Wednesday, September 21, 2011

EestiPoiss

Elust enesest
tähelepanekuid vormib.Kasvõi sellegi,et kolleegid-kirjatsurad maalinud Maarjamaa elust täiesti väära pildi.Vahel veel esinevate väärnähtuste najal on ajakirjanikud kujutanud Teise Eesti elik ääremaade noori meha paadunud alkonautidena,sihitult elupäevakesi õhtusse veeretavate mõttetute olenditena, kelle ainumas siht on õhtuks käpp maha juua,laaberdada ja mõnele piki väikest,räpast koonu sõita,vahepeal joomasena mõni autoront Kuusakoski rauahundi toiduks vormida,keegi semu või omakülajobu alla ajada.Mendi eest autoga põgeneda, et oma 15 minti krimisaate kuulsust kätte saada.Vat ei ole elu nii lihtne,pole ilus üldistada ja peedistada.
Eile müttasid me majapidamises kaks tublit noorsandi-paigaldajat firmast Kütteproff.Juba me esmakohtumisel olid mehed Sander ja Semu väga asjalikud ja toimekad.Panasonic agregaadi taaskäivitamisel näitasid põhjapanevaid teadmisi maja õhkküttesüsteemi olemusest ja selle hingeelust.Nüüd tuli vanasse majja kõne alla uusim,hääletum ja pisema voolutarvidusega Mitsubishi.Lausa rõõm oli tõdeda,et argirutiinist rikkumata noored töömehed tundsid kella ja kuupäeva-nende teistkordsegi tuleku põhjal võinuksin ajamõõtjaid kontrollida.Kogu töö tehti ära korrektselt, kiirustamata ja põhjaliku asjatundlikkusega,koristades enda järelt ka oma firma tolmuimejaga kogu seinapuurimise prahi.Aega jäeti mulle õhkküttelahenduse juhtimise ja toimimise selgitamiseks. Poolteist tuhat eurot,mis kogu teenuse ostuks kasutasin,oli paremaid investeeringuid lõppeval aastal.Oleks kõik ehitajaametit leivatööks pidavad noormehed või üldse töömehed sellised,võiks eesti elu aina kiiduväärt olla. Paraku olid mu köögi- ja aiaehitajad hoopis teisest puust.Neid pidi ootama nagu koolipoiss pruudiraasukest.Et kas tuleb täna või mõni teine homme...
Piirdeaed ei idane ega mädane kui pootsmani suvivili.Teisisõnu-alles võetakse hoogu lattide ja lippide paigaldamiseks.Postid ja vundament paigas ning kivistunud.Abiks seegi,aga ilusaid päevi nädalas näpuotsaga.Lähemal ajal lubati jätkata,nagu tänane sõnum kõlas.
Asi seegi,et mitte talvel.Juba tüdinud oleme mõlemad Sissyga käimas hädaasjus teda aias jm. paelatamas .Oli ju ilus elu,kui väike pitsuke võis vabalt majaümber keksida.
Aga seda võin küll vabalt lubada,et talvehakul ajakirjanike liidus positiivsuse noodi tõstatan.Ei ole ju mõtet üldise kirumise ja vandumise taustal elukest meedias veelgi mustemates värvides serveerida.Tänagi tõusetus küsimus,et kohe-kohe kerkib riigilt kogujate palganumber kolme sajalise võrra kuus.Just selgitati laiadele massidele,et riigil raha vähe,õpetajate ja päästjate palgatõusust ep saa mitte rääkidagi.
Mida te aina õpetate ja päästate,juhtige parem riiki.Aga mitte nagu Ivan Sussanin,tõeline tegevjuht.Minu heaolu seekord ei parane,sest parlamenti pääsemiseks polnud analüüsid vist piisavalt head.Aga ikka olen rõõmus,kinnitab teie
paadikapten Neemo E Poldre

No comments:

Post a Comment