Monday, January 27, 2014

Oma sõnaraamatust heidan välja sõna VÄHK targa tohtri abiga

Nii sedastan ma pärast eelmist blogisissekannet ning mõningast järelemõtlemist, sest pole mul üldse mahti mingi tobeda krabajalisega jahtida, isegi ei suutnud mitmel päeval siia kribama kukkuda.Kuna Äripäeva tellitud artikkel ühe autoremondifirma lähiajaloost nõudis täit pühendumist. Deadline oli kohe kukkumas pärast mu jah-sõna ütlemist,nii et kiireks kippus.
Kohe algava kuu teisel teisipäeval pääsen klubikaaslase abiga koosolekule kus nopin üles järgmise stoori materjali.Narvas tehakse kroomiseminar, kus esitletakse mu relvavendadest huvilistele kuidas töötab riigi tragim metallitehas mis suudab pakkuda parimat vanaautode kroomdetailide kvaliteeti. Mina ise sinna kohapeale ei kipu, sest osavõtjate arv piiratud, kuid artikli saan valmis ikkagi.
Ent juba näen vaimusilmas ka mõnda suvist ettevõtmist. Juunikuusse mahub  ühe firma 25.juubel, kuhu tahaks tellida Oisu külakapelli.Vanatehnika varjupaiga Muuseumipapa Tuve Kärner ei pääse oma unikaalsesse tuletõrjeautosse ehitatud saunaga tulema kuna on veel seotud ühe lubadusega olla Türi-kandi rahvapeol. Ent hea vana tuttav mees  pakkuski juba väärilise asendusauto koos tiimiga. Nuputan ja sekeldan edasi ning tunnen et olengi taas sadulas kui kevadpäike jälle kõrgel tiirutab ja meid siin vaestepatustemaal taas soojendab.Akud saavad laetud vaid tegutsemisest nagu mul eluaeg kombeks olnudki.Elame veel, sest nagu kõlab mu lemmikfraas Sa ei tohi surra enne surma.
Kurvalt loen Ukrainamaal sündinud rahvarahutuste kroonikat-juba on kuus surmasaanut ülestõusnute poolel pluss mõned korravalvurid võimurite meeskonnast.Lugu algas väidetavalt sellest,et president, venemeelne Janukovich ei soovinud anda allkirja euroliiduga ühinemise eeldokumendile.Aga meiegi oleme eurooplased,rõhutasid opositsioonimeelsete juhid. Putin valas õli tulle, lubades kolossaalseid rahasüste ja odavat gaasitarnet kui hohollid oma paled Kremli poole pööravad. Kodusõjaks võib neil kegesti minna, sest mingid kasakad olla kutsunud legaalsete relvade kandjaid barrikaadidele ning on teatud kremlimeelsed ja kohalikud slaavlased on Sevastoopolis üritanud välja kuulutada mingit oma  väikese Venemaa allüksust.Kui nii, siis kisub riigi tükeldamiseks a la Transnistria.Puudub vaid,et isake tsaar saadaks sealsele presidendile appi oma omonlased,kes lubatud riietada kohalikku vormi. Siis saab segadus täielik olema ja minu kaastunne kõigile tuttavaile ukrainlastele piiritu.Midagi head ei oota neid ka sel juhul kui uude suurde liitu sukelduvad.Tapvad tarbijahinnad,tobedad reeglistikud ning masendav vaesus koos miinimumpalkade ja pensionitega terenduvad kättesaadavas kauguses.Ja jääbki vaid loota et lõunamaine temperament suudab ohjeldada Brüsseli isandate saamahimu ja toob neile karmi hukkamõistu kõige nö hea eest.Mida jaheda meelelaadiga baltlased kurbade nägudega olid sunnitud alla neelama.Kas ja kuidas siis suur liit edasi püsib,teab vaid Kõigevägevam,aga mitte teie paadikapten Neemo E Poldre

No comments:

Post a Comment