Thursday, March 8, 2012

EestiPoiss

Meenutades
ja üle lugedes eilset blogikannet näen,et mõttehiiglaseks peab tänaste uudiste valguses kutsuma ka eliitkodanikku Ettevaatust,Jürgen on ligi,kes raadioeetris pahandas õpsidega,kurjustades miks nad keeravad rahvast üles - ega raha niiehknii juurde tule.EPLis täiendab mehike oma ütlust, väites et kõik elavat ju halvasti/sic/ega saavat normaalseid,suuri palku.Mina järeldan,et poisi ahtake silmaring ja arenemisvõimetus ning asjadest mittearusaamine ongi tema õpetajate praak ja tegemata töö.Sind õpetatakse küll tähti tundma ja lugema,aga maailmapildi avardamine on juba kodune ülesanne.
Nojah,mingu nurka ja häbenegu.Sest kas inimesed süüdi,et tänaste hindade juures saavad ikka viie-kuue aasta taguseid palkasid.
Kuid kes on süüdi linnalegendis,et eestlased vaenavad juute,tahaks ma teada.ETV väitel ei saanud kuulus semiootik Lotman seenior sitastel seitsmekümnendatel enam Leningradis töötada,sest oli juut ja see venelastele ei sobinud.Eesti,see väidetav juudivaenulik riik,võttis ta ometi kahel käel vastu,andis väärilise ja tasuva töökoha Tartu Ülikoolis ning võimaldas tõusta maailmakuulsaks teadlaseks.Ridamisi saaks nimetada teisigi haritud juute, arste ning mitmeid kirjanikke,kes sama rada käinud.Narva-Jõesuu ning Pärnu rahvale olid rikkad juudid suviti lausa õnnistus. Tallinnas Piritalgi maksid tihti toakese eest rannarajooni eramus kogu aasta eest,et kolm suvekuud siin veeta.No miks peaks viisakast,haritud perest mitte lugu pidama, küsiks.Mul ju endalgi mitmeid juudisoost sõpru-töökaaslasi olnud.Ju isegi mõni sõbrants , kes neid teadis, mis rahvusest punaarmeest naasnud noorsandil need tumedapäised vene keelt kõnelnud noored särtsakad daamid olid.
Vahelepõige tänasesse naistepäeva,raadiumis ja telepurgis kogu hommiku seda vana head naistepäevajuttu aetud.
Kui aastat paarkümmend tagasi, murdmatu liidu lagunemise aegu, meid vaenanud punavõim põgenes, kostis igasugu hääli.Gümnaasiuminoored protestisid-milleks meile nüüd vene keelt õpetada,rahvamassid püüdsid kõike nõukogulikku unustada,sealhulgas tappa naistepäeva kui sovjetliku elustiili rudimenti.Ja see olekski õnnestunud kui olnuks kapist väljas meie elu rikastavad pederastid,kes oma kõlaval häälel ja nõudlikul toonil teinuks naissoo pidupäeva maatasa. Sest kes korra meest saanud,ei see enam naist taha,on nende vendade slogan. Tolerantsena ütlen-jäägu igamees oma harrastuse juurde,kuigi see mulle ropp ja võõras. Peaasi,et mind ja mu pereliikmeid ei ahista.
Kolleeg Hõbemägi aga ei usu,et Esimene Andrus lõpetab oma tegevuse,kuigi lubas.Priit usub,et mees hämab ja lunastas oma avaldusega indulgentsi- mitte enam kandideerida.Ljonja kah ei lahkunud ise,kuigi uskus viimse hingetõmbeni,et pudel maksab ikka 3.62. Stenbocki poisid on samuti elust võõrdunud ning usuvad nemadki, et seitsesada eurot kuus on ulmepalgake.
Paadikapten Neemo E Poldre paneb siinkohal punkti,sest viie-kuue tunni pärast tuleb lilleneiu Mimmi töölt ning paugatab naistepäevapuhuse vahuveini ampull.

No comments:

Post a Comment