Thursday, December 27, 2012

Kellaklaasi taga vaikselt voolab aeg

kõik sada aastat üksildust on korraga mu ees...Nii laulsid eilsel võrratul Kaarli kirikukontserdil Riho Sibul, me Mimmi lemmik ja Mari Kalkun, kes musitseeris nii kitarril,akordionil kui kiriku harmooniumil. Mille juurde passis tema hääleke aber natürlich. Piletid kinkisid jõuluks Berit ja Eero, kes olid koos printsess Annaga ka meie pingireal kuulamas Pisike piiga hiilgas sellega, et lasi pärast Riho avalaulu ja enne aplausi kuuldavale tõelise mõnuohke, mis kukkus välja väga naljakalt ning vaikusse sobituvalt.Mispeale tirtsuke kordas sama ka hiljem, see muutus harjumuseks...Suur kirik oli harukordselt, hubaselt soe ning publikut peaaegu täismaja.
Piltide järgi otsustades pakkus parteilastest täismajale elamuse ka valitsejate klubiühenduse,reformerite ball Estonias. Millele oli pandud ülitabav nimi- ELU NAGU FILMIS. Otse loomulikult elavadki need meite Elu Peremehed justkui filmis,just nagu tuntud linateoses Ristiisa. Kus on kuhjaga glamuuri,räpaseid tehinguid ja musta raha...Ilus elu nagu ka raamatust mäletate. Sest mõttekam on elada vähem, aga glamuurselt, ereda leegiga põledes. Selmet oma veeringuid veeretada ja napi palgaga õpetaja või veidi suurema sissetulekuga tohtri päevakesi teha.Miks just nemad esimestena pähe tulid-vastan.  Mõlema kutseala esindajad streikisid kuid võit oli ümmargune null.  Õpsidel kadus lisatasu neil, kes pidasid klassijuhatajaametit või olid atesteerimisel saavutanud kõrgeima kvalifikatsiooni.Parimailt rügajailt võeti raha vähemaks ja visati teistele-sähke,ärge nutke.Madalaima palga määr tõusiski 11 protsenti elik 715 euroni.Teine väärt nipp on selles,et vajalike,väljateenitud lisatasude üle otsustamine jäeti koolidirektorite meelevalda.Pole ju meil iga linna või valla haridus, meil on Eesti haridus.Kui esinesid oma palganõudmistega tohtrid,nõudis Esimene Andrus oma personalilt, et tuvastataks kuipalju raha teenivad me arstid välismaal /Sic/.Päris naljakas mõte,sest mitte seda polnud tohtrid kurtnud.Kogu möll lõppes sellega,et karistati rahvast.Patsiente kes olid häälekalt tohtreid toetanud-nüüd tõsteti visiiditasu viiele eurole,et näidata MEIE KÜNDSIME. Mida see tähendab,lugege eesti vanemast kirjandusest kus seda väitis põllult naasva härja sarvel istunud sääsk...
Ergo kindlustus üllatas täna kõnega, kus küsis raha liikluskindlustuse jätkamiseks mu endisele autole,mis seisab müügiootel autosalongis.Miks peate  mind ullikeseks, kes liikleb kindlustamata autokesel.
Pole mõtteski maksta surnud hobust,tõdeb
teie paadikapten Neemo E Poldre

No comments:

Post a Comment