Friday, February 3, 2012

EestiPoiss

Derzaavainimestega
ühteheitmine ei oleks saanudki muuga lõppeda kui nüüd lehest loeme - sotsid tahtsid ühineda Vene Erakonnaga Eestis,aga nood ajasid sõrad vastu.Tunnistagu partnerid,et vene okupatsiooni Eestis pole olnud,siis oleme sõbrad.Vastaliste pealik Tcerepanov koos asetäitjaga söandasid isegi väita,et okupatsioon on usuküsimus.Kas mees tõesti usub,et kuni 1940 polnud olemaski mingit Eesti Wabariiki, kui punaarmeelased tulid siia tankidega turismireisile,rohelised sõjaväe veoautod puupüsti täis püssidega soldateid.Ja usubki,et Tallinn-Helsinki liinilennuk,pardal diplomaatiline post ja reisijad potsatas ise merre,et Siberi rongile kippusid üheotsapiletiga lihtsameelsed eestlased ise, ka andsid põllupidamisest tüdinud talumehed ise oma loomad, talutehnika ja tagatipuks põllumaadki vabatahtlikult kolhooside ühisvaraks.No mida kõike neis Vene föderatsiooni ajalooõpikuis ei jutustata,mille järgi see seltskond kooliharidust saanud ja saab tänase päevani,vaadates/teades kuidas vene koolid siinmail veel tänagi visalt põtkivad riigikeelse hariduse vastu.
Kas ei ole endal loll olla nii loll,küsiks mina.Et veel tänapäeval mitte teada midagi sest kurikuulsast Molotov-Ribbentropi paktist,millega kaks julmurit, Adolf ja Jossif jagasid Euroopat.Poliitik on tõesti sõimusõna,saab eeltoodu põhjal resümeerida.Muulasest poliitik siis turakam veel kui Siberi viltsaabas/vene rahvasõna/.
Vaat aga üks teine muulaspoliitik,see ülima päevitusega noorsand Obama,on aga hoopis teisest puust.Ta juhtis tähelepanu sellele,et väike hulk inimesi saab tõesti hästi hakkama kuid kasvav hulk ameeriklasi veab vaevalt välja ning et miljonäride maksud ei tohiks olla madalamad kui tavainimestel.Teenides üle miljoni aastas ei võiks maksumäär olla alla 30 protsendi,usub ta. Näis,millega vastab meie omamaiste miljonäride kaitseingel Esimene Andrus,kes peab kinni lubadusest hoiduda astmelisest tulumaksust.Millega minu arvates kaasneks ka astmeline trahviskaala igasugu pätitegude eest nii liikluses kui elus üldse.
Kõrgklassi safari
on taas rahateema mis seie na kenaste passib.Nimelt leidsid Rootsimaa heitunud inimesed,et kuningriigiski käib karm kihistumine,klassidesse jagamine varandusliku seisu põhjal.Ja nii asutigi korraldama kesklinnast lähtuvaid bussiekskursioone ülirikaste linnaosadesse. Ja kuna stardipauk anti Stockholmis,on huvitav algatus levinud juba Malmösse ja Göteborgi.Ega need vaadeldavad väga õnnelikud polegi-ekskursante loobitakse munadega ning kättejuhtunud juurikatega.Rannamõisa paekalda Lollideküla rahvaski teeks küllap sama kui uudistajate bussitäied nende jaburaid kolosse imetlema kipuks.
Ööpäevane pojukestehoiu-tsükkel lõppes just äsja ning nooredmehed koliti oma apartementi tagasi,kui isa Jensu külmunud veetoru teise korruse räästa läheduses lahti sulatas.Mõistatades miks ta selle sinna külmataadi pureda oli paigaldanud.
Tähelepanekuid nende arengus oli oi-oi-kuipalju.Lõunalauda istudes nägin krõbekartuleid ja Kiievi kotlette täis taldrikuid ja pärisin-kas nüüd juhtub see,et hakkate kähku-kähku kasvama. Ei, nüüd juhtub hoopis see,et läheme paksuks,vastab Patrik naerdes.
Sebastian küsib ,miks sina, papa Enno, ei jookse ja vaatab juurdelippavat koera.Ma ei suuda, minu eest jookseb Sissy, vastan.No on sul alles naljad,muigab poiss...
Automängukaarte võttes kutsub Patrik mind mängima.Ma vist ei tunne seda mängu,kahtlen. Kuidas nii,ise kannad ju prille,vastab poiss.
Otckarik,znacit utcjonõi,meenub mulle vene rahvanaljand hilisminevikust.Mina tean seda,aga kust võtab tema,tahaks küsida.
Külmataat kavatseb weekendi tähistamiseks ehmatada mind ja mu paljukannatanud rahvast öösiti ida pool korraks -32 või isegi-37 kraadiga.Ja kes selle üle elab,näeb ilmselt jaanipäevagi ära.Olen nädala jagu püsinud paigal, nautinud kodust sooja,käinud väljas vaid aias koeraga jalutamas ning postkastist lehte võtmas ja manustanud vahel pärast tuppakiirustamist isegi hundijalavee lonksukest,et täita palatiarsti ettekirjutust.Kui tuleb kange tahtmine või vajadus, libistad pitsikese teravat,mitte ei vallatle õlle või veinsiga.Nonii,dr.Leht.Teie patsient lahendab ristsõnu nagu ette kirjutasite ja saadab vastused igal nädalal kohusetundlikult Luigepoju Ekspresseni toimetusse.
Millega lõbustate end teie,uudistab
paadikapten Neemo E Poldre

No comments:

Post a Comment