Friday, September 2, 2011

EestiPoiss

Akadeemilist hõngu
pakkus tänane suurkoolipäev,mil osalesin vaegurtudengite ümarlauakohtumisel.Mälus taastusid mullused loengukülastused,kui pärast kõndisin mööda kolme majakorpuse koridore.Lausa magnetiga tõmbas sinna miljöösse tagasi,kuigi akadeemiline,tohtrite soovitet paus alles kestab. Ave Vilu,me karjäärinõustaja,pakkus ka võimalust Primuse stipendiumi taotlemiseks,kuid kuna mulle Andres Küngi nimeline tõlkestipp juba väljagi makstud,oli eetiline hakata järgmist raha mitte küsimagi. Nii ma sirge seljaga loobusin,öeldes välja ka põhjenduse.
Mis kummaline - suurkoolis mõeldakse invade pääle,aga kohal oli meid vaid neli, ja samapalju asjamehi ja -naisi.Leidsime ühiselt,et tuutoriteema kõrvale vajaks vaegur priitahtlikku isiklikku abistajat,kelleks sobiks sotsiaaltöö tudengki,kui ta nõus on.Oli ju minulgi korra muret grupitöö vormistamisel,kuna ei olnud piisavalt südikas partnereid leidma.
Aga nüüd on mul alanud õppeaasta tudengimärkmik ja igatsus hingata auditooriumite hõngu.Ka leidsin teadetetahvlilt visuaalkunstiteraapia kursuse kuulutuse,mida saaksin omandada muude loengute kõrvalt ning mis annaks 24 EAP,kui vaid poleks seda igavest vaidlust Mimmi Liizaga mis värvitooniga tegu.Villu eilsel külaskäigul Rakvere linnast nägin ta käes selgesti tumerohelist näidisust me köögikapile,ent tänasel telefonivestlusel mu kaasaga juteldi,et olnud sinine ja mitte tume ... Räägi siis veel värviteraapiast,kui tavatoonidki võivad laussegadust tekitada...
Koolijärgsed tunnid veetsime Kristiine keskuses,kus otsisime ja leidsime heledad sügissaapad. Laekusime Beriti poole Mustamäele umbes kolmeks,kuigi vist oodati viieks,nagu hiljem selgus. Et oli kaasas pudel heleroosat Törley Charmant vahuveini ja kinnise korteriukse taha jõudes pakkusin,et ju olime saabunud vale linna valesse majja,kus mingit pidu ei toimugi-umbes sarnane vene film sedastas vastavat seiklust...niisiis läksime alla autosse ja Mimmi Liiza avas ampulli pauguga, kuna ma leidsin auto uksetaskust plasttopsi.Shampakork lendas kui miin eemale,ja kui janune daam hakkas seda otsima,et ajutiselt pullo sulgeda,tegi ta seda auto alla piieldes.Mina naerdes seletama,miks naisi sõjaväkke ei võeta - õrnema soo arvates laseb miinipilduja kui ümbernurgapüss,teiseks saavat nad käsklusest - pikali- valesti aru.
Ksenia sünnipäeva tähistamine möödus mõnushubases miljöös Berit kokakunsti parimate näidiste degusteerimise ning mõõduka alkonautimisega.Pojukesed kaifisid õnnejunnis moodsa lapsehoidja,tahvelarvuti seltsis kui road maitstud.Ei läinudki palju aega kui nende pere uus Chevrolet maandus meie pargimaasturi kõrvale Pargi tänava koduaiasillutisel.
Hiiumaale me weekendiks ei sõida,kuigi küllakutse kehtib -Mimmi Liizal pühapäev tööpäevaks juhtund.Ja esmaspäeval pean k.10.15 Viimsis taastusravi patsiendirivis seisma...
Olge teiegi julged,siis ei tunne hirmu,nagu tavatses öelda onu Aleks Salutaguselt.
Sulatõde rääkis tema suu läbi,kinnitab teie paadikapten
Neemo E Poldre

No comments:

Post a Comment