Sunday, August 16, 2009

EestiPoiss

Päevast,härrased ja prouased -euroraha ihalejad !Arvamusliidrid Janno Reiljan ja Indrek Neivelt esinesid täna printpressis elik ajalehtedes Õhtuleht ja Äripäev arvamusavaldustega, et eurot ei tasuks niiväga igatseda krooni asemele kuna see inimeste elujärge ei paranda ega midagi head ei too. Olen olnud sama meelt, et võidavad Paltsud-Partsud ja Vähjatiidud, kuid rahvas jääb suurtest saavutustest kõrvale,lausvaesusse,viletsusse. Hinnad teenuste ja kaupade eest lendavad taevastesse kõrgustesse.Sest kõik, kes midagi müüvad või on edukalt ärastanud,on kui moosi sees.Aga meie?Kui meie tööjõudugi ostetakse allahinnatuna.Rikkurite riigis ju ei taheta maksta tööpanuse eest ellujäämiseks tarvilist summat.Ja siis on neil soov teenida müügi pealt käibemaksu - aga kui ma ei jaksa soovitut mitte ostagi?
Sorry,et kukkus välja justkui virisemisena.Tark mees on öelnud:mitte hinnad pole kõrged,vaid palgad väikesed.Ja sellega tuleb nõustuda. Näiteks võiks võtta kasvõi paagitäie bensu hind.Pole ju kallis,kui sul palk vastu lööb. Pinsist ep tasu mitte rääkidagi.Oma häda kui sellises olukorras oled.
Nii et öiroga piab veel kannatama,seltsimehed.Ja homseist lehtedest lugema lisa, ju tilgub juurde ka asiste inimeste mõnitamisi kahe eelmainit muretseja jutule.On ikka ristsõnades rikkuri vasteks just "asine".Ju on minusugune siis lausa "asjatu".Hunt nendega, keda raha tegi õnnelikuks, õnnestas. Ei pole minulgi midagist kurta,kuigi järeltulijad oma kaasadega pelgalt oma töövaevast elatuvad.Kui katus läbi ei tilgu ja toidupaluke laual ning võlakoll ust ei kraabi,pole veel kõige hullem.Siis on lausa hästi tänases Eestis,kus kohe PuPu võimutsema kukub.Krokodillid juba laksutavad lõugu õpetajate palga lähedal,päästjate ja pollarite omad juba teispool hambaid.Ning eile lugesin, et krokude poolt pisteti nahka piirivalvelaevade meeskondade tasuta toidud: nüüdsest tuleb igal mundrimehe naisel saata oma meremees Euroliidu merepiire valvama lapsukeste toiduportsude kõrvalt napsatud palukestega.Kujutan ette kõva naerumuginat Kremli koridorides: ütlesime ju,et tšuhnaad ei suuda oma riiki pidada ega piire valvata. Taevastes avarustes juba jalutame vabalt,nüüd asume luurama ka ümber uue liidu merepiirisid. Möödunud nädalal ehmatas soomlastest paadi- sõitjaid Soome lahe merepõhjast üleskerkinud vene allveelaev.Mida too rasvast ja pommidest nõretav jäme havijurakas küll otsis teise riigi territoriaalvetest? Kas uuristas ehk salaurgu oma gaasitorule,mida tal vette uputada mitte ei lubatud?
Olge siis valvel ja valvsad,kui piiririkkujad liikvel.
Ja laadige harpuunpüssid,härrad vannutatud mehed.Va Vene vete-elukas on vana, väsinud ja roostes.Iga laks läheb läbi.
Tšauka-pauka ning hääd hingamisepäeva jätku. Liiza sätib end Mammat haiglas vaatama ning õhtuks Berkaga Birgitta kloostrisse operetti Luikede järv kaema.Mis Mamma koolipäevil oli sedasi serveeritud:"Suure vene pillimehe Peeter Tšaikovski hüppamise ja kargamise lugu Kurgede tiik". Jään kodo ning algava nädala plaani kokku sättima.Paberile,nagu mul kombeks.Usun,et enne suurt sügist veel korra Haapsallu ja Hiiumaale satun.Mandriserval tahaks põigata Epp-Maria salongi ja veinituppa ning saareriigis Suuremõisa kooli .Mõlemas paigas on asjatamist...
Lehva-lehva
teie Neemo E. Poldre

No comments:

Post a Comment