Tuesday, September 1, 2009

EestiPoiss

Tere esimese septembri,tarkusepäeva õhtust !Sai käidud värske/ noore rebasena Tallinna Ülikooli avaaktusel,kus õuetäis rahvast rektor Raua ja meie Hiina suursaadiku,tema ekstsellents Andres Unga sõnumit kuulas,EW hümni ja Gaudeamust ühiselt laulis.Meeleolu oli ülev-pidulik,fuajees saime tellida endile Swedbanki üliõpilaspiletid.Kas see parim valik oli,täna ei tea.Aga promoti küll toodet easte...
Et pidi lausa Eesti parim ja täiuslikem üliõpilaspilet olema.Pärast avastasin ülla-ülla,et osa soodustusi kehtib vaid kuni 30-aastasele tudengile.Aga eks ju loobuda või,kui dokustaat ei õigusta.
Kes aga ei loobu oma väärastunud ajalugu taga nutmast,on need kaks pisikest, kes Kremli peremeestena kohad hõivanud.Alles eile nuttis telekanalis Rossija too väikese Putini dublant Medvedev,et Ukraina ja Balti riikides kole kurjus maad võtnud.Need paharetid nimelt teatanud Europarlamendi Assambleele koguni,et Teise Maailmasõja olevat valla päästnud Nõukogude Liit ja hitlerlik Saksamaa-mis ju puha vale ning laim olevat(?) Seejuures ei kinnita ega lükka kumbki väikemees ümber,kas ja kuidas sõjaleek tegelt siis lahvatas.Kas peame uskumaPutini juttu,et tema omal ajal ülikooli ajalooloengute aegu istunud hoopiski õllesaalis nagu ta kord on väitnud? Kus aga oli samal ajal pisimõmmik ning kes ta matriklisse arvestuse sisse kandis?Kui äkki kõrgkool hoopiskid lõpetamata nagu minul? Mina aga astun 5-ndamal skp. sisse Maarjamäe Lossi uksest,kus ajalookonverents just sõja hakatusele pühendet. Huviga,et kui tõde pole tõde- kus krt see siis on?
Ja et narvatagustel ikka ülbust jätkub,kõneleb kujukalt ka värskeim leheuudis.Kus sedastatakse,et veriste kätega mõrtsukiidoli Jossif Stalini pojapoeg Jevgeni Dzugašvili nõuab miskiselt vene ajalehelt miljoneid kahjutasu oma vanaisa renomee rikkumise(?) eest.
Mida koolihariduse puudumist?Kas tõesti ükski inime,kes murdmatu liidu aladel koolipinki nühkinud,et tea minevikust ööd ega mütsi?
Kahju kui see niimoodu on.Eks võinud minna ja teha hoopiski paar kubu hagu.Talvel hea soe olla kui miskit koldesse pista.
Siinmail tõdetakse küll,et ega enne Eestimaa vene koolides õiget ajalugu õpetama hakata kui uus põlvkond pedagooge kohad tahvli eest sisse võtab.Kuidas võõral maal asjalood onvad,pole au teada.
Tallinnas Õismäe vene koolis olid vähemalt nii ausad ajalooõpsid,et mu miniale ja tema klassikaaslastele soovitasid omal käel ajalugu juurde õppida,mujalt infot lisaks otsida.Kui kuidagi ei saa,siis kuidagi ikka saab, võtaksin otsad kokku.
Minu lugupidamine kõigile ausaile õpsidele ning värvilisi ja kauneid teile kõigile:kell kukkus just üle kesköö.
Lehva.lehva
teie Neemo E.Poldre

No comments:

Post a Comment