Tuesday, November 12, 2013

Surm varitseb maanteel üpris halastamatult

Pole veel kustunud leinaküünlad õnnetuse paigas neljale noorele mehele, kes nädalavahetusel Haapsalu külje all Herjavas oma elu jätsid.Mis on huvitavalt sümptomaatiline-mitmed hiljutised surmakutsarid olnud väidetavalt auto-või mootorispordile lähedal.Esimesena meenutatu olnud harrastuslik ringrajasõitja Toomas, aga kuidas ta siis koos pruudiraasukese Heleniga end vastutulnud väikekaubiku alla libistas kui pärast kurvi suurel kiirusel tuletoru maha pani ning libisema hakkas. Sõbrad kiitsid pärast sotsiaalmeedias et olnud hea tsiklisõitja kes ringrajalgi kätt harjutanud.Paraku minu silmis üle keskea vana liiklushuligaan, kes oma tsiklinumbri musta kleepsuga moonutanud oli et mentla kukile ei roniks kui ta Klooga poole lendab.
Teine väidetav cafe-racer oli kurikuulus Joosep Laiksoo, kes pärast pidu vanemate äraolekul loata isa dziibi laenas ning väikese sõidukogemuse tõttu suurel kiirusel vastasvööndisse põikas.Ja laibad taga. Nagu nüüdki Haapsalus,kus 23-aastane Madis olnud oma väikelinnas kui tuntud rallisõitja, kes paraku otse parklast parempöördega hirmsuure gaasiga vastutulnud raskeveokile otse näkku põrutas. Just tuvaststi,et uljuril oli õnnetusehetkel 2,2 promilli nahavahel. No siis saabki pilt klaarimaks.Mina ei peaks napsivennast rallimeest sportlaseks . Ka autovaldamisega mittetoimetulevat noorukit mingiks sõitjaks, andku ta mulle andeks. Sest olen autosõiduõpetaja taustaga endine kutseline sõiduautojuht kes selliste maneeride korral juba ammu vaadanuks kartulpealseid altpoolt, nagu vanaste üteldi.
Nüüd mõtiskelu teemal, miks noored ja kogenematud avalikel teedel julmalt rallitavad.Vat minuajal oli rallipisikust nakatunuil võimalus osaleda rahvarallidel,ka Paide Automi rallil Isa ja poeg, kus olid improviseerit võistlusautos nii isa kui poeg tiimi liikmed. Kui noorel juhiluba,istus too piloodi-istmel ning isa kaardilugejaks või vastupidi.Igaljuhul saadi kasulik ja kainestav-õpetlik kogemus.
Meie rahahimuline tänapäev ei luba rahvasporti sel määral arendada miska tehnikasport laialt kättesaadavaks muutuks.Ent püüda tasuks,sest nii siin  kui seal on seismas täiesti söödavaid riistu, hõlpsasti rallirelvadeks muudetavaid sõiduautosid. Pall on teie käes, mõtlevad inimesed,
toonitab paadikapten Neemo E Poldre

No comments:

Post a Comment