Sunday, September 25, 2011

EestiPoiss

Meie ei usu Andrust
peaks olema sündiva netiportaali pääliskirjaks.Sest internetiavarustes uitaja leiab otsimatagi lugematul arvul me tänase eluga rahuolematuid,nurisejaid ja suisa oravavandujaid.Põhjust selleks annavad eluvõõraiks muutunud eliitkodanikud,oma mugava elu peal silmad reaalsuse ees kinni pigistanud Elu Peremehed.
Lapsesuuga Mõisajürka,tänase investeerimispankuri intervjuustki kumab rahuolematus valitseva olukorraga,kus kõrgepalgaline ametnikkond sööb ära õpetajate,politseinike ja päästjate palgad.
Arteri rubriigist Meie karm reaalsus leiab muude kurbade faktide realt ka numbri 40 tuhat elik Pärnu suuruse linna jagu rahvast on viimase kümnendi jooksul Eestist lahkunud...Karmid võtted Eesti riigi ja rahva elu hävingu suunas juhtimisel on mind viinud mõttele,et kaua see anonüümne heitunute kisakoor siin peaks jätkuma -koondagem oma hääled ausaks protestiks tuvastamaks kes siiski viimastel valimistel oravate eest tõsimeeli ja ausalt on oma nö e-hääled andnud nagu nood mäepealsed väidavad.Kui IT-kustide,patsiga poiste käe läbi peaks mu ettepanek realiseeruma, saaks ehk õhu puhtaks,Eesti elu valedest klaariks.Pole ju võimalik,et väidetavalt end tänaseks ammendanud valitsus saaks võimaluse meil hapniku kinnikeeramist jätkata.
Kui mu ettepanek jääb õhku rippuma ja te jätkate Andruse uskumist,siis peate küll jätkama lambukestena vegeteerimist ja olete väärt kõiki valuvõtteid mida teie kallal harjutatakse. Lähenevad elektri,autokütuse- ja alkoaktsiisi tõusud pole veel need kõige valusamad lopsud mis teid aastavahetuse eel tabavad.Olulised rahatarbijad on ennegi meie elujärje kallal teinud oma hävitustööd.Näis,mis kaugemas plaanis ette võetakse.Juba täna on me armsal Maarjamaal euroliidu kõrgeimad toiduainehinnad,mida autokütus ja elekter veelgi kosutavad.Vat selle peale need kutsutud ja seatud ei ole suutnud mõelda.Aga seltsimehed,kes teile palka maksab kui kõik selle maanurga tolmu oma jalgadelt pühivad.
Kes teab õiget vastust, kirjutage või helistage mulle
kasvõi kell kaks öösel,palub teie paadikapten
Neemo E Poldre

Saturday, September 24, 2011

EestiPoiss

Välkvalge hetk
mind täna hommikukohvi juures tabas.Kui lugesin,et mitte keegi ei suuda takistada riigilt kogujate palgatõusu,mis teeb kuus kokku oma kolmsada raha.Just niipalju saab enamus meist pensioni,paljud vähem töötutoetust. Asi pole mitte rahas,vaid eestluse kestmajäämises. Mille nimel paljud enda väitel vanasti komparteissegi astusid.Täna tuleb tõdeda,et üsna samal eesmärgil ka nüüd parlamenti, loe- riigilt kogujate sekka pürgiti.Sest sel mäel,et mitte öelda tammsaarelikult, millisel, jäävad inimesed ellu,mitte ei sure nälga oma tööga teenitud nappide pennide najal.Miskipärast usun,et haugimäluga valijad taas oravad pumba juurde hääletavad, kui see aeg käes.Lihtne selgitus on tulnud psühholoogidelt e nagu vene inimene tabavalt ütleb - psihhidelt. Sest iga inimene tahtvat ikka püsida võitjate poolel. Kommuniste me ju ei armastanud, ega ju.Aga ei nad äratanud ka võõristust.Tulid,tegid ja võitsid. Hüvedejahil paljud end nendega sidusid,nagu mäletan.Ent hea koduse kasvatusega inimesed nagu mina suutsid sellest parteist hoiduda.Kohandusin mängureeglitega,aga kolme tilka verd ei loovutanud. Joodikuks ega dissidendiks ei pürginud,kuigi paljud kasutasid just neid liine eneseteostuseks. Täna noid türmilaagreid veel alles hoitakse,kus tuntuimad vastalised nagu Kukk,Niklus jpt. oma traaditaguseid pikki päevi õhtusse veeretasid.Punategelasedki veel võimul nii meil kodueestis kui idapiiri taga,minetea,millal jälle Permlagi endine täisvereline elu saabub,uus tapikonvoi kohale jõuab. Näe,juba kutsubki eesti massimeedia kesikupartei vastalisegruppi dissidentideks.Kas see on pelgalt kõnekujund,peab näitama aeg.
Aeg näitab sedagi,kas väiksemate päästekomandode kinnipanek on Stenbocki poiste õige otsus,kogu lootus jääb mitmelgi pool priitahtlikele pritsimeestele.Aga miks siis loobuti ammu, juba paar aastakümmet tagasi üldhariduskoolide noortuletõrjujate kasvatamisest ja treenimisest, jäeti ära nii populaarsed omavahelised mõõduvõtmised.Traditsioonid raiuti lausa juurelt,nagu mäletan. Praegu kahtlevad paljud,kas vabatahtlikud tuletõrjujad suudavad ikka kogu töö raskust kanda.Oleksime järelkasvu eest hoolt kandnud,julgeks minagi loota.Sest ise koolipoisina seda harrastanud ja hiljem punaarmees konksredeliga mööda treeningtorni seina üles kribanud.Ja maastikupritsuauto ZIL-157 kahetonnisest mahutist mootori abil vett andnud,kui mu meeskonna pealik ja neli võitlejat joajuhtidena voolikuid hoidsid.
Minevik on see,mis meid lahti ei lase.Ja sunnib ikka ja jälle tuleohutuse,punase kuke pääle mõtlema.Ühel ilusal päeval kutsun korstnapühkija,kui Jensu on teise korruse korstnalõõriava kiviga sulgenud,kust vana ahju lõhkus.Ja seejärel ostan Tamrexist kummassegi elamisse tulekustutid,mida meil täna pole.
Sest kes veel peaks selle peale tulema kui mitte mina,staazikas vabatahtlik ja ligi kolmeaastase teenistusega põhipritsimees.Tänane erruläinud paadikapten
ikka teie Neemo E Poldre
P.S.Imelik küll,punase minevikuga meestel on ühised mõtted-
just tõotas sm Putin pühalikult oma seltsimeeste ees,et
tema valimisel presidendiks jõuab Venemaa viie arenenuma riigi hulka
Deja vu/kus ma seda küll kuulnud olen/

Friday, September 23, 2011

EestiPoiss

Tuleb tõdeda
et kodurahu ei saabu meie maanurgakesse küll mitte niipea.Kui just meenutasin,et kohalikud muulasnoored taunivad meie, pärismaalaste kommet meenutada küüditamist.Mis vist toob neilegi valusaid mälestusi meelde.Aga eilsel Tallinna vallutamise päeval peeti Vabaduse platsil lausa vastavateemalist,anastajatevastast kõnekoosolekut.Ja vastukaaluks kogunesid samal ajal sõjaväekalmistule pronkspuusliku ligi need veel elusolevad vene veteranid,kes 1944 kaitsetu linna nö vallutasid.Tolle tinasõduri juures pidas vahti muulasnoorte jõuk,kes kandis toonase anastaja mundreid...
No unista siis sellise kontingendi,viienda kolonni juures kodurahust,my ass.
Teiselt poolt kipuvad me meelerahu rikkuma tublid Stenbocki poisid,kes väsimatult nuputavad, kuidas viimasedki kojujäänud eestlased minema peletada.Plaane on neil koguniste kaks.Esiteks tahetakse kõigilt,kelle koduks on kortermaja,mille allkorrrusel äripinnad või muidu poekesed, hakata nõudma aastast 2013 mitmekordset maamaksu.Selge,et raha on Elu Peremeestel vaja aina rohkem. Kuna kusagil väljamaa aerodroomil seisab natokate Boeing,mis nõuab seisuaja eest sadu tuhandeid eurosid kuus.Et kui me sõjarditel vaja järsku lennata,oleks hea varnast võtta. Teisalt peame tuleval aastal hakkama maksma NATO klubis osalemise eest juba kaks protsenti SKP-st
ja mis eriti intrigeeriv,eile teatas läbi printmeedia keegi asjapulk,et ekstreemi korral jäävat NATO käed meie abistamisel lühikeseks.Pole ju võimalik,et väikeriigi vaese rahva käest viimaste pennide krabamisel on käekesed piisavalt pikad,aga meie kaitseks relva võtmiseks ülinapid.Same story ka sotsiaalrahadega.Neid napib alailma,aga sellesama alarahastatud rahva käest plaanitakse aastal 2013 hakata nõudma senisest veelgi kõrgemat kütusektsiisi.
Ja see oligi plaan B et laiade masside vaesumise nimel eneste rikkusi rohkendada.Pole kuulda olnud,et isandameeste palkade kallale kiputaks.Nende elustandard küll langeda ei tohi,nii saabki sm Ligi meedias väita,et hinnatõusud teda ei morjenda.
Meeleäraheiteks küll põhjust ei tohiks olla.Jäime elusse sovjetiokupatsiooni tingimustes,
ju siis elame veel.Paadikapten on jätkuvalt optimismilainel
ja teid tervitab ikka rõõmus Neemo E Poldre
Kes avastas,et St.Patrik,s pub Forumi keskuses on mõnus kohake,Püha Pojapoja Pubi,kui makeelde ümber panna...

Thursday, September 22, 2011

EestiPoiss

Arvamusliidrina
olen korra pakkunud laiemaks aruteluks välja mõtte,keda küll õnnestub tillitada juudiriigis, kus kõik kavalpead oma kohta päikese all otsimas ning kaasinimest,teist juuti, lohku tõmbamas.Täna julgen tõdeda,et ka Täielise Eesti Wabariigi kohta sama ütlus kenasti passib.Oravarahva valitsemise all on samuti au sees omaenese kasusaamise nimel midatahes toime panna,peaasi et kaaskodaniku suudad suruda madalamaks kui muru.Millega muuga seletada asiste inimeste tava muretseda eraautole taksoplafoon magnetiga kastusele,miska saad õiguse lennata tipptunnil kesklinna poole ühissõidukirajal, ja pollarid mitte ei köhatagi.Kontori uksealla jõudes kaksad nutika abimehe auto sabaruumi,et uuel hommikul taas õigel ajal ametiposti otsas maanduda. Vähemnutikad pole vast needki kaaskodanikud,kes 800 raha eest invaliidi parkimiskaardi soetavad.Ära toeta tõbrast, Paksu -õpetab graffiti tänavaäärsel elektrikilbi kapiuksel.Kes ikka toda paadimaksu-aferisti toetama kipuks,ent võltskaartidega tehakse meelehärmi ehtsate invakaartide omanikele,keda julmad rahahaid firmast Ühisteenused armutult kotivad.Väites et trahvivad seetõttu,et äkki ongi võltskaartid.No tere talv,vaegur on vaegur-kas oli mul lihtne ronida mööda eestiaegset treppi Harjut t. transpordiametisse viiendale tõestamaks et ma pole kaamel,vaid lihtsalt karmis eluvõitluses vigasaanu ja sada prossa töövõimetu.Kes ei võltsi parkimistõendit,vaid ostab selle linnaviletsuse lauaülematelt,makstes nõutava kautsjoni. Taaskord pean tõdema,et kui meil oleks tõotatud e-riik,poleks probleemi.Kogu invaauto-info püsiks kenasti parkimiskontrolöride käeulatuses ning sikud saaks lammastest eraldada nii kähku kui on soovi.Kui üldse on,sest trahvida on meie riigile iseloomulikum ja tavalisem. Ju mõni ullike ikka leidub,kes kodust ülearuse vaba raha kuldvasika kummardajate altarile ohverdab...
Kui invaliidide vaenamine ei lõpe,peame otsima uue Karen Drambjani,kes meiesuguste solvatute eest võitlusse asudes triklile vajutab.Kahtlustan,et palgalise Robin Hoodi tellimine ei saa olema liiga keeruline.Sigaduste andestamine sünnitab uusi ja hullemaid
tõdeb teie paadikapten Neemo E Poldre,veidi nurtsutatud,kuid mitte mahasurutud.

Wednesday, September 21, 2011

EestiPoiss

Elust enesest
tähelepanekuid vormib.Kasvõi sellegi,et kolleegid-kirjatsurad maalinud Maarjamaa elust täiesti väära pildi.Vahel veel esinevate väärnähtuste najal on ajakirjanikud kujutanud Teise Eesti elik ääremaade noori meha paadunud alkonautidena,sihitult elupäevakesi õhtusse veeretavate mõttetute olenditena, kelle ainumas siht on õhtuks käpp maha juua,laaberdada ja mõnele piki väikest,räpast koonu sõita,vahepeal joomasena mõni autoront Kuusakoski rauahundi toiduks vormida,keegi semu või omakülajobu alla ajada.Mendi eest autoga põgeneda, et oma 15 minti krimisaate kuulsust kätte saada.Vat ei ole elu nii lihtne,pole ilus üldistada ja peedistada.
Eile müttasid me majapidamises kaks tublit noorsandi-paigaldajat firmast Kütteproff.Juba me esmakohtumisel olid mehed Sander ja Semu väga asjalikud ja toimekad.Panasonic agregaadi taaskäivitamisel näitasid põhjapanevaid teadmisi maja õhkküttesüsteemi olemusest ja selle hingeelust.Nüüd tuli vanasse majja kõne alla uusim,hääletum ja pisema voolutarvidusega Mitsubishi.Lausa rõõm oli tõdeda,et argirutiinist rikkumata noored töömehed tundsid kella ja kuupäeva-nende teistkordsegi tuleku põhjal võinuksin ajamõõtjaid kontrollida.Kogu töö tehti ära korrektselt, kiirustamata ja põhjaliku asjatundlikkusega,koristades enda järelt ka oma firma tolmuimejaga kogu seinapuurimise prahi.Aega jäeti mulle õhkküttelahenduse juhtimise ja toimimise selgitamiseks. Poolteist tuhat eurot,mis kogu teenuse ostuks kasutasin,oli paremaid investeeringuid lõppeval aastal.Oleks kõik ehitajaametit leivatööks pidavad noormehed või üldse töömehed sellised,võiks eesti elu aina kiiduväärt olla. Paraku olid mu köögi- ja aiaehitajad hoopis teisest puust.Neid pidi ootama nagu koolipoiss pruudiraasukest.Et kas tuleb täna või mõni teine homme...
Piirdeaed ei idane ega mädane kui pootsmani suvivili.Teisisõnu-alles võetakse hoogu lattide ja lippide paigaldamiseks.Postid ja vundament paigas ning kivistunud.Abiks seegi,aga ilusaid päevi nädalas näpuotsaga.Lähemal ajal lubati jätkata,nagu tänane sõnum kõlas.
Asi seegi,et mitte talvel.Juba tüdinud oleme mõlemad Sissyga käimas hädaasjus teda aias jm. paelatamas .Oli ju ilus elu,kui väike pitsuke võis vabalt majaümber keksida.
Aga seda võin küll vabalt lubada,et talvehakul ajakirjanike liidus positiivsuse noodi tõstatan.Ei ole ju mõtet üldise kirumise ja vandumise taustal elukest meedias veelgi mustemates värvides serveerida.Tänagi tõusetus küsimus,et kohe-kohe kerkib riigilt kogujate palganumber kolme sajalise võrra kuus.Just selgitati laiadele massidele,et riigil raha vähe,õpetajate ja päästjate palgatõusust ep saa mitte rääkidagi.
Mida te aina õpetate ja päästate,juhtige parem riiki.Aga mitte nagu Ivan Sussanin,tõeline tegevjuht.Minu heaolu seekord ei parane,sest parlamenti pääsemiseks polnud analüüsid vist piisavalt head.Aga ikka olen rõõmus,kinnitab teie
paadikapten Neemo E Poldre

Tuesday, September 20, 2011

EestiPoiss

UusEesti
on 24.märtsil 2009 sündinud info- ja arvamusportaal,millelt leidsin täna hommikul juhtumisi endagi nime ja riigikogu valimiste eel kirjapandud mõtteid. Esimene emotsioon oli - vähe kummaline.Igasuguste uute parteide sünni ootel polnuks seegi ime kui teie alandlik teener oleks iseenese teadmata mingisse parteinimekirja sattunud,nagu kuuldavasti mõnega juba juhtunudki...
Seekord aga nii ei läinud.Nimetatu on Eesti arvamus- ja mäluportaal,kus kajastumas rahvuslik mälupank.Ja mul heameel,et olen sattunud heasse arvamusliidrite seltskonda,kus juhtgrupis isegi mu hea vana klubikaaslane Andres Haamer,kellest väga lugu pean.
Loed lisa,kui guugeldad.Valik on sinu.
Mina valisin taas Invaliidide Koja inglise keele vestlusgrupi,kus tänavu juhendajaks poolatarist vabatahtlik, nääpsuke uje Kamila.Sest ega ma taolistes kohtades osaledes lollimaks ikka lähe.Ja kohtan seal väga huvitavaid inimesi,nagu eilne slaavitarist vanadaam, pensionärist endine matemaatikaõpetaja.Kes on kunagi õppinud saksa keelt,kuid nüüd arvutikursustel käies peab tegema tutvust englishiga.Mis ei tule kergelt,näiteks rühmatööna tehtud ristsõnalahendusest ei saanud rõõmsameelne täidlane proua aru küll mitte halligi.Aga ise nii optimistlik,et anna olla.
Küll aga saavad hiirtest aru Detroiti ülikooli teadurid,kes tõestasid pisinärilistega tehtud katsete najal,et ka väikeses koguses tumedat shokolaadi mõjub organismile sama hästi kui liikumine - tumedas mõnuaines peitub flavonoid,see ergutab lihaseid nagu aeroobne treenimine.
Michigani ülikooli kolleegid aga tegid pisipiiksujate najal kindlaks,et naer pikendab eluiga seitse aastat.Minu täpsustav küsimus -kas nende laborihiired rõkkasid naerda seepeale,et esimesed hiirepoisid nii palju magusat said,et jooksurattas sibamist enam vaja ei läinudki.
Küll aga naerutasid mind eile pojukesed.Istume kolmekesi autos kuni Mimmi lippas ära tooma kodumasinate arvet.Sebastian kilkab tänavale viidates -Näe,PapaEnno,tibi tuleb.
Mina kohe- kus,kus ja vaatan vasakule Sepo näidatud suunas.See,Mimmi seal,itsitab nüüd väikemees.
Pärastlõunal sõidame koos Nõmme poole.Patrik teatab järsku näpuga oimule näidates -mul pea valutab,näe siit.Hoolitsev Mimmi pärib rooli tagant-Mis siis lahti,pojuke.
Sa pole mulle täna sinki ostnud,kurdab väike inimene muigelsui.No kuidas sa hing seepeale ei naera,ei lisa oma elueale seitset aastat,küsib
teie paadikaptenNeemo E Poldre

Sunday, September 18, 2011

EestiPoiss

Nutikate päralt on maailm
mõtlen ikka kui näen erkkollaseid taksosid Tallinnas Viru otsas.Kus nad kavaldavad,näppides korraks katuselt plafoone TAXI ja oodates rikkaid välismaalasi,et teha tünga Tallinki taksodele, kes lubasid, lausa ähvardasid lõpetada väljamaalaste petmise taksomeetri näidu nn kordistajaga. Kui su auto on väliselt sarnane maineka uustulnuka Tallink Takso kõrval,võtnud kavalaks nimeks Tallinn Takso,hankinud taksolitsentsid ja taksomeetrid,ei saa ka muponaudid neil sabast kinni haarata.Pealegi jäi nende asejuht Margo Reiska eile öösel sinimundreile näppu purjuspäi autojuhtimisega.Skandaal tõusmas taevani,nagu ikka kesikukontori ämbri puhul.Küllap näevad mu silmad veel sedagi kui Tulika Takso kõrvale sünnib teise varrukameeste pundi poolt kasvõi Tuline Takso,mis kasutab valgeid autosid ning sõidab uhkelt sissetöötatud firma maineharjal.
Remark eilselt taastusravipäevalt Viimsist.Restoranilauas kuulen ravile saabunud Soome endistelt sõjameestelt-veteranidelt,et küll on siin majas kauneid naisi.Aga mind üllatas salgake slaavitare,kes saabusid tervisekeskuse spordiosa retceptioni.Naiste riietusruum on hoopis siinpool ,hüüatas vastuvõtu-näitsik.Ohh kui kahju,siis on meil niii igav,kilkas üks kaunitar seepeale sõbrannade kõlava naeru saatel.Mis andis selgelt aimu sellest,et meelsamini oleks salgake astunud sisse meeste poolele viivast kõrvaluksest.Minu kaasravialused soomlased olnuks vaimustusest hullumas.
Üha enam liigub meie riigikorraldus ses suunas,et professionaalsed päästjad - tuletõrjujad koondatakse ja kogu punase kuke vastane võitlus usaldatakse harrastuspritsurite kätte.Juba ei toimeta tulekahjude uurimistki mitte õppinud mehed,vaid oma aimduste ja kogemuste najal toimetavad Watsonid.Sellised,kes ei suutnud tuvastada Nõmme turupõlengu põhjusi.Uus jäme jama lahti - ka Haapsalu lastekodu põles lausa seletamatuil asjaoludel,nagu neil päevil sedastati. Südamest kahju,et minu punaarmees õpitud ameti pidajad e.kolleegid nii äpud on,aga mis mul parata,tõdeb paadikapten
Neemo E Poldre

Friday, September 16, 2011

EestiPoiss

Õppimine on valgus,mitteõppimine - pimedus
Mind huvitab,kes dirigeeris paarikümne aasta tagust võitlust vene keele õppimise vastu.Kas see sama seltskond naudib nüüd oma töö mõrusid vilju ja paiskab maakeelsesse printmeediasse noid slaavikeelseid roppusi.
Otsa tegi lahti EPL,kes pillas vaimuka fakti.Inglismannide high society tähendavat hoopiski hui sositeli.Värske Eesti Ekspressen sekundeeris täna pildiallkirjaga,kus tõdeti,et Hiinamaa disainer Hui Wam Dam olevat loonud imekena kollektsiooni punastest lipsudest.
Millega vastavad Postimees ja Nelli Teataja,saame näha ehk homme.
Küll aga märkasin,kuidas reageeris pronksiöö lahinguile me tubli KaPo e Kavalad Poisid.Kes olid hirmul,et viies kolonn laadib ära keskaegsed suurtükitorud Ain Ervin Mere nimelisel puiesteel punalaevastiku ohvitseride maja peaukse ees,mis enne sõda oli Eesti Ohvitseride Klubi,nagu pealinna vanimad elanikud mäletavad.Ja ilmselt lasid kapokad need mustad ähvardavad torud armee arsenali varjule viia.Igatahes täna pärastlõunal polnud enam maja ees ka ajaloolisi ankrukette - või said metallikratid jaole.Peaksin küsima pealinna ajalooharulduste valvuri käest,kelleks on Boriss Dubovik.
Tähelepanek elust enesest.Kuna me suure linna ja lähiümbruse ehitajakalduvustega mehed on läinud üle väikese lombi ning hakanud küprokipanijaiks,on soomlasteks hakanuist vabad kohad täitnud Maarjamaa äärepiirkondade noormehed.Köögiehitajate brigaad tuli Pärnumaalt,aia ehitajaks palgatu Harjust,tänased õhksoojuspumba paigaldajad kusagilt paarisaja kilti tagant.Mis on selge märk sellest,et omakandimehed rabavad tööd teha kusagil kaugemal.
Remargipojuke.Ajaleht väidab tõsimeeli,et bensiini kõrge hind on niitnud ostjaskonda ning nii bensamüüjate tulunumbrid kukuvad.Nad olevat sunnitud tõstma hindu.No miks küll,tule taevas appi. Kas seepärast kerkivad ka toiduainehinnad,et paljud ei jaksa enam toitu osta ning kaupmeeste tulud kahanevad.Kas see asjaolu tõendabki,et EW on eliitkodanike äriprojekt nagu kurjad keeled väidavad.
Kes suudab veenvalt tõestada vastupidist
pakkuge teie käsutuses olevad fakte paadikapten Neemo E Poldrele

Wednesday, September 14, 2011

EestiPoiss

Mure on väike aga suur skandaal
mis ei puuduta täna suurekaliibrilist valevandujat,vaid hoopiski keskerakonna häälekandjat Kesknädal. Kes põrutas otsesihtimisega Ärma turismitalu pihta,kasutades internetist laenatud mikihiiremaa staarfotograafi Jill Greenbergi pilti töinavast lapsest illustreerimas nõudlikku sloganit Ärma talu raha lasteaedadele. Hunti ja ajakirjanikku toidavad jalad,aga nagu tavaliselt mindi toimetuses kergema vastupanu teed...näpiti pildike otse internetist.Justkui poleks keskerakonna valijail vaesusest nutvaid lapsi olemaski,ei mindud ei Koplisse,Maardusse ega Lasnamäelegi,rääkimata Sõle tänavast.Nüüd röövib pildi teinud tädi mees kesikukontori vist puupaljaks,sest autorikaitse seadus sai julmalt põhja lastud. Oravarahvas,oravarahvas,rõõmusta lauldakse vist täna igas teises kirikus.
Mammonakummardajad-bensiinimüüjad on aga raevus.Sest imepisike bensiinijaam Sõpruse pst ja Linnu tee nurgal,omanikfirmaks Kaubserv ja nimeks 5 pluss,teeb aastas 140 mln käivet ja teenib rohkem kui 11 mln ärikasumit.Tippröövlid eesotsas Statoiliga ei saa ligilähedalegi,sest kes korra nende hindadega tankinud,selllel enam teiseks paagitäieks raha ei jätku. Aga nimetet väike jaam on tegija ning teenib käibe pealt,müües linna soodsaimat kütust. Statoili 2,2 mln pisukene kasumitibake näitab kätte,et ahne kaupmees upub oma rahahimusse - ja kurdab,et väike konkurent müüb ilmselt salakütust...Oleksin kui siil põõsas ja õpetaks ahnureid -lööge hindadele serviti ja katsuge kasvõi kuu aega pakkuda autole jooki mida eesti inimene oma palga juures osta jaksab,ja uskuge...raha tuleb.
Mina-mees aga kurta ei tohiks,sest taastusravi sujub tõusvas joones.Täna sain koduse töö eest puhta viie.Pidin panema kirja oma harjutustekompleksi...mida jalale,mida käele.Nagu instruktor Kaia on õpetanud.Pealkirjastasin uhkelt Harjutusi iseseisvaks eluks by Kaia Otti
Ka parafiinisoojendus lukkulöödud jäsemeile on igati asja eest,massaaz jälle omaette teema.Kaks massööri,nii noorem kui vanem,on huvitava käekirjaga, omanäolised ja püüdlikud.Rõõmustan päevast päeva,et mu stiil -käia vähemalt korra aastas taastusravil tõstab toonust,parandab enesetunnet ja elukvaliteeti.
Remark.Eilne õhtu klubirahvaga Alfredi pubis oli kui M-klubi kokkusaamine.Poole pealt, kui kibedamad autojutud räägitud liikus meeste mõte näitsikutele.Enamus meist, vanemaist, olid kogenud Ukraina ja Valgevene devushkate lahkust ja sarmi.Kaspar avaldas tunnustust hohollimaa teatud alade mimmide ilule unustamata seejuuures,et valgevenelannade seelikud lõpevad tihti nö veepiiril,ju siis hargivahel.
Reklaamimaailmast.Endise peapostkontori kõrval paelub pilku reklaambanner,millel politseinik kamandab Jalad üles.Mulle meenub äsja Moskvas politseinikeks muudetud milits,kes karistas LE rikkujat kohapeal seaduse täie rangusega..vägistades teda oma eraautos.Poole päevaga olid ta kolleegid mehikese kinni nabinud kui keegi naine kaebas.
Nii et jalgade ülestõstmise korraldus seal maal siis igati omal kohal oligi.
Remark.Eile selgus lõplik tõde.James Bond pole kunagi osalenud ei Eestimaal ega me pealinnaski kurikuulsail inglise poissmeesteõhtuil.Sest taaskord leidus baaridaam,kes ei teadnud mis vedelik on vodkamartiini.Paadikapten Neemo E Poldre usub teadvat
ja soovitab teilegi,kui tahate.

Tuesday, September 13, 2011

EestiPoiss

Imeline päev täna
ajalehtedes ei ühtki sõna Viktor Kaasiku pistiseafäärist.Ent minul kerkis eile 1A bussis Viimsist koju loksudes küsimus,palju ja kellele maksis eksvandeadvokaat kilulinna valitsuses,et tekkis Merivälja piirkonda Kaasiku- nimeline peatus.
Suurema kaliibriga,lausa euroaferistid naelutab täna häbiposti Jaan Niitsoo, TTÜ elektrieriala doktorant.Ta kinnitab ammu õhus hõljunud tõde,et nn säästulamp pole mingi säästja,hoopiski Los Petos,sest pakutud säästuarvestused on võltsitud.Euroliit on teinud hõõglambist poliitvangi, nii kõlab artikli pealkiri.Ja resümee,et hõõglampi müügem edasi küttekeha nime all.Kuuldavasti targemais riikides nii juba tehtavatki.
Kas aga on tark tegu riputada avalikku ruumi üles plakatid autoga tibiga,kes avatud mootorikatte juures susimas õlivardaga.Tekst väidab,et eesnäärmekontroll on samaväärne mootori õlitaseme tuvastamisega.No ei ole,vähemasti Tartu Ülikooli Kliinikumis ei kästud mul isiklikku õlivarrast küll mitte kusagile karterisse toppida.Tegelt ka - te ei taha teada,kuidas kurja eesnäärmevähi olemasolu tuvastamine käib.
Vahelepõikeks poliitiline remark.Venemaal algatati poliitiline .liikumine NAH-NAH,mis on suunatud kõige ja kõigi vastu.Tahate teada sõnumi tausta,liikuge getodes,slummides ja agulites. Ülikoolides seda haridust ei omandata.Kui,siis vaid Rummu ülikoolis...
Muide,mina sain just suurkoolist teate -kui tahan jätkata,siis vaid Avatud ülikooli rea peal.Pole võimalikki oma referent-toimetaja kooliteed aeglasemasse temposse suunata.Nojah,peaasi et tervis paraneb tänu Viimsi tervisekeskuse aktiivsele abile.Häda mõistuse pärast polegi ju olnud, isegi siis mitte kui peatoimetajana töötasin.
Vahel tundub hoopis,et olen liigagi terane, justkui lihaturu varblane.Täissuitsuvorst Pepperoni pakendilt loen,et 100 g vorsti tootmiseks kasutati 170 g liha.Sovjetitingimustes karastunule kangastub kohe lihakombinaadi töötajapere,kes õhtusest vahetusest minnes võtab töö koju kaasa,nagu oli üldlevinud tava.Sest ka pere tahtis süüa,paremad palad müüdi niiehknii EKP keskkomitee puhveti valitud külalistele.Sealtsamast tassis mu hoolitsev peatoimetaja Haug vahel mullegi Marlboro sigarette ja White Horse viskit,kui ma just polnud palunud likööri Polska Zlota Voda,kus ujus sees kuldsed ebemed...
Kas olen liiga uljalt ja palju vaadanud terroristifilme,et eilse hommiku elamusi meenutan.Bussi oodates seisan Pronksi peatuses.Aga vaid Bronxis juhtub,et minu kõrvalolev,valitsuse korteezi seirav ja mu naabruses bussiootav töötunkedes mees vajutab oma paremas käes oleva roheka plastist Boschi tööriistakohvri salanupule, mispeale vallandub sissemonteeritud SigSaueri automaatpüstolkuulipilduja valang teise auto, vilkuritega politseiautode sireenide saatel läheneva sitikmusta Chrysleri pihta.Kohe avatakse saateautodest vastutuli,mis tabab ootamatult nii mind kui kolme lähedalseisjat.Mu ettekujutus oli nii elav,et lausa tajusin hauasttõusnud püstolikangelase, kaitseministeeriumi ründamisel äsja mahalastud pahalase Karen Drambjani lähedalolekut.No nii. Liiga elava kujutlusvõimega inimesel ei tasuks vist oma nelja seina vahelt lahkudagi.Sest mu teine kujutluspildike manas silme ette sama kohvrikese,mis toimib nüüd magnetmiinina ja heidetakse saadetava VIPauto ette. Asfaldilt põrkudes kleepub see autopõhja alla ning kogu uhke seltskond tormab edasi Kadrioru poole.
Katsuge teie jääda reaaalsuse pinnale.Kuigi Saksa pangad väidavad,et kõigist Kreeka päästmise võlakirjadest läheb poole jagu kaduma.Mida me palavalt armastatud PM järjekindlalt eitab.
Ma ei taha vist teada,mida arvate/usute teie
sedastab paadikapten Neemo E Poldre

Sunday, September 11, 2011

EestiPoiss

Justkui kaevu oleksin vaadanud
ütleb vene vanasõna mu eilse kirjutise alguse kohta.Kus oli juttu keemilises puhastusest ja Manitski maniskist.Sest tänane EPL tõi ära sullerdusi paljastanud ajakirjanik Dannar Laitmaa vabanduskirja. Lausa pärlina joonisin alla lause-Samuti ei saa keegi kunagi väita,et Kaasik vestluse ajal seda tõsiselt mõtles.Tohhoo till ae,miks Herman Simm,Kaimo Järvik ehk kasvõi Anna Maria Galojan ei tulnud nii geniaalsele mõttele.Esimene ei mõelnud sugugi tõsiselt,et parseldaks Kremlile NATO saladusi,teine ei võtnud tõsiselt kohtutäiturilt saadud rahapakki ning ega glamuurineiu krabanud miljonitki mitte päris tõsiselt.
Tõsiselt tean mina vaid üht- ühelgi nimetet kolmikust pole juuraharidust,suurt rahakotti ega mõjukaid sõpru,kes isegi prokurörile vabandussõnad ette ütleks...
Jätaks selle maailma vägevaile nende mured ja siirduks tõsisema teema manu.Keelekõrv on mul valvas tänu korüfee Henno Meristele,kes oli enne EAL e meie ajakirjanike liidu keelesektsiooni esimeheks kasvamist sünnipäraselt vürst Merkulov,lausa sinivereline kui tahate. Ja tema juba teadis,et vene toorlaen loetud minutid on russism,eestlane ütleb selleasemel hoopis mõned minutid. Sest kes neid minuteid ikka luges,mäletan hr.Meristet ütlemas.Ning iga kord,kui näitavas või kõnelevas meedias seda väljendit trehvan -nagu täna saates Stop Allan Muuk, meenub otsekohe Pikal tänaval seitsmekümnendate lõpul me liidu keelekoosolekul kuuldu.
Nädala viimane tööpäev kippus tooma paksu pahandust.Taastusravist vaba päeva pidin kasutama ehitusprahikonteineri vastuvõtuks kodumaja ette alates k 15st.Firma Veolia sohver ent otsustas Hiiul maanduda tunnike varem.Kuna mina viibisin sedaaegu alles Nõmmel Ergo kindlustuses ja laekusin taksoga kaheksa minutit hiljem,oligi käes ahastuse aeg -pirakas jube raudkolakas oli paigutet tuliuuele ja kallile kivisillutisele noorte uue maja ette.Arvasin,et meile karistuseks selle eest,et tänaval vaba platsi ei olnud ning kedagi kohal polnud.Ainult vaenlane või diversant sai mõelda,et paras neile -küll ma koormaga konteinerit autole sikutades nende aias tee pahupidi pööran.Kurb olin täiega kui prahikontorisse abipalveks helistades mu mobla töölepingu üles ütles. Sain selle siiski akut sättides töökorda ning hommikul saabuski kohale päris intelligentne vene nooruk,kes lausa kirurgi hoolikusega sinise kolaka kiviparketilt oma auto raamile vinnas,et tänavale õigesse kohta paigutada.Ja oh seda õnne -isegi sillutis jäi kahjustamata kui mitte arvestada üht esimese veoki tagaratta tehtud väikest muljumislohku. Õnne oli mul ka kindlustuses.Kus tädike tahtis lajatada hinnakirve mu rahakotti ning seoses autovahetusega lüüa kvartalitariifiks 35 raha senise 18 asemele.Miksnii,olin mina uudishimust ärevil.Aga teil on ju nüüd UUS auto,lausa kiljatas ta rahasaamise-rõõmust.Kahju, et üldse siia tulin,olin konkreetne.Lähen koju ja jätkan senist lepingut eelmistel alustel,unustame selle uue hoopis,kuna regnumber ja automark on ju samad...Tädi tuli hetkega mõistusele ja pakkus,et teeks siiski 20 raha kvartalis,millega tuligi mul leppida.Kui langed maanteeröövli ohvriks,pole ju palju valida.
Kas Viimsi SPA ette asfaldile varahommikul pudenenud alkonaudile valikuvõimalusi pakuti,ei tea väita.Sest vallas toimunud turvalisuse päeva puhul olid kohal tugevdatud politseijõud kes sealsamas ületee koolimaja ees ka pääste- ja kiirabiautosid,elustamisvõtteid ja koduse vara kaitset tutvustasid.Nii jäigi arusaamatuks kas see perfomance padujoodikuga oli päevakavas demoesinemisena või mendiameti rutiini element - noppida üles võitluses alkoholiga langenuid. See selleks.Jensu tänane töövõit oli prahikottidest vabastatud õu ning konteineritäis ahju- ja aiapostikive.Soojaallika päevad said loetud.Aastast 1959 me peret ustavalt teeninu sai lõpuks puhkama.Jupphaaval ja surmväsinult,kuid siiski.
Annaks Taevaisa,et mul võimaldataks lahkuda ühes tükis...kuni Pärnamäe grill mu patuse keha pärib.Tões ja vaimus seda uskuda üritav
teie paadikapten Neemo E Poldre

Friday, September 9, 2011

EestiPoiss

Keemiline puhastus
on tänase päeva teemaks.Sest mainekujundajad-suhtespetsid,minu endised kolleegid,on saanud hästitasuva tööotsa-muuta plekituks suure kaliibriga sulleri e. valevandujast advokaadi Kaasiku Viktori ja tema järjekordse ohvri,uue patsiendi Manitski Jaani maniski. Kommunaalhuumori parimate palade varasalve see stoori kukub,ennustan.Eilne EPL sedastas KaPo haruldaste pealtkuulamissalvestuste najal,kuidas kord Lutheri pärijad paljaksvarastanud ahukaat nüüd juba koos pojaga Rootsi ärimees Manitskit miljoniga tillitas,väites seda raha kasutavat kesikute linnaviletsuse lauaülemate õlitamiseks,et Hipodroomi täisehitamine kähku sujuks.Aga tänane väljaanne kinnitab läbi prokuröri suu,et onu Jaan svenssonite maalt on süüta lapsuke - ta polevatki teadnud kuhu vandeadvokaat ta raha pistab.Nojah,rikastel ikka omad tavad.Keegi ilusaste mõistab küsida,no kuidas sa siis ei anna. Omad tavad on ka Maarjamaa noortel pärismuulastel.Kes olevat õudsalt häiritud sellest kui kohalikud tsuhnaad võtavad jutuks küüditamised,need Siberi matkad üheotsapiletiga.Et justnagu ei tohiks neist jubedustest enam rääkida.Kas varsti on käes seegi aeg,mil me ei tohi avalikult öelda,kes purustas Tallinna ja Tartu 1944.a.märtsi lauspommitamisel.Kui tapeti vaid tsiviilelanikke,sest vahepealsed okupandid olid pagenud ja uued polnud veel kohal.Järjest selgemaks saab teatud kildkonna vastasseisu mõte, vaja tõkestada siinse maanurga koolijuhtide katsedki anda vene lastele riigikeelset haridust. Minuteada õpetatakse neile põhikoolist alates ajalugu endise murdmatu liidu arusaamade, õpikutekstide ja kaanonite põhjal.
Teatas ju sm.Putin suure kodumaa kõrgeimast kõnetoolist, et mis vabadussõjast te,eestlased, räägite.Pole olnud midagi sellist.Ja viienda kolonni reaktsiooni ei tulnud kaua oodata.Eile öösel murdsid vist vastupanuliikumise salgakese Nocnoi Pazoor aktivistid lahti Vabadussamba kaks graniitplaati ja purustasid klaasrinnatise sama samba juures.Kas varsti sünnib ka keeld rääkida ja mõelda vabadussõjast uute vabastajate juuresolekul.Eks ta loogiline ju ole.
Remark hariduselu edendajast.Tubli harrastuspolitseinik abilinnapea toolil sm Mihhail Kõlvatu peaks saama oma vastasseisu eest vene lapsukeste eestikeelsele harimisele lausa autasu -impeeriumimeelsed kaasmaalased võiks osta seltsimehele Balti jaama turult uhke käekella Komandirskije ning tellima tagaküljele pühendusgraveeringu.
Nimelist brauningut esialgu ei soovitaks,kuigi mupokad saavad peagi kuulivestid.
Lõpetaks lõbusamal teemal.Loen legendi likööri VanaTallinn sünnist kuldseil kuuekümnendail. Selle retsepti lisati rummi,et tekiks igatsus kaugete maade ja soojade elamuste järele.Mina mäletan tehnikumipäevist seda,et kui ühikas va jubejooki mekkisime,võeti ikka jutuks,et Ameerikamaal hukatakse sellega neegreid...Ja et pärast autokooli lõpueksamit jootis grupiõde mu sellest purju ning talutas pooloimetuna oma Aegviidu isamaja ärklituppa.Kus õhutas suguaktile,misläbi kaotasin süütuse.
Säh sulle siis kaugeid maid ja soojade elamuste igatsust.Aegviidu ju lähedal,lausa tühja pudeliga visata.Aga et piiga soe poleks olnud ei tohiks kah väita.
Mälestusi heietas teie paadikapten
elutormide nurtsutatud Neemo E Poldre

Tuesday, September 6, 2011

EestiPoiss

Ajaleheuudis
selline on,et telefonifirmad koorivad kuutasudena rahva taskust miljard krooni aastas.Püsitasu olevat telefonivõrgu väljamõeldis egaõiglase lisatulu saamiseks - võrguga ühendamine ja ja ühenduse säilitamine on ju liitumis-ja kuutasude mõte.Mobiilsides toimib võrguühendus hoopis raadioside abil,hooldamistvajavaid liine ju pole,kasutatavad mastid pluss tehnika on töökindlad. Kuumaksu nõutavat seega mittemillegi eest.Halb eeskuju on nakkav - ka Eesti Energia üritas mitte ammu kehtestada ampritasu,viidates analoogsele telefoni püsitasule.
Ahne oravarahvas,Elu Peremeestest eliitkodanikud ent naljalt rahast ei loobu.Toon värskeima näite.Neli firmat eesotsas Paekivitoodete Tehasega kaebasid kohtusse keskkonnaminister Keit Pentuse,kah orava.Sest too daam peatas keskkonnamõjude hindamise ajaks kaevamisloa Nabala karstialal.Tuhala nõiakaevu piirkonnas.
Remark.Raju sügisvihma tõttu jätsime Mimmi Liizaga ära retke seenemetsa,väisasime hoopiski Bollywoodi, kus Berit asendas Türki reisinud Kadi-Liisi.Pikal tänaval autos oodates ning vanalinna ründavaid turistihorde uurides tekkis mõte,et miks ei toodeta laigulisi, lausa militaarseid nn. NATO vihmavarje.Sellise võiks saada nö lohutusauhinnaks sõduri pruut,kes saatnud armsa poltfriendi kodumaad kaitsma,miks mitte ka sõdurilesk,kelle mees hukkus minu ja sinu vabadust kaitstes Hellmans,i kõrgustikul.
Positiivsel lainel ka - Tallinnas on loomisel uus sotsiaalne töökoht.Õpetaja abiline nimeks.Too tähtis ametimees märgib puudujad,tagab klassis vajaliku korra,abistab neid,kelle emakeel pole eesti keel jms etc.No huvitav-huvitav.Kust see palgaraha siis küll võetakse. Äsja peeti Haridusministeerimi pealinna esinduse ees õpetajate meeleavaldus,kus nõuti õpsidele inimväärset palka.Raha siis ikkagi on.Mitte nagu väidab minister Aaviksoo - on vajalik tahe,aga money netu.
Ajaleht,meie juht ja õpetaja ning kollektiivne organisaator kinnitab,et 60-aastaselt läheb elu jälle ilusamaks.Miks ta,s ei lähe kui tarvilisi käibevahendeid vahel Jumal ise su,patuse,juurde juhatab.Kui pärast insulti virelesin invaabi riigitoetuse peal,tekkis vajadus müüa ära mu auto, vana ajalooline Mercedes-Benz.Poolt miljonit, nagu ennistatud auto eest saanuks, muidugi loota polnud,aga sinnakanti see rahanumber siirdus.Ja tütrekese sajatuhandeline pulmapidu ning pere järgmine pargimaastur said rohelise tee sellesama nö elutööpreemia rahasumma eest. Poja pulma katteks kustus mu musta mersudziibi eluküünal.Selele järgnes taotletud tõlkestipendium Rahvuskultuuri fondilt,siis mu ellujäämisboonus tädilt ja tädimehelt,mille najal liigub projekt Kodu Korda.Kas oma uut kööki,terrassi ja autovahetust muidu üldse välja veaksime, kahtlen. Nii et õiget juttu vestate, mu ajalehetegijaist kolleegid.Pärast kümmet virelemisaastat on elu tõega värvilisemaks tõmbunud.
Kel veel selliseid tähelepanekuid,võtke ühendust,palub
teie ustav paadikapten Neemo E Poldre /Nimi muudetud AK kultuuritoimetuses/

Monday, September 5, 2011

EestiPoiss

Meeldiv hakatus
mu taastusravitsüklile oli tänasel nädala esimesel päeval.Kui Mimmi Liisa pillas mu kümneks Viimsi tervisekeskuse ette,kus akadeemilise veerandi järel oli põhjust kohtuda füsioterapeut Kaiaga,kes oli terane ja asjalik nagu mu eelmisedki kaks viimast -nagu Hiiumaa noorik Haapsalu neuroloogilises,nagu Evelyn mullu Adelis,kes olid täiesti tasemel ja asised tegijad.Nemad suutsid mu roosteläinud liigeseid väänata ja väntsutada ning liikumagi panna.Kaiagi tuvastas minu üllatuseks üht-teist mu jäsemeis millele rõhku panna ja teatas,et kui tema juhiseid järgin ja ka õhtuti teleri ees end õigesti liigutan,on lootust lonkamine lõpetada.Käe liikuvuse taastamise tarvis oleks vajalik hakata basseinis käima.Mulle hakkas tunduma,et terapeut saabki olla vaid üliterane noorik,mitte ninnu-nännu-neiuke,kes pühib hellalt mu pisaraid ja lohutab. Ennoke,kullake,mida küll kuri saatus sinuga teinud on. Pärast Kaiat tuli vanema tädikese parafiinisoojendus ning seejärel tumedapäise slaavitari tõhus massaaz,taustaks rahustav india mantramuusika- või vähemasti sellisena heliteos mulle tundus.Elamuse koos kaifiga sain hoopiski koduteel bussis,pärast head buffetlõunat maja restoranis Meritäht,kus pakuti sealiha Prantsuse moodi.Kooreklops juustuga, mis ahjus lihale pealesulatatult hästi maitses. Merivälja bussis olin tahtmatult tunnistajaks kahe vanema proua conversationile eileõhtuse filmi esilinastuse teemal.Katrin Lauri filmis Surnuaiavahi tütar mängis peaosa Mariat ehtne Avdjusko, kes oma rollis kimpus alkosõltuvusega.No see Avdjusko on ikka igavene joodik,tõeline alkohoolik.Mõtle ometi, mis ta tütrest niiviisi saab,kurvastas esimene proua.Ja tõesti,sõidab Soome külla ja joob ennast täis,ahastas teine...Võiksin pajatada tollest vaimukast bussiloost rubriigis Kuuldud kõnelusi näiteks meditsiiniajakirjas Kroonika, rõhutades Avdjusko tõetruud osatäitmist.Mis kukkus tal välja nii veenvalt,et anna olla.
Filmielamusi jagus sealtsamast eile ka mulle ja Mimmi Liisale,koos tõdesime,et ju on ikka masendavaid elusaatusi siin Maarjamaal.Päeva üllatusterubriiki paigutaks sellegi,et samas Viimsi ravilas avastasin tõelise rahvuste sulatustiigli,lausa kohakese Pieni Suomi,kus sadu pensionäridest põhjanaabreid puhtas ja meeldivas keskkonnas terviseparandusprotseduure nõutamas.Mulle meenusid aga miskipärast kohakesed Little China,ka Malenkaja Rossija kusagil Brighton Beachil,kus omainimeste-kaasmaalaste oaasikesed.Ja mis eriti üllatav,kümned slaavitaridest põetajannad ei teinud teist nägugi kui oli vaja patsientidega suhelda,puhua suomea.Miks on Savionu abilisel,sm. Mihhail Kõlvatul vaja tõestada,et vene inimene ei suuda keeli omandada. Suudab,ja kuidas veel.Lõunaeestlane ei saaks nende keeleoskusele lähedalegi.
Inimvõimetel pole piire,seltsimehed.Nii jääb mullegi võimalus juhinduda Kaia näpunäidetest ja panna piir oma longatustele.Liipamisele kui soovite.
Parimatega - ikka ja väsimatult teie
paadikapten Neemo E Poldre

Sunday, September 4, 2011

EestiPoiss

Imekaunis pühapäevake
on saabunud me sinimustvalgele maale.Viieteistkraadise sügissoojusega päikesepaiste saatel. Mimmi Liiza ametiposti otsas Forumi Fashion House butiigis,mina koduaeda ja keldrit ning valget karvanuustik-Sissyt kantseldamas ja vahepeal seda põnevhuvitavat Karuteenetekontorit kaemas/kuulatamas,kus imekaunis slaavitar lauljanimega Vassilissa, tegelt Nastja Zadoroznaja jt ilusaid,meloodilisi armastuslaule serveerivad.Sekka naudin ka Anne Veskit,kes vist Contra autorsusega riigikogujate hümni JÄTKE PALGAD KÄRPIMATA lõõritab. Algul tundus,et lausa priitaimlalikud finessid sissepõimitud on,niivõrd teravat poliitsatiiri oli üllatav leida noore sulesepa toimikust.Mida juba oletatavasti on koostamas KAuPO,kes saab samuti omad vitsad aga juba teises võrratult ilmekas ja otseütlevas,lausa vemmaloopuses. Käed eemale Maripuust väärib samuti kuulamist,aga stardiks soovitan toksida Video iskalnik -aknakesse tolle riigilt kogujate hümni nimi.Patsime,et te mitte ei kahjatse.
Kui Eesti Stirlitz KauPo kuulatud,kukkusin peakest vaevama.Et kuidas ikka sünnivad need uudiskeelendid.Mimmi Liiza meenutab oma lapsepõlvest,et limonaadi soovides küsis ikka jooki nimega Ditviil.Minevõtakinni,mida pidi tähendama.Nagu ka pojukeste Sebastiani ja Patriku poolt teekünnisele Lamav politseinik pandud nimi Plöslam.
On teil aimu,minul küll mitte.Nii et siis ärge kirjutage,helistage ega joonistage
paadikapten Neemo E Poldrele

Friday, September 2, 2011

EestiPoiss

Akadeemilist hõngu
pakkus tänane suurkoolipäev,mil osalesin vaegurtudengite ümarlauakohtumisel.Mälus taastusid mullused loengukülastused,kui pärast kõndisin mööda kolme majakorpuse koridore.Lausa magnetiga tõmbas sinna miljöösse tagasi,kuigi akadeemiline,tohtrite soovitet paus alles kestab. Ave Vilu,me karjäärinõustaja,pakkus ka võimalust Primuse stipendiumi taotlemiseks,kuid kuna mulle Andres Küngi nimeline tõlkestipp juba väljagi makstud,oli eetiline hakata järgmist raha mitte küsimagi. Nii ma sirge seljaga loobusin,öeldes välja ka põhjenduse.
Mis kummaline - suurkoolis mõeldakse invade pääle,aga kohal oli meid vaid neli, ja samapalju asjamehi ja -naisi.Leidsime ühiselt,et tuutoriteema kõrvale vajaks vaegur priitahtlikku isiklikku abistajat,kelleks sobiks sotsiaaltöö tudengki,kui ta nõus on.Oli ju minulgi korra muret grupitöö vormistamisel,kuna ei olnud piisavalt südikas partnereid leidma.
Aga nüüd on mul alanud õppeaasta tudengimärkmik ja igatsus hingata auditooriumite hõngu.Ka leidsin teadetetahvlilt visuaalkunstiteraapia kursuse kuulutuse,mida saaksin omandada muude loengute kõrvalt ning mis annaks 24 EAP,kui vaid poleks seda igavest vaidlust Mimmi Liizaga mis värvitooniga tegu.Villu eilsel külaskäigul Rakvere linnast nägin ta käes selgesti tumerohelist näidisust me köögikapile,ent tänasel telefonivestlusel mu kaasaga juteldi,et olnud sinine ja mitte tume ... Räägi siis veel värviteraapiast,kui tavatoonidki võivad laussegadust tekitada...
Koolijärgsed tunnid veetsime Kristiine keskuses,kus otsisime ja leidsime heledad sügissaapad. Laekusime Beriti poole Mustamäele umbes kolmeks,kuigi vist oodati viieks,nagu hiljem selgus. Et oli kaasas pudel heleroosat Törley Charmant vahuveini ja kinnise korteriukse taha jõudes pakkusin,et ju olime saabunud vale linna valesse majja,kus mingit pidu ei toimugi-umbes sarnane vene film sedastas vastavat seiklust...niisiis läksime alla autosse ja Mimmi Liiza avas ampulli pauguga, kuna ma leidsin auto uksetaskust plasttopsi.Shampakork lendas kui miin eemale,ja kui janune daam hakkas seda otsima,et ajutiselt pullo sulgeda,tegi ta seda auto alla piieldes.Mina naerdes seletama,miks naisi sõjaväkke ei võeta - õrnema soo arvates laseb miinipilduja kui ümbernurgapüss,teiseks saavat nad käsklusest - pikali- valesti aru.
Ksenia sünnipäeva tähistamine möödus mõnushubases miljöös Berit kokakunsti parimate näidiste degusteerimise ning mõõduka alkonautimisega.Pojukesed kaifisid õnnejunnis moodsa lapsehoidja,tahvelarvuti seltsis kui road maitstud.Ei läinudki palju aega kui nende pere uus Chevrolet maandus meie pargimaasturi kõrvale Pargi tänava koduaiasillutisel.
Hiiumaale me weekendiks ei sõida,kuigi küllakutse kehtib -Mimmi Liizal pühapäev tööpäevaks juhtund.Ja esmaspäeval pean k.10.15 Viimsis taastusravi patsiendirivis seisma...
Olge teiegi julged,siis ei tunne hirmu,nagu tavatses öelda onu Aleks Salutaguselt.
Sulatõde rääkis tema suu läbi,kinnitab teie paadikapten
Neemo E Poldre

Thursday, September 1, 2011

EestiPoiss

Me liigume loogeldes loojangu poole...
See handorunnellik luulerida turgatas kõrvadevahele korra mullutalvel kui Mooni invakojas oli me grupi kunstikursuse tööde näituse avamine.Niivõrd hästi passis kujundlik messidz selle väljendamiseks kuidas mina koos saatusekaaslastega teise korruse koridoris üksteise kannul luukasime.Nüüdki oma kümmekond aastat invaelu elanuna adun,et sama võin iseenda kohta väita.Teen mis ma teen,sekeldan ja toimetan nuputamaks koos Mimmi Liizaga uut kööki.Tänagi käis Karuse Villu Rakvere köögimööbli firmast me vastset ehitust uurimas ja kõiki detaile täpsustamas.Terrassimeister Riido võtab hoogu üles,et aiaehituse kallale karata.Lubanud,et teeb piirdeaia vastavalt tänavalangusele astmelise nagu noorperemees Jensu sooviski.Nii siis läheb kodune elu pärast minu lõplikku loojangusselahkumist noorte radu pidi edasi.Ja minu osaks saab vaid pilvepiirilt uudistada mis ja kuidas.Kes rullib lahti markiisi vastvalminud terrassi kohale kui päike lõõskab.Vaatan kuidas sujub elu mu isamajas neil,kel õigus ja kohustus perekodu hinges hoida.Näen sealt ehk sedagi, kes leiab Maarjamaa metsade rüpest üles seitse musta meest,kes äsja põgenesid pagulaslaagrist,kus ootasid otsust - kas nad võetakse vastu siinsesse kogukonda,meie musta mure maale.Kus lausa hingevärinaga oodatakse,milline saab olema euroraha saatus.Päevameedia sedastas,et ehk oleks paslikum vaesemad riigid eurotsoonist välja puksida,tegusamail eralduda.Sest suurtest on täna ohus nii Prantsusmaa kui Saksamaagi,eruromajanduse lipulaev - või emalaev.Ekspankur Indrek Neivelt väidab juba tänases Maaleheski,et ees ootamas suuremat sorti inflatsioon.Mul selline karvane tunne,et pole peagi enam sellises suurusjärgus raha pangas,mida ta saaks pureda.
Jätaks siis selle maailma vägevaile nende mured
ja poeks pigem põhku.Homme selle sügise esimene suurkoolipäev.
Olge ja jäägegi terveiks,nõuab ja soovitab
paadikapten Neemo E Poldre
P.S.Kui vist tunaeile läksin ARKi oma äramüüdud pargimaasturit arvelt eemaldama,olles surunud pähe tumesinise kuldtriibuga tudengitekli,küsis keegi vene daam Tehnikaülikooli peatuses Kas teie oletegi see igavene üliõpilane.Ju vist,vastasin rõõmsasti.Rariteetne peakate pole pärit mu Tallinna Ülikoolist,vaid hoopiski Tondi vanavarapäevalt kuhu staffi viies ootas mind riiulil tuttuus ETKVLi Kooperaatoris valmistet tekkel.