Tuesday, September 13, 2011

EestiPoiss

Imeline päev täna
ajalehtedes ei ühtki sõna Viktor Kaasiku pistiseafäärist.Ent minul kerkis eile 1A bussis Viimsist koju loksudes küsimus,palju ja kellele maksis eksvandeadvokaat kilulinna valitsuses,et tekkis Merivälja piirkonda Kaasiku- nimeline peatus.
Suurema kaliibriga,lausa euroaferistid naelutab täna häbiposti Jaan Niitsoo, TTÜ elektrieriala doktorant.Ta kinnitab ammu õhus hõljunud tõde,et nn säästulamp pole mingi säästja,hoopiski Los Petos,sest pakutud säästuarvestused on võltsitud.Euroliit on teinud hõõglambist poliitvangi, nii kõlab artikli pealkiri.Ja resümee,et hõõglampi müügem edasi küttekeha nime all.Kuuldavasti targemais riikides nii juba tehtavatki.
Kas aga on tark tegu riputada avalikku ruumi üles plakatid autoga tibiga,kes avatud mootorikatte juures susimas õlivardaga.Tekst väidab,et eesnäärmekontroll on samaväärne mootori õlitaseme tuvastamisega.No ei ole,vähemasti Tartu Ülikooli Kliinikumis ei kästud mul isiklikku õlivarrast küll mitte kusagile karterisse toppida.Tegelt ka - te ei taha teada,kuidas kurja eesnäärmevähi olemasolu tuvastamine käib.
Vahelepõikeks poliitiline remark.Venemaal algatati poliitiline .liikumine NAH-NAH,mis on suunatud kõige ja kõigi vastu.Tahate teada sõnumi tausta,liikuge getodes,slummides ja agulites. Ülikoolides seda haridust ei omandata.Kui,siis vaid Rummu ülikoolis...
Muide,mina sain just suurkoolist teate -kui tahan jätkata,siis vaid Avatud ülikooli rea peal.Pole võimalikki oma referent-toimetaja kooliteed aeglasemasse temposse suunata.Nojah,peaasi et tervis paraneb tänu Viimsi tervisekeskuse aktiivsele abile.Häda mõistuse pärast polegi ju olnud, isegi siis mitte kui peatoimetajana töötasin.
Vahel tundub hoopis,et olen liigagi terane, justkui lihaturu varblane.Täissuitsuvorst Pepperoni pakendilt loen,et 100 g vorsti tootmiseks kasutati 170 g liha.Sovjetitingimustes karastunule kangastub kohe lihakombinaadi töötajapere,kes õhtusest vahetusest minnes võtab töö koju kaasa,nagu oli üldlevinud tava.Sest ka pere tahtis süüa,paremad palad müüdi niiehknii EKP keskkomitee puhveti valitud külalistele.Sealtsamast tassis mu hoolitsev peatoimetaja Haug vahel mullegi Marlboro sigarette ja White Horse viskit,kui ma just polnud palunud likööri Polska Zlota Voda,kus ujus sees kuldsed ebemed...
Kas olen liiga uljalt ja palju vaadanud terroristifilme,et eilse hommiku elamusi meenutan.Bussi oodates seisan Pronksi peatuses.Aga vaid Bronxis juhtub,et minu kõrvalolev,valitsuse korteezi seirav ja mu naabruses bussiootav töötunkedes mees vajutab oma paremas käes oleva roheka plastist Boschi tööriistakohvri salanupule, mispeale vallandub sissemonteeritud SigSaueri automaatpüstolkuulipilduja valang teise auto, vilkuritega politseiautode sireenide saatel läheneva sitikmusta Chrysleri pihta.Kohe avatakse saateautodest vastutuli,mis tabab ootamatult nii mind kui kolme lähedalseisjat.Mu ettekujutus oli nii elav,et lausa tajusin hauasttõusnud püstolikangelase, kaitseministeeriumi ründamisel äsja mahalastud pahalase Karen Drambjani lähedalolekut.No nii. Liiga elava kujutlusvõimega inimesel ei tasuks vist oma nelja seina vahelt lahkudagi.Sest mu teine kujutluspildike manas silme ette sama kohvrikese,mis toimib nüüd magnetmiinina ja heidetakse saadetava VIPauto ette. Asfaldilt põrkudes kleepub see autopõhja alla ning kogu uhke seltskond tormab edasi Kadrioru poole.
Katsuge teie jääda reaaalsuse pinnale.Kuigi Saksa pangad väidavad,et kõigist Kreeka päästmise võlakirjadest läheb poole jagu kaduma.Mida me palavalt armastatud PM järjekindlalt eitab.
Ma ei taha vist teada,mida arvate/usute teie
sedastab paadikapten Neemo E Poldre

No comments:

Post a Comment