Tuesday, November 5, 2013

Kes kardab Eesti ajakirjanike liitu

Küsimus on lihtne nagu vastuski-vaadake ringi lahtiste silmadega-keegi kass Basilio vuntsidega poliitik, tavaliselt sama kaval muie näol, pageb kabuhirmus, punaselaigulise koonuga, kui Äripäeva ajakirjanik Kristina esitab talle mõne nö valusa küsimuse.Vat tollesama kavalpea, meie ülitubli  miljonidollariafääri kangelase ja peatse presidendikandidaadi partei pelgab ajakirjanikke hullemini kui vanakurat välku. Sest mine isahane tea, äkki hullud korraldavadki uue loomeliitude pleenumi. Eelmise ju algatasid ning näe tulemust-murdmatu liit hakkas pragunema ja sündiski XX sajandi geopoliitiline katastroof. Nagu keegi teadjam piirijõe taga väidab.
Nii hoiabki valitsuspartei leheneegreid lühikese keti otsas ning on lükanud kausi kaugemale.Mis kausi, küsige teadjamatelt-ikka selle milles riigipiruka tükikesed sehen.Aga miks ma taaskord selle valusa teema juurde naasin-sest täna esitasin oma liidu eestseisuse liikmele vajaliku põhikirja-paranduse, milles nõudsin et punktist 1.1 lendaks välja sõna AMETIÜHING.sest me oleme ikkagi loomeliit, mitte mingi f..ng ühing. Susi teid söögu,kes te sellise Trooja hobuse me põhikirja sisse smugeldasite.Kürb lugu kui moodsat keelepruuki tarvitada.
Eesti keelest veel.Jookseb meedias Türgi seriaali reklaam, mis kutsub vaatama seepi nimega Süüta süüdlane. Sisukirjelduses aga vestetakse legendi kellestki neidisest,keda sugulisel teemal miskised paharetid kuritarvitanud.Aga sõbrakesed armsad,seks tarbeks on ju eesti keeles ammuaega kasutusel sõnaühend ILMSÜÜTA SÜÜDLANE, mis adekvaatselt ning moonutuseta seda pilti peegeldab-sest äratarvitatud tütarlaps enam mitte süütu olla ei saakski, miks filmitõlkijad sellele ei mõtle.On,s neil kahekordne lõpetamata eelkooliharidus,tahaks küll teada.
Poliitikalaineilt.Rahvas küsib,tahab teada-kas reform tähendabki nüüdsest kogu elutarbelise taristu ärakoondamist,kinnipanemist,säästureziimile viimist.Ajalugu ent mõistab moarust reformide all rohkem edasiviivad reforme, mitte riigilaevukese uputamist, me elu kiiva kiskuvaid muudatusi, inimeste eksistentsi pöördumatult halvendavaid nö reforme, kogu riigile vajaliku aparaadi eriti õhukeseks hööveldamisi,koolide sulgemisi,ka medtöötajate, päästeametnike jt koondamisi.Tänane pommuudis kajastas aga paljude kiirabiarstide mittevajalikkust Eesti riigis.
Ja miks vestetakse siin-seal järjest tõsimeelsemalt  me kahekeelse riigi muutmisest kakskeelseks. Niigi oleme harjunud, et ütleme üht ja mõtleme teist nagu siis kui ütlesime Lenin ja mõtlesime partei. Mida küll annaks üleminek kakskeelsusele on raske mulle tõestada.
Kes tahab selle ja veel mõne lolli idee maha müüa,konsulteerige enne
paadikapteniga, kel nimeks Neemo E Poldre

No comments:

Post a Comment