Tuesday, December 18, 2012

Maailmalõpp ei eruta kõikenäinud eestlast

nii väitis tunaeilne printmeedia,Seda hõiskas oma kollastel lehekülgedel S-leht.Et eestlased on ühed vähesed maailmas, kes pole käimatõmmatud maailmalõpuhüsteeriast pöördesse läinud. Arvan teadvat ka, mispärast.      
       Iseseisvuse taastamise järel valdas mu rahvast üldine õnnejoovastus /et nüüd saab hakata oma maa saatuse üle ise otsustama /. Palavaim soov nurjati võimulepääsenud ekspunameelsete poolt,kes asusidki  tõhusa hävitustööga väikese kaitsetu rahvakillu kallale-hakati vabariiki otsast algteguriteks laiali lahutama, maaelule kaikaid kodaraisse pilduma, näit. ligi sajandivanust tuletõrjeorganisatsiooni lammutama ja piirivalve ning politseiga jantima.Koolisüsteemi mõttetult hävitama, isegi muuseume ja kohalikke omavalitsusi suures rahanäljas nö. reorganiseerima. Linnadevaheline ühisveondus oli vahepeal tuunitud huku äärele, nüüd on ettevõtjad  saanud põhilisemad liinid taastada. Armeereform keerab sellegi sõjaväeteema täiesti  untsu,sest  kõik uued ideed  on vaid vaesele ajale kohased.
Kohati kipub tunduma,justkui makstaks kusagilt Stenbocki suurtele poistele kõige eest,mis täna ja iga päev Maarjamaal untsu keeratakse-et nagu tellimustöö või nii...     
Remark. Topauto üllatas täiega,sest töökoja asjapulk helistas ja päris aru,kuidas viimatise hoolduseskäiguga rahul oleme.Rääkisin tõusetunud küsimustest, mis ootavad lahendusi ning nüüd SEAT-il ilmselt lahenevadki.
        Kuidagimoodi, kuid sujuvalt nagu alati, lahenevad ka jõulukingiteemad.Eile alustasime prantsuskeelsete sõnaraamatute varumisega, sest noorpere seda oma uues elus nii hädasti vajab.Endale kinkisin uudistrükina ilmunud Maffiaraamatu,mis olevat Kunnari lugu elik kirjeldus me allesläbitud kauboikapitalismiperioodist.      
      Mimmi sai valitud raamatu ning Riho Sibula duubelplaadi.Kalenderpäevik mis juhataks uude aastasse on samuti minu  jõulutraditsioon.Tarbijaloteriil võidetud kenale  nimelisele kullakarvalisele käekellale leidsin eile Rocca keskusest vägagi nummi randmeketi miska asendada kaasasolnud nahkrihma.Küsitud paarkümmend eurorubla,mille sisse käis ka kohalepanek,oli täiesti söödav number.
            Automüüja helistas, sest olin meilitsi küsinud-kas Nissanil peab blondiin avama kapoti kui tahab kojameheluuad ööseks üles tõsta.Noeipeamitte,sest on kojamelülitil seisund, mis jätab need keskasendisse elik püstisuunda.
Jaah,aga miks sellest varem juttu polnud,tahass küsta.
Miskine tibi helistas eile ja korraldas gallupi/ülekuulamise, et kuidas täpselt see uue vehiikli loovutus käis,mis oli ja kuidas.Sain anda pea kõik vastused positiivsel lainepikkusel,sest nii üldiselt ka oli.
    Töökoja juhataja tutvustamist ma ei vajanud,nagu ka ringkäiku autoesinduses.Sest oma autoajakirjaniku-mineviku tõttu olin ammu kõigega hästi kursis, Fakto avapeost alates.Millega ma oma tagasihoidlikkuses kiitlema ei kukkunud, sest see ei puutunud asjasse. 
Ma pole oma nii meelepärast tööd tehes mitte vananenud,vaid ELANUD.Kusiganes ma ka autodega pole sekeldanud alates transpordiministeeriumist ning jätkates Fordi esinduses ning autoregistris.Lõpetades Maalehe autotoimetajana kui kuri saatus mind päriselust eemale rebis ning tõvevoodisse paiskas.
Aga IKKA OLEN RÕÕMUS,SEST OLEKS JU VÕINUD PALJU HULLEMINI MINNA.
Tõdeb täna pojukestega kodus lapsevahtis olnud paadikapten Neemo E Poldre

No comments:

Post a Comment