Monday, February 6, 2012

EestiPoiss

Reformiseltsimehed
on ilmselt mures suurte sõjakulutuste pärast,kuigi salgavad uue säästumõtte tegelikku põhjust. Ausaltöeldes vaikivad maha järjekordse taaskärpeajendi. Kui matusetoetused jm. ning laste koolilõunad kulutuste realt eemaldati, siis sai sõda kahel rindel meile jätkuda suht muretult. Nüüd aga on kitsas käes,sest ka suur liitlane USA on minemas oma lahingukulutuste kärpimise teed.Kui meie kõigi poolt palavalt armastatud PM varem taunis lastetoetuste eraldamist, nimetades seda lennukilt raha külvamiseks, siis seekord käitub hillitsetumalt.Lastes oma sotsministril Pevkuril pajatada tõusvast hoolitsusest invaliidide eest,kui jutuks uue süsteemi kohased invatoetuste määramised.Esialgne plaan nägi ette tööl käia suutvatelt vaeguritelt töövõimetustoetuste äravõtmist.Rahva kisa peale kukuti vabandama, et olukorda tahetakse hoopis parandada/naer saalis/.Kuidas paraneb vaeguri niru elujärg,kui keegi hakkab otsustama, kuidas tulgu abitu iseendaga toime.Niigi arvestab iga tööandja invale palka makstes, et talle niikuinii imeväike, nadi toetusetilgake kukub igas kuus.Riigile raha juurde ei teki,aga räägitakse nö vajaduspõhisest toetamisest-kellele väga vaja tabletiraha,kellele aga abivahendit, kellele taastusravi.Jutuks hea küll,aga mäletan iseoma Kolgata teed kui mõne toetuse juurde pidin kehvade olude sunnil pürgima.Nõmme sotsosakond nõudis mu pere laste sissetulekute tõendeid, et mul taastusravi eest makstud tuhat krooni välja kirjutada...Kui isegi Pekingi ülikoolis oma kulu ja kirjadega õppinud tütrekese tõendike kohal oli,siis selgus,et kassas raha ikkagi pole...Nii läheb nüüdki,sest punased reformerid ikka vanas kinni.Kui tabletiostuks andsime raha ja vaegur ellujäämise nimel küttepuid soetas,on see ehtne ja suur sigadus.
Minule ja Tallinna invaliidide kojas kooskäivaile kaaskannatajaile jääb vaid lootus,et igal aastal parandamatuid tõbesid hankivate viie-kuue tuhande tööjõus inimese sekka satuvad ka tänased otsustajad,et invaliidistuvad ka ise ja et saatus poleks neilegi armuline...Las siis näevad,kuidas töötab uus, nö vajaduspõhine abistamispakett,mida Eliitkodanikud täna hoolega promovad. Kas kerime ajaratast tagasi Mari- puudega aega,mil tõsimeeli pajatati kuidas invaliid harjub oma puudega ning tulebki edaspidi toime igasuguse abita...Mispeale Maripuu-e, nagu teda rahvas kutsus,tagasi kutsuti ja ministriametist eemale peksti.
Mida on minusugusel peljata-kuna vanaduspension alla kolmesaja,siis otsustati kunagi ära,et väike, sümboolne töövõimetustoetus kulub marjaks.Suures uutmistuhinas ja kokkuhoiu maanias võivad eliitkodanikud järsku öelda,et uskmatute koerte tapmiseks Afganistanis ja Iraagis vajalik laskemoonaraha just siin ongi.Milleks vanaonule töövõimetustoetus,rindele ta ju ei kipu.Kuigi silm sihikul püsib ja triklisõrm töökorras.Kellegi ikka maha laseks,aga ei vaevu. Niisiis loovutagu töövõimetustoetus rinde heaks.Kui sõda lõpeb,las siis õitseb edasi.
Dilemma ees on teie paadikapten,sest ei suuda otsustada
kas astuda Scoutspataljoni ja lasta seal püssiraud soojaks
või mitte,küsib nõu väikelaevajuht Neemo E Poldre

No comments:

Post a Comment