Monday, January 13, 2014

Tormilise kiirusega muutuv ja arenev eesti keel

pakub mulle, keelefriigile, aina uusi üllatusi. Seni oli üldteada et kõrgendatud vedrustuse ja suurendatud läbivusega nelikveoline sõiduauto on kas linnamaastur või pargimaastur/juhul, kui see siin sõidab või pargitakse Pargi uulitsas ning omab maasturile omaseid tunnusjooni/.Eile lisandus kellegi mulle suht tundmatu nn testsõitja suust uhiuus ja verivärske termin - pseudomaastur.
Paar päeva tagasi pakkus printmeedia uudissõna enekas. Eksib see, kes usub, et see tähendab noorte poiste käsitöötundi mõne ahvatleva pildiajakirja ees. Või ehk suitsiidi paralleelvormi. Tegelikult on sel hoopiski enesepildistamise tähendus, sest nüüd on moes ettesirutatud käe pealt ülesvõtteid teha endast kui kasutada on moodne nutitelefon.
Kurvema poole pealt ka.Justkui Elu Õpiku lehekülgedelt loen ajaleheuudist-Eesti riik maksis pronksiöö mässajatele, muulastest LINNAPURUSTAJATELE ROHKEM KAHJUTASU KUI NEMAD TASUSID MU ILUSA KODULINNA PURUSTAMISE JA RÖÖVIMISE EEST. Loo moraal on järgmine. Kui kilulinna narkarite kollektiiv tunneb, et poliismenid teevad neile liiga, nabides kinni röövretkedelt ja pargitud autodest varastamistelt, TULEKS ORGANISEERUDA.Ning kollektiivselt asuda rikkurite kauplusi öösel tühjendama, pekstes segamini ukse-ja aknaklaasid ning röökides Vsjoo nashee. Saate siis näha kuidas riigilt saadud valuraha ületab kogu röövitud sõjasaagi maksumuse.
Eesti progressiivne avalikkus on taas hämmingus, aga mis rikka riigi valitsejailt neist.Veebruaris ehk sünnib uus partei, mis vahetab välja võimuhullusest pöördesse kippuva oravarahva oma, kuna kõigil on neist ja nende ämbritest sügav siiber. MTÜ Vaba Isamaaline  Kodanik, kelle eesotsas seisab meie rahvale tuntud inimene Andres Herkel, võib küll minuarust üles korjata juhtivate ullikeste näppude vahelt mahapudenenud võimusaua.Toob ju uus päev endaga ilmtingimata mingi uue ämbri, mis Stenbocki poiste jala otsas koliseb.Näiteks just täna avalikustatud rahanumber 5822 eurot kuus, mis kaob püsikuluna rahva pahameele all peagi murduva klaasist Vabadussamba pidevaks vuntsimiseks ehk korrashoiuks. Loobuti ju väärt materjalist, omamaisest dolomiidist ning sm Aaviksoo targal juhtimisel telliti Svejiki rahvalt klaasist sammas. Mis neelab maksumaksja raha nii valgustusele kui pidevale pesemisele,ka mäenõlva muru jatkuvale korrastamisele.Aastas kokku 69 869 eurot. Sest ehitaja oli nutikas, kasutades nõlva väljaehitamisel pinnareljeefi kujundamiseks täitematerjalina kivipuru,mitte aga täitemulda nagu projekt ette nägi.Mida varastate riigilt teie et sattuda Manfred Vainokivi tõsielufilmi Riigivargad teise seeria peategelasteks, küsib nõudlikult
teie paadikapten Neemo E Poldre

No comments:

Post a Comment