Saturday, December 15, 2012

Jõuluvana on pärit tsaariajast

kuulsin ühes minu jaoks tihti huvitavas ja autoriteetses saates Subboteja täna lõuna paiku.Saatejuhid Vladislavlev ja  Zukerman ei liigutanud oimugi kui nende saate lõigus see väide kõlas.Ju olid nad päri legendiga,et maailma esimese veduri leiutas keegi Vene vedurijuhi poeg...Seda mäletan põhikoolipäevilt kui käis vaidlus, kas va  Marconi ikka oli raadio leiutaja või kuulub see au hoopiski slaavlasele Popovile.
Muide,loen et üks lemmikpoliitikuid Indrek Tarand,kelle  hääletasin Europarlamenti, on leiutanud/loonud  Eesti Maailmavaate Sihtasutuse. Arvan teadvat juba,milline on see Eesti maavillane maailmavaade mida meil nii hästi  kultiveerivad suured poisid sealt Stenbockist.Kuigi noor Tarand vist mõistis teisiti,on Jürgen ise öelnud-Rahvas ei peagi teadma, mida me siin ülal otsustame...Uus asutus võimaldab viia me tublide   innovatiivsete juhtparteilaste häid ideid avarasse maailma, Euroopa ühisruumi. Kuhu meelsasti koliks ka Jürgen ise koos Andrusega, keda küllap vist ootavad uued väjakutsed koos kõrgete ametipostide ja vastavate palganumbritega.Ega ma kade ole,sest teenitud kolakas ja rahva viha on kindlasti poistel palga sees.Rahumeelne eestlane jätab selle töö rahuliste kuumaverelisemate teha,sest siis tuleb õppetund valusam ja jõuab ka pärale.Muidu ütlevad jälle, et mis need üksikud rahulolematud ikka suudavad nagu siis kui Eesti rahvas äsjaste miitingutega neilt ausamat poliitikat nõudis..
Topauto järelmüügiseltskond suutis taaskord üllatada.Kui Berit sai kätte uue ABS-i ajuga Seat Altea XL, mis tuli kahepäevasest remondist.Selgus,et mõnedki kontrolltuled ikka põlevad näidikupaneelil,homme lähen hooldekoja pealikuilt aru pärima.Kas peabki nii olema või on elektrik unustanud kruvitsa otsapidi ajju.
    Mimmi ristilaps Marii on omandamas kõrgharidust ning peab kursatöö raames vormistama kaitsekõne  Norra massimõrvarile Breivikule.Midagi on piigal veel käsil. Mulle saatis kolm küsimust meie riigi poliitika õigluse ja ausameelsuse kohta.Kammin oma mõtteid ning vastan mönuga, sest teema on köitev ja paljulubav. Mille kohta on Eesti helgemad pead juba öelnud nii mõndagi.Nüüd saab võimaluse lisada omi seisukohti ka teie paadikapten Neemo E Poldre

No comments:

Post a Comment