Sunday, December 9, 2012

Inimene ei oska õnne ära tunda

on vahel kombeks öelda.Et see minu pihta ei käiks,kipun ikka õnnelikke hetki oma elust mällu salvestama. Kui sellised momendid taban,nagu me äsjasel reisil meretagusele maale,Hiiu saarele.Siis olen kohe varmas õnnehetki nautima.Kujutage ette et sõidate rahvaauto Toyota Landcruiser küüdis mööda saare lumiseid metsateid.Nautides päikesesära,mille käes metsa tagant väljavupsavad lumised välud,väljad ja põllud lausa auravad,hõljudes kui valges vahupilves.Sohver Heiki pidas alailma auto kinni ja särtsutas fotoaparaadiga, kiites oma järjekordset väärt  võtet kui näitusepilti.Tunnistan,kõige  nähtu sisseahmimiseks nappis kohati meeleorganeid,niivõrd hirmilus oli kogu see silmale avanev.Mida neli silmapaari küll salvestas,kuid paraku taasesitusvõimaluseta.
      Kui ringsõit saarel jätkus ning sohver pistis dziibi muusikamasinasse järjekordse CD  ning Rod Stewart laulis White Christmas, siis oli küll  kurgus sihuke karvane tunne-kohe-kohe  jääb hing kinni. Vaimustusest.
Saabumise teisel õhtul,kui olime Heiki metsast valinud välja kaks kaunist jõulupuud-üks kummalegi perele-tegi suvetaluperemees grilliõhtu.Mina nautisin võrratut kana.Mimmi,kes grillitud liha ei armasta,oli hoos ning seekord kiitis valitud liha.Ju oli saladus pigem omatehtud grillimarinaadis mis kõik nii imemaitsvaks tegi.
Ahjaa,vahele mahtus veel naabrineiu Ave visiit.Kes tuli tegema külarahva küsitliust oma koolitöö huvides.     Kaasas vanaema Tiiu,kes pajatas juurde mõndagi põnevat Kerema külaelust, mis meiesugustele vanadele  suvehiidlastele äärmiselt huvitavaina tundusid.
Nii kaunis oli selgi korral me armsa  saare loodus,et lausa rõõm oli tõdeda-21,detsembril mitte kättejõudev maailmalõpp oleks toonud õudsa finaali meie meretaguse paradiisi rõõmurohkesse ellu.Muide,kuigi naaberriigis teispool Narva jõge olla maailmalõpp koguniste kõrgema võimu poolt ära keelatud,kuulusid seal maailmalõpupaketi sisse lisaks eelmainit varustusele veel validoolitabletid ja marlisidegi pluss karp sprotte.Nii et pelgalt viinast,seebist ja nöörist polnuks suurt abi.Ka rahustas Venemaa eriolukordade minister, et mingit ilmalõppu ei tule. Teda täiendas aga  Vene õigeusukiriku pea, kes lisas- tuleb küll, aga kunagi hiljem...
     Eläma on laiffi, lõpetab tänaseks Matti Nykäneni sõnumiga rahvale
paadikapten Neemo E Poldre.

No comments:

Post a Comment