Tuesday, May 15, 2012

EestiPoiss

Rahandusteemaline majandusseminar
Swissotel,is täna oli üpris huvitav ning intrigeeriv,kuid lõpetusena serveeritud mõttevahetus jäi minule küll lühikeseks.Kuna jutu rõhk oli ekspordil, tahtnuks pärida , kas seekord kirjutab majandusminister alla selle ettevõtte aktsiisivähendustaotlusele,kes kasutab elektrit vaid eksporttoodangule. Hätta jääb Kunda vastne  haavapuidumassitehas kui elektriaktsiis neljakordseks pamatab.Sain küll Heido Vitsurilt ja kaaskonnalt küsida,kas kõrge voolulaks tapab Eesti ekspordi, kuid õiget konkreetset vastust ei kuulnud.
      Küll aga olid konkreetsed ja resoluutsed homme suletava üheksa päästekomando pealikud,kes keelasid neis ära viimase piduliku rivistuse - ju oli häbi.
Minul ent oli piinlikkustunne väikese oravapoisi ees,keda me köögiakna all männi juures kimbutas suur,kole ja näljane vares.Jooksin aamukahvi aegu välja,sest karvanäss Sissy kilkas ja rõõmustas kah,et oravake lausa käpaulatuses ja haukus surmahirmus pageva vaesekese poole, hüpates ringi nagu hull krants.Heitsin kohvitassi käest ning tormasin päästeaktsioonile,jõudmata isegi haarata kaasa ühte oma kolmes soft-air püstolist.Sain orava puu otsa varjule,aga va kraaks oli kohe kannul põlevi silmi lenneldes.Lubasin endale,et Hitschkoki linnud saavad hirmsa lahingu kõigist mu torudest kui me õuele ärplema tulevad.Millega lõppes mu aktsioon Vaese oravapoisi päästmine ei teagi,sest lõpp kadus naabri aeda ja minu aeg sai otsa.
Õhtul terrassil jutustasin toimunust Patrikule ja Sebastianile. Esimene kuulas hoolega ning resümeeris-Järgmine kord kutsu politsei,.las seovad varese kinni.Vennake aga naeris südamest kui näitasin,kuidas oma sõrmega sihtides imiteerisin püstolitoru ja röökisin Pauhh-pauhh.
Homme laekub mullakoorem,mille saabumise ettevalmistusi teeb Jens juba mitu päeva.Sebastian tuligi teatama,et küll su poeg on tubli mees,muudkui sõidab käruga mööda aeda.Beriti kohta,kes pea terve päeva ilutaimi välja kaevas,teatas-töötab siin nagu traktor...
Veel rõõmustavat. Linnavalitsus on lõpuks võtnud nõuks viia ellu minu ammune mõte,mille pakkusin kolm aastat tagasi välja varalahkunud/kinnikukkunud asjapulgale Vello Lõugasele kui käisin linnas järjekordset lüpsimõtet elik parkimise leppetrahvi tühistamas.Mille sain justkui selle eest,et kahtlustati otsekui võltsitud invaparkimiskaarti mu autoaknal.Näitasin ette ja olingi patust prii.Enne pidin aga turnima piki Eestiaegseid treppe Harju t. maja viiendale korrusele, hing rinnus kinni.Südametäiega siis põrutasingi TEHKE LÕPUKS ENDILE  ANDMEBAAS NEIST,KES KASUTAVAD INVAKAARTI.
Seepeale oskas üks teine ametimees torgata-Aga teie nõudke rohkem invaparkimiskohti Tallinna,sest siin pargitakse ju kogu Euroopa riikide invaparkimiskaartidega.
Ise te ju tahtsite nii rutuga sinna Euroopasse,mõtlesin ta halamist kuuldes.
Ja teie jääge terveks ning ärge invaliidistuge
soovitab paadikapten Neemo E Poldre

No comments:

Post a Comment