Friday, September 9, 2011

EestiPoiss

Keemiline puhastus
on tänase päeva teemaks.Sest mainekujundajad-suhtespetsid,minu endised kolleegid,on saanud hästitasuva tööotsa-muuta plekituks suure kaliibriga sulleri e. valevandujast advokaadi Kaasiku Viktori ja tema järjekordse ohvri,uue patsiendi Manitski Jaani maniski. Kommunaalhuumori parimate palade varasalve see stoori kukub,ennustan.Eilne EPL sedastas KaPo haruldaste pealtkuulamissalvestuste najal,kuidas kord Lutheri pärijad paljaksvarastanud ahukaat nüüd juba koos pojaga Rootsi ärimees Manitskit miljoniga tillitas,väites seda raha kasutavat kesikute linnaviletsuse lauaülemate õlitamiseks,et Hipodroomi täisehitamine kähku sujuks.Aga tänane väljaanne kinnitab läbi prokuröri suu,et onu Jaan svenssonite maalt on süüta lapsuke - ta polevatki teadnud kuhu vandeadvokaat ta raha pistab.Nojah,rikastel ikka omad tavad.Keegi ilusaste mõistab küsida,no kuidas sa siis ei anna. Omad tavad on ka Maarjamaa noortel pärismuulastel.Kes olevat õudsalt häiritud sellest kui kohalikud tsuhnaad võtavad jutuks küüditamised,need Siberi matkad üheotsapiletiga.Et justnagu ei tohiks neist jubedustest enam rääkida.Kas varsti on käes seegi aeg,mil me ei tohi avalikult öelda,kes purustas Tallinna ja Tartu 1944.a.märtsi lauspommitamisel.Kui tapeti vaid tsiviilelanikke,sest vahepealsed okupandid olid pagenud ja uued polnud veel kohal.Järjest selgemaks saab teatud kildkonna vastasseisu mõte, vaja tõkestada siinse maanurga koolijuhtide katsedki anda vene lastele riigikeelset haridust. Minuteada õpetatakse neile põhikoolist alates ajalugu endise murdmatu liidu arusaamade, õpikutekstide ja kaanonite põhjal.
Teatas ju sm.Putin suure kodumaa kõrgeimast kõnetoolist, et mis vabadussõjast te,eestlased, räägite.Pole olnud midagi sellist.Ja viienda kolonni reaktsiooni ei tulnud kaua oodata.Eile öösel murdsid vist vastupanuliikumise salgakese Nocnoi Pazoor aktivistid lahti Vabadussamba kaks graniitplaati ja purustasid klaasrinnatise sama samba juures.Kas varsti sünnib ka keeld rääkida ja mõelda vabadussõjast uute vabastajate juuresolekul.Eks ta loogiline ju ole.
Remark hariduselu edendajast.Tubli harrastuspolitseinik abilinnapea toolil sm Mihhail Kõlvatu peaks saama oma vastasseisu eest vene lapsukeste eestikeelsele harimisele lausa autasu -impeeriumimeelsed kaasmaalased võiks osta seltsimehele Balti jaama turult uhke käekella Komandirskije ning tellima tagaküljele pühendusgraveeringu.
Nimelist brauningut esialgu ei soovitaks,kuigi mupokad saavad peagi kuulivestid.
Lõpetaks lõbusamal teemal.Loen legendi likööri VanaTallinn sünnist kuldseil kuuekümnendail. Selle retsepti lisati rummi,et tekiks igatsus kaugete maade ja soojade elamuste järele.Mina mäletan tehnikumipäevist seda,et kui ühikas va jubejooki mekkisime,võeti ikka jutuks,et Ameerikamaal hukatakse sellega neegreid...Ja et pärast autokooli lõpueksamit jootis grupiõde mu sellest purju ning talutas pooloimetuna oma Aegviidu isamaja ärklituppa.Kus õhutas suguaktile,misläbi kaotasin süütuse.
Säh sulle siis kaugeid maid ja soojade elamuste igatsust.Aegviidu ju lähedal,lausa tühja pudeliga visata.Aga et piiga soe poleks olnud ei tohiks kah väita.
Mälestusi heietas teie paadikapten
elutormide nurtsutatud Neemo E Poldre

No comments:

Post a Comment