Thursday, January 30, 2014

Me tusameele talvest pole mitte jäljevarjugi

Sest millisest tusameelest siin rääkida kui oleme karmi talve talunud vaid mõned viimased nädalad kui külmapoiss viieteist kraadi ligi jahmerdab.Täna oli küll kaheksateist varahommikul,ilmateate järgi tuulistes paikades koguniste 28 kraadi.Sissykene lippab vaid põgusalt sirtsutama ja kohe ruttu uksetaha tagasi ning haukuma kui ma tiba aeglasemalt teda sisse päästma lonkan.
Pojukesed täna ei väisanud,kuna eile vaevlesid miskise kõhuviiruse käes ning eile ja täna ei läinud kooligi.Aga üleeile olid mänguhoos,lauamäng Tsirkus nüüd peale tünniloto nende lemmikuks. Mängujuht loomulikult suurte kogemustega Mimmiliisa, kuid ega pojukesedki papist poisid ole.Lund lubati juurde pillata vast ülehomme,laupäeval kui tuisuks pidi kiskuma.Senine lumi ei tee muret, kuna pole teist kuigipalju.Plikade klubi käis Pärnus Strand SPA pinnal lõõgastumas.Kõik oli super alates hinnast neljale vaid sada raha.Hotell ja veeprotseduurid ning toitlustamine ei jätnud soovida paremat, ka maantee olnud suisa suvine sest jääta ja lumeta asfalt vaatas vastu.
Lauamänguproff  Patrik leiutas uued mängunupud,võttes köögist kausist mõned veinipudelikorgid. Nii saadi üle murest et mängunupud unustatud oma majja.
Sebastian on õppinud aga sõnadega mängima.Tema seni viimane vallatus on sõnaleid KÜLMKAPIK. Vist pärit sõnadest külmik ja külmutuskapp.Aga täna otsisin põhjalikult oma ristsõnalahenduse tarvis sõna,mis märgks mastikorvi purjelaeval.Selgus,et ei Eesti Keele Instituut ega ükski keeleabi ega mingi internetisõnaraamat ei pakkunud vastet MARSS.Selle tuvastasin kobamisi mina ise ning Mimmiliisa leidis õhtul kinnitust sovetiaegsest võõrsõnade leksikonist.Mina uurisin päeval uusimat , äsjailmunud Õigekeelsussõnaraamatut ning teatmeteost A ja O.Just praegu,enne keskööd lugesin harjumuspäraselt tuttumineku eel oma e-mailisid.Tütreke,kes eile teatas rõõmusõnumi, et suvel sünnib perre teine,nüüd poeglaps,oli saatnut uusaastastervituse hobuseaasta saabumise puhul.Ning lisanud pildikese kuidas isa Eero ja tütar Anna maiustavad hiina pelmeenidega, nosides neid hea kombe kohaselt söögipulkadega. Õige ka,sest kui hiinlased tulevad,peame igati valmis olema.

No comments:

Post a Comment