Tuesday, May 27, 2014

Noor mees areneb.Tärkava lugemishuvi toel suisa silmnähtavalt.

Seda sain kogeda eile kui pojukesed tulid koolist ning jäid mulle hoida-toita  kuni esivanemad tööl. Patrikul on tekkinud lemmikraamat Milles küssa,kus Valdo Jahilo kogutud lühinaljad kenasti kaante vahel.Omandasin selle üsna hiljuti.. Sest mida sa tohtri ooteruumis ikka muud teed kui neid killukesi sirvid. Pikemasse oopusse süvenemiseks puudub huvi kui pead olema valmis iga hetk püsti kargama. Vat see raamatuke oligi murdepunktiks nädal tagasi kui noorsandidele mõned killud ette lugesin. Mõned tagumikuteemalised naljad intrigeerisidki Pätut seda kätte võtma. Eilegi leidis kohe põneva teema -Mis on parim asi maailmas -Emapiim. Aga mis selle juures kõige huvitavam -Pakend. Järsku valgub suur äratundmisrõõm palgeile -See on ju tiss, kilkab pojuke ülirõõmsalt et oli nii nutikas ning tabas tuuma ära.Sebastian mugistas naerda aga ei kostnud midagi.Järgmine nali osutus pähkliks.
Mida teevad nugised kui tahavad saada pisikes nugiseid.Sedasama mida teevad naised kui tahavad saada naaritsakasukat...Ei saa sellest aru,kurdab huumorihuviline.Vara veel, kostan vastu.Sa ei peagi täna seda mõistma,lõpetan keskustelu.Ja mõtlen,millised võiks olla järgmised teda köitvad raamatud. Vast Avameelselt abielust või juba Dekameron, kesteab.
Jätkan väsimatult oma mopoautoprojekti käivitamist.Minnakese soovitusel pöördusin maili teel Töötukassasse et saada täisvastus kas on lootust saada ostutoetus neilt või ongi aastalõpul Eestile Euroliidu poolt eraldatud täiendavad tööjõureformi-miljonid kukkunud taas vanal heal ligilikul kombel riigieelarvesse.Pakkusin et kui on vaegurite abistamisel rahalisi probleeme, võiksin teha intervjuu pr.Sihveriga sel teemal.Näis mis daam vastab, kas viskab pesuvett näkku koos minu jumalavallatu ettepanekuga.
Remark. On saanud kirjutamata reegliks et kui kusagilt tekivad mingid suuremad summad, krabab me tubli Jürgen selle kohe vasakule, öeldes- küll me vajadusel teile raha eraldame...Karistamatus on kasvatanud tema ahnust, kas järgmistel valimistel peaksime tubli rahandustegelase saatma tõesti Euroopasse. Sest vaid edutamine võib meid temast veel päästa.
Õeraas käis Jäneda laadal oma külalistega,kelle giidiks ta oli.Kohtus seal juhuslikult minu endise alluva,vanemtoimetaja Velloga kes oli üllitanud raamatu ja selle nüüd pühendusega minule saatis. Loen päris huviga jutusse põimitud postsovetliku aja mälestusi,milles tunnen ära temagi muljeid Tallinna keskturult kus ta koos oma uue abikaasaga, kel maja Mõigus, aiasaadusi müütas.Kuna seegi kord kui mu õde trehvas, müütas laadal maasikataimi, järeldan et turumajandusele rajatud abielu osutus püsivamaks kui ta eelmine.Loomulikult,sest rahausku oli südi kolleeg varemaltki.Kes leidis ajakirjanikuameti lisatööks öövahi oma kuna ma ei keelanud tööajal lauale vajunult välja magada... Meid, teisi pressikeskuse töötajaid,  pani selline lahendus muigama.Mina olin harjunud lisateenistust hankima igasugu trükistega mille koostajaks ning toimetajaks olin kuni sain pealikukoha ning palk tõusis neljasaja rublani koos ameti-Volga kasutamisega.Õise valvemehe bisnis ei tulnud mõttessegi sest olin harjunud selajal magama.Ja kas öövahist olekski tehtud pressikeskuse juhataja kui mitmed keskajalehed polnuks sageli avaldanud minu kirjutisi maanteelaste ja transporditöötajate elust ning tööst. Za Ruljom publitseeris minult tellitud venekeelse artikli Eesti autoklubist. Maine oli see mis vedas mu peatoimetaja kabinetti ning ametiauto esiistmele.Kusjuures puudus Velloga võrdväärne kõrgharidusdiplom ning kolleeg Martõnovile omane punaparteilase pilet. Olgu lõpetuseks öeldud et mõlemad olid üllatunud kui nendegi ihaldet ametipost  määrati mehele,kes täna teie paadikapten Neemo E Poldre

No comments:

Post a Comment