Thursday, May 1, 2014

*Kõnelus Leniniga* sai just uue ja hoopistükkis etema sisu

Paljud minu generatsioonist mäletavad oma noorusaast imelikke, intrigeerivaid tekste just sellise jabura pealkirja all. Alati ilmus patriootlikke lollusi suure mõrtsuka sünniaastapäeva eel ning noori õhutati nende lugudega mõtlema sellele, millest nad võiks juudist kikkhabemega muljetada, kui kohtuvad. Tegelt vorpisid need totakad lood süfiliitikuga ise valmis riigitruud ajakirjanikud sest eesti koolinoortel poleks  jagunud fantaasiapoegagi.
Küll aga ei saa lehelugejad fantaasiavaeguses süüdistada tänaseid ML tegijaid. Otsustage ise-pilapildi aluseks on foto kus  kommunistide iidol, Suur Teoreetik ning juht  peesitab lamamistoolis kusagil lääne kuurordis.Tema lähedal seisab võitluskaaslane Nadja kes pärib hoolitsevalt-Volodja, kui sa kord sured, kas eelistad matust  või tuhastamist . -Mul pohh, tehku või topis, vastab kõnetatu...Tasus  allakirjutanul nii vanaks elada et sellist huumorit nautida.
Kas ajakirjanik on loomeinimene või tükitööline,küsis ajakirjanike konverents, mis peeti Euroopa  Liidu majas ning oli piisavalt rohkearvuline ning kõńekas.Mina oleks võtnud sõna küsimuste voorus kuid moderaator kinnitas eravestluses vastuseks mu murele et me loomeliidu staatus laheneb teises etapis, see teema pole maha maetud.Kuigi lõpetuse eel püüneletõstetud asjapulgad,err-i mees A. ning tööandjate esindaja M. ajasid teadmatusest üpris jaburat juttu.Et mis teil a/ü sees viibides viga,küsige neilt loomeliidu toetusraha...Või et a/ü on suur jõud, ajakirjanikel sääl sehen hää olla.Unustades et meil siht saada tagasi loomeliiduks on.Minul ja paljudel teistelgi seevastu mure südamel et kuna kaotatud  loomeliidu staatuseta oleme penskarite klubi ja noored tegusad loomeinimesed hoiavad juba 1925.a. loodud prestiizikast eal-ist eemale, aga sellest ei olnud kõneisikutel aimu mitte.
Miks me loomeliidu rea peal enam pole, on võimupartei sepitsus.See bojaariklubi pelgas et murdmatu liidu hävingule kaasa aidanud meie liiga terased ajakirjanikud võivad Eesti riigijuhtimise apsude peale korraldada uue loomeliitude pleenumi, ja kus siis selle jama ots. Muudkui põgene teravate küsimuste eest lifti, häbipuna palgel. Nagu Katarina Krjutskova intervjueeritav eurovolinik S.K, kelle pagemistee lõppes alles Brüsselis.No anna siis sellistele riigitoetust kui tahaks hoopis nüpeldada et kõrget valitsusametnikku ja parteitegelast aina kotti topitakse.Minu remark- nimetet noor daam pole mitte meie  suure purustusjõuga organisatsiooni hingekirjas...Kohe on tulemas järgmine voor me võitluses, sest kuu lõpul on sihikul uus ajakirjanike kongress. Ja et südi eks-teleajakirjanik Urve on juba kultuuriminister ning lahkunud Lang ei saa kätt ette panna,ongi peagi taas endiselt loomeliidu liige ka sinna aastal 1984 astunud  paadikapten Neemo E Poldre

No comments:

Post a Comment