Wednesday, January 15, 2014

Terav keelekõrv levitab justkui nakkust

Selline mulje tekkis tänasel tööpäeva hommikul.Kui kohvilauas kuulsime raadiost,et politsei kontrollib autojuhtide joovet.Keelekõrvanakkuse saanud Mimmiliisa avaldas tähelepaneku, et kas tõesti ongi kõik sohvrid eeldatavalt joobes ning politseil vaja vaid tulemus fikseerida. Jäin hetkeks  mõttesse, tõepoolest olnuks ontlikum väita politsei kontrollib autojuhtide kainust.Arvestades seda, et üle poolte sohvreist on täna veel kainelt roolis.
Olgu kuidas on, aga senine alkovastane sõda pole veel toonud märkimisväärseid võite. Ehk tuleks mainekujundajaid kaasata ja lasta neil välja öelda karm tõde-väikerahva edasikestmise üks eeldusi on enesehävitusliku mentaliteedi lukkupanek.Peaks numbriliselt nii siin kui seal VÄLJA TOOMA, KUIPALJU EESTI INIMESI OLEME KAOTANUD ALKONAUTJUHTIDE KÄE LÄBI KÜMNE, VIIE JA KA VIIMASE, ÄSJALÕPPENUD AASTA JOOKSUL.Mõne inimese võrra vähem laipu ei ole ju mentide töövõit,vaid räägib pigem rahanappusest või vägijookide kahandatud kättesaadavusest. Viimane  ongi ju tegelikult seaduseandja teene.Ja otsene kohus.
Siitkohalt ongi paslik viia jutt me eduka, kaugeltvaadates ülisärava ja eduka Põhjala riigi olemusele. Olen juba täheldanud ka mina, et uue partei sünd on hädavajadus. Riigitüüri ohjamise manu kippujad on väitnud,et juhtparteil,edust ja võimujanust pimestatud reformereil puudub nägemus,visioon.Selle juurde tuleksin hiljem,aga nüüd meenutaksin Prantsusmaa kuningat Louis XV,kes samuti ülistas end reformimeelseks ning põlastas oma parlamenti, pidades seda kasutuks organiks kes ei lase temal  rahulikult valitseda oma ainuõigete otsuste kohaselt. Rahva heaolu parandamiseks see monarh otse  loomulikult midagi märkimisväärset ei teinud,pigem vastupidi.Aga,austet vandekohus,Eesti pole ju veel monarhistlik riik.Kuigi ma ise kuningriiklaste ridades kunagi selle poole pürgisin.Sest isegi meie tänane tulemus ei rahulda selle väikeriigi elajaid.Vastse poliitilise jõu loojad väidavad, et me tänasel valitsusel puudub visioon, tulevikunägemus. No ei ole nii, uskuge. Stenbocki poisid on pannud riigi eksitentsi juba praegu töövõtjate õlule, rakendades siin Euroopa suurimat tööjõu maksustamist.Olles pühalikult tõotanud oma seltsimeeste ees, et mittekunagi ei rakendu astmeline tulumaks, mis jagaks ühiskonna püsimajäämise koormuse solidaarselt. Rahvas aga on hääletanud jalgadega, tormates ummisjalu hoopis keskerakonna valimiskastide juurde. Pikemas intervjuus aga teatab IRL esimees Reinsalu, et ei kavatse leppida keskerakonna võiduga.Samas on ta märganud,et inimesed soovivad näha muutusi Eesti poliitikas, aga nad soovivad näha seal ka uusi inimesi.
Fakt,sest senistest on siiber.Parteijuht peaks võtma kokku oma juhtgrupi,avangardi,ning arutama läbi, kus läinud midagi nihu, tehtud kodanikele külma, kus murtud lubadusi või siristatud iseendale jala peale ehk kukutud omast võttest selili.
Remark pojukesest.Sebastian tuli eile hilisõhtul sisse ja palus hapukoort laenuks.Mimmiliisa siis pakkus,et vaata külmikust,mille kohta noormees ütleb külmkapik.Ei ole siin, väidab ta.Me ei käinud täna poes, sõnab perenaine noorukile. Pole sest midagi, vastab poiss, eks me teeme siis mõne teise toidu...Mina muutusin kohe härdaks, sest nii täiskasvanulik suhtumine sellesse äpardunud retke oli üllatus.Sõnaosavus on teema, millega jääb alati rahule teie
paadikapten Neemo E Poldre

No comments:

Post a Comment