Tuesday, November 26, 2013

Naerdes kord me lõpetame...on öelnud poeet

ning tundub, et see käib ka minu pihta. Sest mida muud kui naerda oma praeguse olukorra üle mul enam jääbki. Selgitan-täna pöördusin oma vähiravitohtri poole juba teistkordselt  ja uue küsimusega oma halvatuse tõrjumise võimaluste kohta. Esimene oli pärast Luksemburgist naasmist kui olin innustunud vastavastatud rakuravi teemast.Siis vastas dr H.P. et raku ergutamine vms ärgitab tööle sunnib arenema ka praegu tapetavad vähirakud ning lõpp on teadagi milline.Täna uudistasin kas neuro-ortoos mis nüüd päevakorral halvatud jäsemete taaskäivitamisel võiks pakkuda mulle tarvilist taastusravi.Kui see töötab elektriliste impulssidega, siis mitte, leidis ta.Nüüd olen tõsiselt teelahkmel, kas minna dr.Nikitina konsultatsiooni ehk polegi mõtet.Tuleb siis võtta suund naerdes lõpetamisele, oma tulevikule julgelt ja naerulsui vastu sammuda.Mõelda nii,et kõik me käime sama teed,kes varem, kes hiljem.Üks longates või teine pooljoostes.
Lugemiselamus. Naine Berliinis.Raamat millest raamatupoes napilt ilma jäin, tuli mu kätte Männiku Raamatukogust.Tutvustusest lugesin,et see räägib  vene sõdurite metsikutest vägistamisorgiatest 1945  vabastatud ja anastatud Berliinis.Millest lähiajal olnud piisavalt juttu, kuidas seal sündinud hiljem sadu tuhandeid saksa naiste soovimatuid lapsi.Veidi nagu kahtlesin,sest saksa teleseriaalideski olnud tegelasteks aastaid pärast sõda sündinud kuid miskipärast vene nimedega noori inimesi-ju neid nö venkusid siis ikka mingil määral ju armastati.
Raamat mis kirjutet stiilis a la Anne Franki päevik annabki selgust - juhtus küll brutaalseid suguakte lihtsõdurite poolt, kuid ohvitserid alates nooremohvitseridest kuni majorini olid kui saksa naiste kaitseinglid - sõbrustasid nendega, käitusid galantselt ja arendasid ka voodisõprust, tasudes alati toidu, alkoholi, küünalde või sigarettidega-kõigest valitses ju suur puudus.Oluline oli seegi,et need poiss-sõbrad olid ka turvameesteks, peksid teisi vene mundris kaabakaid eemale.Mõnda lõbusamat vahelugemistki leidus-kui saksa naised kukkusid kitsamas sõbrantsiringis muljetama vene sõjameeste voodioskustest ja naiste kogemustest nende ja saksa meestega.Olgu siinkohal siis kummutatud müüt  eesti naiste eriti kiimaminekust kahe vallutajariigi mundrimeeste suhtes -et kuidas ikka oldud valmis mehkeldama vene, eriti saksa okupantidega, kui meelalt võetud avali põlvedega vastu vallutajaid. Lugemiselamus oli täielik, tunnistab
paadikapten Neemo E Poldre

No comments:

Post a Comment