Thursday, January 30, 2014

Me tusameele talvest pole mitte halli varjunditki

Sest mida sa hing tusatsed kui suht leebe talveke ründas paljukannatanud eestlasi alles mõne nädala eest kui kattis maa valge lumevaibaga.Ning tänu Zoja Puhurile on meie kodu püsivalt soe ja sõbralik. Mõtlesin siin just endamisi et kui olnuks nii ka mõned aastad tagasi kui siit ära ülikooli kippusin. Et 62-aastasena veel ajaviiteks tarkust taga nõuda ning soojendada oma vanu konte  TLÜ auditooriumite hästiköetud miljöös.Kaua sa ikka koerakest süles vastu ihu surud et miskitmoodi siinses jahedas õhus kahekesi hinges olla. Metallkamin oli just niikaua soe kuni tuli koldes lõõmas.Soome toode, me uus küttekamin Ivalo on hoopis teine tera. Ja terve Eestimaa peale alles kuues omataoline, kiitis tubli paikapanijast meistrimees mullu sügisel.Kaminat tiksutame puhurile lisaks kui väga külm öö on ees. Aga juba ülehomme ilmake leebub ning viieteist kraadi asemele tuleb vaid viis, sest lumetuisku on oodata.
Mimmiliisa käis just teisipäeval- kolmapäeval oma plikade klubiga Pärnus Tervise SPA võlusid kaifimas.Kõik oli super alates maanteest,mis lumekirmeta ning jääta,puhas südasuvine asfalt vaatas vastu.Õhtul pärast kojusaabumist mängis pojukestega Tsirkuse lauamängu.Väga nutikas Patrik avastas et veinipudelikorgid on head mängunupud kuna õiged olid jäänud naabermajja elik pojukeste koju.Suur sõnameister Sebastian vallatles taas sõnadega,pannes toiduhoidlale nimeks KÜLMKAPIK. Sest ju liitis kokku terminid külmik ja külmakapikene.
Minu tänane sõnaotsing kestis ligi tööpäeva kui Ekspressi ristsõnale,mu igareedesele harrastusele ei leidnud vastet sõnale MASTIKORV. Vaatasin läbi kõik paigad alates uuest ÕS-is ning teatmikust A ja O,kolasin Eesti Keele Instituudi saitidel,tuhnisin keeleabi portaalis jm.Kuni kobamisi juhtusin sõnale MARSS, mille kontrollis mu ristsõnaekspert õhtul üle, kui leidis sama vaste sovetiaegsest Võõrsõnade leksikonist.Lõpp hea,kõik hea.Kui vaid võidaks vastajate preemiagi,mida saanud juba kahel korral.Et  kaks ilma kolmandata ei jääks, katsun  edasi pingutada 32 euroraha nimel.Esimene võit oli just VIISSADA KROONI, mäletan.Täna võikski sama summa olla eurides,sest ostujõud just samavõrra potsatanud.
Esmakordselt olen arvatud lugupeetud ja asiste persoonide hulka,sest Nõmme linnaosavalitsus saatis kutse Estoniasse, Eesti Vabariigi 96.aastapäeva kontserdile.Mind on märgatud ka Järve selveris kus hingedepüüdjad proovivad LHV pensionifondi pakkumisi teha ning mõned noored elektrimüüjad kimbutavad möödujaid et mingid rahalüpsimassina nisad minugi rahakotiraudade külge monteerida. Hoidun nondele banaanikoortele astumast, sest rahanõudjad on julmad.Seaduse kaitse all,nagu kiirlaenude pakkujad, kes juba teeninud sadu tuhandeid.Liigkasuvõtjad ja meediagi juba  hurjutavad inimesi kes suures hädas laenud laste nimele vormistanud kuna muidu kaoks vaesteabi rahapennid üleüldse nende büdzetist.Julm on see ilm,kuid loodetavasti ei pea minu pere noored lõksu astuma, soovin et nende palgad lööks elukallidusele ikka vastu.
Vanaisarõõmudele tuleb südasuvel lisa, sest printsess Anna saab siis vennakese, nagu eile lubas mu tütreke.Sel suvel me veel Hiiumaal väikeste pesamunadega maasikaid ei korja,aga edaspidi kindlasti.Peaasi et usk on kindel,arvab teie
paadikapten Neemo E Poldre

No comments:

Post a Comment