Saturday, March 24, 2012

EestiPoiss

Printsess Anna
sünnipäevale minek on kohe käsil.Mimmi viibib oma lilleneiu-miljöös,sest tänane laupäev tal tööpäevaks on.Kesk õitsvaid lilli...etc
Päevamuljetamisi.Artur Alliksaare äsjailmunud elulooraamat kirjeldab traagilise saatusega luuletaja elu kõiki keerdkäike ja meeleheidet,milles sündisid minu varalahkunud poeg Joeli paelunud luuletused.
Ma ei oska öelda,kas neil tekkis mingi hingeside või mis fenomen see oli.Et Joel ühtäkki-minu mälus gümnaasiumipäevil- hakkas järsku Alliksaart tsiteerima,isegi Jõuluvanaluuletused olid tal varuks oma lemmikautori kogudest.Arturile antud aeg siinilmas /43 aastat/kujunes küll poole pikemaks kui minu Joelil,kes lahkus enne kahekümneseks saamist.Alliksaar jõudis olla sõjaväes,vanglas ja raskete tõbede küüsis... Me täiesti terve ja muretu poeg aga kutsuti ära just siis kui oli valmis mõelnud,et teeb armeeteenistuse läbi,siis läheb eluga edasi.
Remark.Kuigi igast otsast paistab,et lapsajakirjanikud kõrbevad ikka täiega,on ometi üks vana nipike mille EPL üles korjanud.Näide otse elust.Kuna ilmeksimatu ning Euroopa liidu parim rahandusminister Ligi oli valanud sõimuga üle tema arust vale mehe, Hanssoni, Eesti Panga uueks presidendiks valinud seltsimehed.Ja nüüd nõudis toimetuselt jutu ümberlüket, avalikku vabandust.Vat ammune tava,et kui esimeses,väidetavalt ekslikus ajalehesõnumis pole kogu loo taust põhjusel või teisel üldse välja toodud,siis tuleb tõde justkui karistusena protsessijale välja paisata.See on kui meediajüngri vendetta pahandajale.
Nojah,aga keelekasutusest rääkides.Mind isiklikult häirib kõneleva pressi lodev kõnepruuk,kui ei suudeta välja hääldada sõna stsenaarium.Ikka ja jälle kuuleme TVs ja raadios va lohakat tsenaariumi,aga miks.Kas kirjutate ka nii,nagu räägite.Keelekorüfee H.Meriste alias krahv Merkulov kinnitas EAL keelekoosolekuil ikka,et termin loetud sekundid,loetud tunnid,loetud päevad etc. on eesti keeles väär,see on russism. Eestlane seevastu ütleb mõned sekundid, minutid, tunnid, päevad...Moodne oleks ehk öelda,et meil nii juurdunud ebaeestlaslik väljend on integreerumine ning positiivne nähtus,kuigi nii see tegelikult pole.Lihtsalt inimesed ei pea vist mõtlema,mida suust välja ajavad.
Veaks otsad kokku päevateema peegeldusena.Kui käimasolev rahvaküsitlust teemal-kas teeme pealinna ühissõidukeis piletivaba sõidu-saab eitava vastuse,kas siis ongi linnaisal,rahamaial Eedul vabad käed keevitada hinnale otsa mistahes number.
Kui aimate sama,et küsitluses on konks,mis eeldab suhuvõtmist
kirjutage või joonistage paadikapten Neemo E Poldrele

No comments:

Post a Comment