Saturday, March 10, 2012

EestiPoiss

Unelmate töökohta pakutakse

kuid mina pole enam see mees,kes asjast kinni haaraks.Kahes suuremas päevalehes ilmus täna kuulutus,et Soome Instituut vajab uut kommunikatsioonijuhti.Hea asukoht ja mõnus tööpere, keda tunnen tänu kultuuriüritustele mida korraldab vana hea tuttav kirjanik Maimu Berg ning kus käin tänu ajakirjanike liidu kaudu saabuvaile kutsetele.
Amet poleks mulle, vanale suhtehundile,sugugi raske ning kuna keel suus ja soome pressile artiklite kirjutaminegi selge,oleks mõnza töö küll.Kahju,et minu tööotsingute aegu,kui ARK mind töötuna üles korjas ja suhtekorraldajaks määras,seda siin ei pakutud.Aga vanaduspensionil olles naudin seda kui mind ootab vaid üks ülesanne või kohtumine päevas,sest iga ilmaga ei lubaks tervis välja minnagi.Imestan vahel,kuidas tunamullu talvel viitsisin käia TLÜ bakaõppes kolmel loengul päevas Sedavõrd kehvakesed on mu kurgumandlid nüüd,et lausa hirmuga mõtlen külmal päeval välja minekule.Ja üldse,tubane tõlkimisamet ikka kõige etem.Kui vaid saaks iseendaga kokkuleppele,et igal hommikul asuks kirjutuslaua taha kell neli hommikul ja põristaks lausa keskpäevani välja tähti ritta laduda,nagu rahvakirjanik Jaan Kross.Ning ju ei jaksa nemad mitte maksta seda raha mis minusuguse mehe töö väärt on.Nii et võtku pigem verisulis suhtejuht otse koolipingist,kes saadab teile pressikutse mingi /näit Olympia/hotelli konverentsisaali küll Alfa nimega,kuid jätab märkimata kuupäeva või kellaaja.
Tobedus,mis lööb ekskremendi lausa vahule,kui see jälle kord juhtub.Läheksin kohe TLÜ-sse suhtekorraldajaile loenguid pidama kuid magistrikraad jääb puudu.
Puudu jääb paljudel internetikommijail arusaamisest Maarjamaa asjadest kui arvustavad Harri Taliga mõtteid,et õpetajate streigiga haakunud ametialade esindajad tõid välja oma valupunktid ja nurinad. Võimendasid sõnumit. Reformioravad on rahva ikka päris ära lollitanud,valdav enamik vannub kesikuid ja muulasi,kes kah oma sõna sekka ütlesid.Minge ja taastage siis pealegi oma valijahäältega see ENSV,nagu on väitnud Eesti Ekspresseni ajakirjanikud.Ja paluge vana Gustavovich /Käbin sealt varjuderiigist tagasi Lenini puiesteele maailma töörahva avangardi etteotsa.
Ja las hõikab Vidu valjaku tribüünilt taas Tallina elajad.Jelagu üks mai.
Minevikust veel. Eile mälestati kogu riigis 1944.a.märtsipommitamise ohvreid. Olid mu ema Endlal ja ta õeksel Ainol kinopiletid just selleks ajaks ning Harju t kino sai vene lennukipommi otsetabamuse.Paarikümneaastased noored daamid jättis armuline saatus ellu, sest neil kulus endi sättimisele nii palju aega,et kinno enam ei jõutudki.
Pereasjust kah paari reaga.Särav ja rahulolev noor emme Berit on tuvastanud,et me kõigil latsekestel on pühakute nimed. Sebastian,Patrik,Hen/d/rik ja Anna kõik puha pühakud on.
Sai just pisikesele printsessile sünni puhul Helinalt Iirimaalt huvitavaid kingitusi.Ja mina Simolt Soomest kirja,et tulevad Siskoga nädala teises pooles Tallinna väisama.
Kilpla mehi kirjeldav jutu sabaotsake kadus internetiavarustesse.Kordan. Vabadussamba tarvis tehtud korjandus tõi kokku soliidse summakese 2.996.275 eeku.Takkajärgi heameel on,met minu pennid ei kukkunud nende kaukasse,kes partei ja valitsuse külje alla hoides oma rikkusi rohkendavad.Karistamatult viioldavad,vahel galojannivad.Neljandik summast kaduski kogemata kombel samba aluse sisse,kolm neljandikku kulus väidetavalt samba remondi juures ära. SULARAHA SEE JU SULAB,NOH. Pressiti pumba juures olevate seltsimeeste suurde kaukasse PRIA ning eurotoetuste miljonid,mis Aardla poldri abil välja lüpsti.Pealtnägija saate Kärmas sai mõnitava vastulöögi põlluministrilt Helir Valdor Seederilt,kes astus riigilt kogujate saali ning kinnitas,et Mihkel ajab jama suust välja-midagi pole juhtunudki.Too tegi uue,kurjema saate ning pärast seda tänast kahetseb minister oma juhmust,et meedia vastu sõtta läks.
Nüüd alles hakkab juhtuma,kui seedripuu oksad sahtli vahele surutakse ning portfell käest rebitakse.Mida teie olete rahvale valetanud või kokku varastanud
küsib kohtu poolt karistamata paadikapten Neemo E Poldre

No comments:

Post a Comment