Saturday, April 23, 2011

EestiPoiss

Tore on vananeda koos sinuga,auto
olen kirjutanud auto 100-nda aastapäevajutu pealkirjaks.Eilset kolumni meenutades märgin ära,kust on pärit mudelinimi Pinin.See oli ju kerefirma Pininfarina asutaja ja isa Gianbattista Farina hüüdnimest Pinin (väike,it.k.).Ja mina siin targu kiitsin kujustuse intelligentsust võrreldes analoogsete tillukeste parketimaasturitega.Pole ju võimalik,et korüfee teostusega sarnaseid turule toodaks.Siis oleks lugu kui Neeme majaga,mida keegi Jaak Kangro müütab Hispaanias omaloodu pähe,kuigi on kopeerinud kahe eesti kolleegi superteost:tillukest kahekordset modernset freespalkmajakest oma saitil Nordicasa (mida korratakse atelier D.org saitil(vt.ka mocoloco.com). Tulekul väidetav kohtukeisside jada,kus põhiautor vaidlustab ärimees Kangro müüdava hoone autorluse,too omakorda sünnitab kohtukeissi Mihkel Kärma ja "Pealtvaataja" pihta elik Mihkel Kärmase Pealtnägija sõnumi vastu(?)Aga suvemajake on seda kaklust väärt, võite veenduda.Nagu ka väikemaastur,kui automaailmas mõni aferist sõjaleegid lõkkele puhuks,olles enne koopia sünnitanud.
Praegu hoopiski spordiini all tegutsev mopoauto maaletooja AlekõrreTom aga alles aretab saiti www.microcar.ee ning loodan, et nähes autot ilmsi Sõpruse pst 121 autosalongis ei taba mind pettumus katusega motorolleri suhtes.Kui midagi väga ilusat näha tahate,piiluge ailivint.com veebilehelt lihavõttepühadeks eriti kauneid pühademunakirjusid pilte.Mis pea sama fun,id nagu me pojukeste värvitud munad eile Beriti ja Eero pool,kus pärast õhtusööki munamaalingute tegemiseks kiskus.Ikka suure kunsti ja Jeesukese kannatuste nimel.
Postimehe essees küsib Tuuli Oder,kas moodne estinglish on eesti keele võit või kaotus? Ta on pigem viimase variandi toonitaja:pole võimatu,et näit saja aasta pärast väidab lingvistikateatmik:"Estonian-extinct" e maakeeli-väljasurnud.
Kas just nii traagiliselt mõtlen,ent kummaline tunne tuli peale eile kui Narva mnt söögitoa aknal loen silti: PäevaPraad. No ilmselge inglismannide mõju,kuigi suurel reedel võib liigsöömarite töövõidu nimel isegi suurtähtedega prassida (?)
Vältimaks kurval noodil lõpetamist teeksin finale ultimo rõõmsatoonilise: Äsjase Freedom House raporti kohaselt on Eesti kõige suurema internetivabadusega riik maailmas.Tänu lihtsale ligipääsule internetile,seaduslike ja tehniliste takistuste vähesusele ning vaid mõningatele sisu piirangutele jätsime seljataha USA ja Saksamaa.Riikide pingerea lõppu paigutusid Iraan, Birma ja Kuuba.
Soov kruvisid kinni keerata on taak,mida kannab iga stabiilset arengut prioriteetseks pidav võim,väidetakse.Igatahes olen märganud ja märkinud,et Langi-poiss enam nii ei mõtle.Ta ise ütles kui äsja kultuuriministri toolile maandus.
Abiks seegi,et üleliiduliste korralduste/maksutõusudega ja oma eliitkodanike poolt kinnipitsitatud elujärjega rahval lubatakse edaspidigi auru välja lasta.
Pole hullu,nagu ütles Paldiski mnt raviasutuse peaarst kui lahtiununenud palatiuksele ligines...
Kauni jällenägemiseni,lehvitab teie
väsimatu paadikapten
Neemo E.Poldre

No comments:

Post a Comment