Monday, April 18, 2011

EestiPoiss

Elekter teeb müstilisi trikke
tegelt ikka need ahvid,kes Juku isa arvates loomaaias seda toodavad.Kunagi rohkem kui aastajagu tagasi pajatasid nad,et kui leiab aset elektrituru avanemine ning hakkame edisoni ostma börsilt,siis kilovati hind kukub allapoole kui ubin sügisel. Aga täna ennustas raadiumi-onu,et kargab lae poole 15 prossa.Õhtuks olid kollase Õhtulehe kirjatsurad avastanud et juba 20 prossa kerkib.Näis,mis homseks saab.
Keegi ei julge kusagil väita,et kui uue Kremli näpuke mängus,pole parata.
Aga päevapoole nägin küll PM esiküljelt,et Euroopa Komisjon andnud korralduse tõsta diiselkütuse hinda.
Täpsemas sõnastuses: teeb ettepaneku muuta energiatoodete maksustamise põhimõtteid. Diiselkütus tekitab rohkem CO2 ning annab rohkem energiat kui bensiin,mille min. aktsiis liitri kohta oleks 0,359 e(on täna meil 0,423) ,diisli aktsiis p.o. 0,412 e, aga on vaid 0.330 e.Nii et kasvuruumi on,teatavad seltsimehed.
Lahtrisse "muinasjutte maalt ja merelt kooliea nooremale astmele" liigitaks sõnumi autori meelevaldse mõtteavalduse,lapsiku lause:Kui Eesti peab diiselkütuse hinda tõstma,tuleks võrdse kohtlemise põhimõtte järgi bensiinihinda alandada(?)
Kas selle nimel on iga hinna eest aktsiise ja ostlemismakse nuputatud,et nüüd kolaki jälle hinda tagasi lasta?Kuidas siis rahvalt ikka pennid kätte saada?
Pealeselle kõlas hommikul teinegi uudis:algamas on üleliiduline kiiruskontrolli hoogtöökuu(?).Mäletan veel eelmisi üleliidulisi:kui sm miilitsapolkovnik Hellat Rumvolt naases Moskvast ning esines meile Rahva Hääle nõupidamistoas Liikluspressi koosolemisel.Kes me olime liiklusest kirjutava/kõneleva/näitava meedia esindajad. Liiklusajakirjanikud,kui soovite.Mäletan ka,et kord oli pealinnast määratud teemaks alkoholismivastane võitlus, roolijoomarluse nurkatõrjumise hoogtöökuu.Järgmisena autodokumentide kontrolli tõhustamise kuu,siis rehvimustri sügavuse kontrolli kuu jms jne etc. Nii ei nüüdseil üleliidulistel on veel oi-kui-palju-veel kasvuruumi...
Ja palun ärge tulge mulle taas jahuma,et kui euroliitu astume,siis nemad ei dikteeri meile mitte kui midagi-Eestimaa täieline iseolemine muudkui jätkub(?)
Remark.Kolmas põrutav hommiku-uudis oli: Marta Vaarik murdis maha uue mehe(?)Mina kohe raadio juures Liisalt küsima: kes oli messidzi sihtgrupp-kas vabal jalal kulgevad abitud poeglapsed,kes plikside kevadise jooksuaja tõttu suures ohus? Või hoopis noored naisolevused,kellele antakse signaal: nüüd mine ja murra sina ka!
Mimmi kuulab mind ja sõnab:mina tahaks vahel sinuga rääkida millestki asjalikumast, olulisest,aga sina! No tule taevas appi.See ongi oluline-kas Dracula huvide ja kogemustega rünnatakse või on liha himu niivõrd suur,et ohjeldamatu neidis ei saa end pidama kui poeglaps hambarivi ulatuses? Miks mu Mimmi ei mõista vahel elulisi asju ega oma mehekese hirmuseisundit?Lonkad abitult Jannseni poole ja Kannikese nurga tagant kargab välja meesteõgija-Marta.Prr...Urjuhh,kuri kiskja!
Mida teie arvate,küsib paadikapten
justkui Maire Aunaste oma saates.Vastuse mitteteadjail
pole mõtet telefoniga tülitada oma
elukunstnik Enno E.Poldret

No comments:

Post a Comment