Wednesday, January 8, 2014

Ilmaliku pastori amet taas au sees

Just selline mõte turgatas pähe kui sain teada,et endine südi ja tarmukas keskerakondlaste juhtgruppi, partei eliiti kuuluv noormees Deniss Borodich on häbenematult läinud üle ideelise vastase poolele ning ründab  nüüd Virumaal üliagaralt oma rahvuskaaslasi/endisi parteikaaslasi ja juhatab neid oma jutlustes leninlikult õigele teele.Miks leninlikult,küsib mittetaiplik lugeja.Eks ikka seepärast et iga viimase kui murdmatu liidu pealinna väljakul seisis kõrge postamendi otsas isakese kuju, parem käsi pikalt-pikalt ees. Justkui tahtes öelda-mehed, see on vale tee-ärge sinna  minge.
Teine mõte mis Denissi õigustuseks pähe turgatas, oli järgmine.Sakslaste tulles Valgevenesse olid paljud endised kommunistid varmad muutma oma maailmavaadet ning asusid meelsasti uue võimu alluvusse külavanemaiks ja politseinikeks.Said väärilised ametipostid, kõik kaasnevad hüved pluss väärilised palgadki.Usun,et nooruk avastas et oli seni toetanud talle vastuvõetamatut maailmavaadet ning pilgu avardudes siirduski üle rindejoone.Sest mis tasu parteitegelase usina töö eest ongi see va  invaliidi tasuta parkimiskaart, kui konkurentpartei võtab sind õnnistada operatiivauto kaartiga.Mis kuulus varem näiteks refi parteineitsi Taimi Samblikule ning kellelt see häälteostmise skandaaliga seoses ära võeti.Ja mis õnnis tunne on uusreformeril nüüd teeveeres fööniga lehvitavale mendile kõrges kaares jala peale vilistada... Oled kui selle maailma vägevate hulka arvatud, kes ise Jupiterina valvab seda, mida lubada härjale.
Veel liiklusest.Kui politsei nuputas välja  infotelefoni 14 900 kuhu teatada liiklushuligaansustest ja purjustest sohvritest autoroolis, kilkasid nii mõnedki et see on staliniaegsete koputajate tagasitulek. Armsad kaasmaalased, eesti inimesed ja muidutulnukad.Kui te ei suuda rooli taha ronida vastikult kaineina ja teete seal igasugu ebainimlikke tükka, siis ju ei jäägi muud üle.Täna noomis keegi liikluspollarite pealik printmeedias,et autojuht ei tohiks kiiruse lisamisega takistada temast mööda sõitjat. Tere talv, kas on seegi LE nõue teile uudiseks, pättautojuhid.Pean oma kohuseks teie peale koputada, kuhu vaja, ja kohe karmilt
sedastab paadikapten,
teie Neemo E Poldre

No comments:

Post a Comment