Wednesday, May 16, 2012

EestiPoiss

Veel eilsest
niipalju huvitavat,et kui majandusseminaril  küsija päris,kuidas lätlastel ja leedukatel selle euro tulekuga on,vastasid eksperdid-küll nad hakkama saavad,sovetiajal ennegi kannatusi talunud...Miskine peen iroonia,mõtlesin.
Aga Eestis on kogu euroala kõige vingem hinnatõus,kirjutab tänane meedia.Just sellises hinnatõusus ma tahaksingi elada,mõtleb kindlasti klassik,selle ulja fraasi põhja autor.
Natike mujalt.TPIK-is oli täna Saksamaa kultuuriõhtu,kus välisvabatahtlikud  Isabel ja Herman olid ette valmistanud ja kandsid klubiruumitäiele uudistajaile ette,s.t.laksasid pildiga seinale oma kodumaa elu-olu ja liidumaade paiknemise,rahvastiku jm ning huviväärsused ja rahvustoidud.Kakku ja kohvigi pakuti.
   EPL manab juba kolmandat päeva Maanteeameti reisihimulise ja tänaseks juba laialipekstud juhtkonna hirmnaljakad mõtted rüütada kõik Maarjamaa jalgratturid herlkurvestidesse.Tänase loo autor naljatab,et miks nad ei nõua me autojuhtidelt kiivrikandmist,sest ralliautodes ju kohustuslik.Mina vastan- ikka seepärast, et Portugali autoralli MM-ile polnud matkatee neid reisiselle veel viinud.
Mullakoorem veeres täna me õuele.Paljassaare veepuhastusjaama setteväljade huumusrikas ja virtsa järele lõhnav must ollus pudenes  aeda mingi viie-kuuetonnise kalluri kastist ning nüüd saab Jens rassida kogu järelejäänud nädala.Kõik elupuuistikud,mida oli eile terve autohaagisetäis,saavad nüüd võrsuda nii  kuis ise tahavad,sest soodne pinnas saab kohe loodud.
Remark.Bussis lõpetasin väliseesti kirjaniku Helga Nõu omapärase spiooniromaani Inimvaresed.Kus tuntud Rootsi pagulaskirjanik katsus pakkuda lugu KGB poolt kaheksakümnendate lõpul kuningriiki saadetud nuhi tegevusest,kuid oli võtnud endale ilmselt ülejõu käiva ülesande.Enn Nõu abikaasa nimelt,kes ei suutnud köita nõrgaltpakutud süzeega ega tõsiseltvõetavate tegelaskujudega.Miskipärast kangastusid traagelniidid siit ja sealt,sest ju olen paremaid lugusid nautinud.Kahju,sest tuntud daami nime pärast ma selle raamatu just TLÜ raamatukogu odavmüügilt soetasin.Ja ka seetõttu,et pärast 18 aastat tulutut lunimist lubas KGB mind Rootsi, ema õele ja ta perele külla.Aasta oli siis 1988,just selle raamatu sündmustiku ajal.
Pilguheit kodumaile.Eile tahtsid kõik üheksa suletavat päästekomandot teha piduliku rivistusega ilusa lõpu oma tegevusele.Aga me ärahirmutatud valitsus vist pelgas rahva pahameeleavaldusi,mis muutunuks massiliseks väljaastumiseks ning keelas selle sootuks.Täna ütleski uuniklastele tuttav pritsur Tuve Kärner Järva-Jaanist  välja mõtte,mida kuulis kuujagu tagasi minu Liiza oma mehelt,Narva-Jõesuu vana pritsimehe pojapojalt,teie alandlikult teenrilt  ning allakirjutanult.Mingi vabatahtlik tuletõrje ei sünni tühjalt kohalt, lihtsalt käsu korras.Ja mees,kes saanud elementaarse päästjakoolituse, pole veel valmis tuletõrjuja.
Otsekui vastulausena pakkus Päästeameti asedirektor täna õhtul meedias välja hullumeelse mõtte-nüüd päästevõimekus hoopis paraneb/sic/.Nojah,kui koondatute arvelt tõusevad lauaülemate palgad,siis küll paraneb...tippjuhtide perede võimekus hinnatõusudega toime tulla,see on sulaselge.
Eile paisati rahva ette uusim versioon Google Street View pildisarjast,mille puhul paluti edastada tegijaile oma pretensioonid.Jens näitas oma moblaekraanil meie maja fassaadi pilti ja sedagi,et kahel kaadril on ta ise aias.Maja ees meie eelmine,punane Grand Vitara,mis juba pool aastat veereb uues peres,müüduna Sakku.
Naersime,et pretensioon selline-vana punane ja väsinud-luitunud piirdeaed tuleks pildil asendada uuega,mis valmis just enne talve,ning autogi on järgmine mudel ning tumelilla.
Millised on teie etteheited üleilmse pildipoe korraldajaile
küsib paadikapten Neemo E Poldre

No comments:

Post a Comment