Monday, August 31, 2009

EestiPoiss

Kaunist hommikut!Lõikuskuu viimane päev ja päike lõõskab kut elajas taevas. Ja minial Ksenial synnipäev.Olin õnnitlejaist ilmselt teine Jensu järel,kuna lendurLiiza lendles ju varahommikul Mooni,kuhu viis purke, miska purgitada talvemoose.
Põhipidu pereringis võtab tuurid üles alles õhtul kui saabuvad Ksjuša omad ning Berit ja Eero.Seoses õhtuse ühismanustamisega tõstaks kilbile Rein "Molekul" Langi mõtte/seadusparanduse ettepaneku sisu.No täielik revolutsioon alkonautide-joodikjuhtide elus.Plaan on seadustada lubatud europromillid liikluses osalevaile sohvritele:et miskised 0,2 või 0,5 poleks enam joobe tähenduses.Kuna uusimad politsei alkomeetrid võimaldavad teha täppisteadust.Ning suvel vastuvõetud seaduseparandus lubab igalt vastupunnijalt võtta alkoholiringest vereproove ka vägisi.Sest miks sa jood ja salgad!
Allakirjutanu isiklik seisukoht,mis oli kõigutamatult kinni null promilli juures,läks kah kohe muutmisele.Sest uskusin tõemeeli,et kõik need pidevalt roolijoomarlusega hiilanud seltsimehed(nii kodanikud kui kandidaadid ja pärismuulased) saavad tuure juurde:igal vahelejäämisel kinnitavad:"Ma võtsin ainult kohustusliku veinipokaalikese.Kuis kurrat see pähe laksas, mitte ei tea!"Ent elu näitab,et taolisi ei morjenda miski.Kes harjunud kaevul käima- ei see loobu kuni talle viimase puu või suurema maanteekraavini...Olgu seadus milline tahes.Ent Molekuli mõtte helgem pool on selles:tiba veinsi või hea prae juurde klaasikese õlmarit libistanu pole enam kriminaal,nagu pole ta seda ka tsiviliseerit ühiskonnas.Hästi reageeris sõnumile Libauudiste Debelakk. Kes vaimutses:ARKis hakkab juhieksami juurde kuuluma ka sõit teatud promilli all (et palju inimene alkot kannab) justkui sohvri "kandejõu" testimine/ fikseerimine. See promillimäär märgitaks ka juhiloale,et teid kontrolliv ment teaks kui suure auru all sohver veel ohutuks kulgemiseks võimeline(?)Polee pahaa, kiljataks arvamusliider Reiljani Villu.
Saatsin just tervituse E.Ekspressi Viktoria Ladõnskajale,kelle pühendusega kirjatüki/kokaraamatu tahaks soetada lendurLiizale Jõulukingiks.Sest "Slaavi köögi eripära Eestis"oleks tubli täiendus maitseelamustele,mida on pakkunud Senni vanaema Tanja.No mida sina ka kokandusest tead,võiksite vahele hüüda..Kuid kuna raamatusse kogutud vaid parimad siinsete vene kultuuri esindajate A.Turovski,E.Tomani jpt. interpretatsioonid slaavi köögi teemadel.Ärksate vene inimeste eripärane kulinaaria,siis see võib olla küll ihaldusväärne kogemus. Kas minust on saamas gurmaan,et juba huvitun igasugu retseptidest grilltoidust magusani?Näiteks pirnizelee,mille retsepti pakuti äsja internetis või Pärdiku maius,mil grillipeo süte viimseni ärakasutamiseks pistetakse kuumusse stannioli mähitud,pikilõikega varustatud banaan. Mille haavand sisaldab vedelat mett tumeda šokolaadi puruga.Ja napi veerandtunni jagu hiljem võitegi ahvipoisid kokku hüüda! Mina pakuks juurde banaaniliköörigi,kui kokkutulnute vanus lubab.
No ei siis muud,kui kaunist teise poole päeva !Pean vist asuma oma ainepunktidele vastavat loengutekava kokku sättima.Kui õnnestub.Kui ei,palun Beriti appi.Tema juba teab-teine kõrghariduski käeulatuses...
Lehva-lehva siit Nõmme mändide alt!
Igavesti teie
Neemo E. Poldre

No comments:

Post a Comment