Wednesday, January 1, 2014

#prosit2014 ja head ning õnnerikast uut aastat teile kõigile

Pealkirja hakatuseks pakutud lühimessidz sai laenatud Viini filharmoonikute uustaastakontserdi tiitritest,kus peadirigent pakkus selle välja sotsiaalmeedias esitamiseks/levitamiseks.Mida ma ka tegin,pistes kujundi facebooki, kus olid mitmed teisedki seda juba jõudnud lehvitada.
Muljetaksin eilsest uustaastaööst,millega koos Heiki ja Marjuga saatsime kaduvikku aasta 2013. Hakatuseks istusime pidulauda kus sooja toidu rollis kohapeal valmistet eriretseptiga hiina pelmeenid ja miskine aasiapärane hõrgutiserull taignas.Külm laud ei jätnud kah etemat  soovida. Kalamarjake,suitsulõhe ja mitmed maitsvad salatid olid abiks konjaabli allalibistamisel.Magus kohvikõrvane ergutas maitsemeeli.Aga suurim meeleülendaja oli südaöine ilutulestik,millist me silm  Pargi uulitsa kohal polnud veel näinud.Tõesti, selline välgatuste tulevärk ja need kuldvihmad mis taevast kärgatuste saatel alla pudenesid väärinuks mõnegi eestilikult depressiivse väikelinna publikut. Kusjuures rahvarohkus me naabermaja ees oli samuti muljetavaldav-oma sadakond inimest julgesti võis olla meie tänavajupil.Martini sildiga vahuvein oli just minu maitse-selline poolmagus hõrgutis. Mimmiliisa toonitas seepeale küll, et ehtsad shampagurmaanid eelistavat poolhaput, aga hunt nendega.
Kes on öelnud -Oleme välja tulnud suurtest raskustest. Aga kui objektiivne olla,siis suu ei lähe lahti, sest tahaks öelda-Poisid,te olete hästi valitsenud.Aga te olete vastikud.
Rohkem usku,eelkõige iseendasse nii väidab PM juhtkiri, mille tekst üsnagi hambutu ega vasta üldse  pealkirjas pakutule .Isegi juhtmõte 2013.a.nähtu ja tehtu võiks süstida meisse enesekindlust,et suudame oma asju siin maal parimal võimalikul moel edasi korraldada.Mõneti vastuolulised sõnumid siin eelpool välja pakutud kuigi mõtteaineks ülimalt paslikud.Uuusaastatõotusteks paljudele pakuksingi siinkohal välja-ärge enam nii palju virisege, eestlased armsad.
Et Eestimaa oleks taas meie kätes, võtkem see tagasi isehakanud bojaaridelt,ülikuilt,kelle arvates on alati kaks arvamust-nende oma ja vale arvamus.Ja ärge laske, mu armsad eestlased,end enam lollitada neist igasugustest  partei poolt väljamõeldud arvamusfestivalidest, rahvakogudest ja jääkeldrite kokkutulekuist.Butafooria on see kõik, rahva lollitamiseks kavandatud nn juhitava demokraatia näilisusilmingud.Mida rohkem end lollide lambukestena identifitseerite seda enam juhtoinad julgust saavad eesti elu ruineerida, meie eksistentsi siin kihva keerata.Nende soov oleks et riik oleks ilus ja särav,aga mis siin sees, polegi nende asigi. Nii ei tohiks see enam jätkuda,ütleb
teie visa paadikapten Neemo E Poldre

No comments:

Post a Comment