Sunday, December 25, 2011

EestiPoiss

Tuntud headuses
esinesid eile me kodusel jõulupeol,armsal jõuluõhtul kena,küünlasäras jõulupuu ees me armsad ja lahedad pojukesed.Kutsusin nad enda kõrvale diivanile istuma ning selgitasin vaikselt ja sisendavalt,miks on pojukesed igati väärt kinke,mis nad iganes siit ilupakendeist välja harutavad. Ja mu imerahulikud sellid ei värisenudki kannatamatusest suurte ahvatlevate kelgupakendite juures vaid jätsid need rahulikult pärast oma uute autodega tutvumist ja kiireid testsõite edasi kuusepuu alla,kust isa Jensu need vastu ööd teise majja toimetas.Kus täna aga pidustused jätkuvad,sest perepoeg saab 32 talve vanaks.
Kurb,et kuri külmetustõbi jättis perepeost eemale tütar Mai-Liisi,kuigi ta oli koos poja ja abikaasaga väga oodatud.See-eest olid nagu viis eurot kohal tütar Berit abikaasaga.Läbi aastate muljetavaldavamaid alkopatareisid mis baarikapist välja voolasid polnudki noorte meeste seas nii menukad. Aniisiviin ja vodkamartiini välja arvatud - see viimane oli minu eelistus.mida saan manustaga vist kõigil järgnevailgi aastalõpupäevadel.Ampullid ju ettenägelikult varutud lausa kauamängivad...Vana-aastaõhtuks tasuks tekitada kohale üks vana eesti traditsioon-maitsev kristallkümmel. Mis moodsal kapitalismiajal taasa aujärjele tõstetud.Salutaguse krahv onu Aleks ikka toonitas,kuidas eestiajal tekitas seltskonnas furoori kui selle kuulsa ja kalli joogi pidulauda põrutas.Ja seltskonda üllatas,sest liiga sageli seda va rõõmujooki välja ei valatudki...
Mida tänaseks päevaks plaanis-Pärnamäe kalmistul vaja Mimmiga mu esivanemate kalmudel käia,õhtul taas pika laua taha reastuda.Ei muud.
Nii tore,nii tore.Kui päev ei too kuhjaga kohustusi.
Sama teilegi soovides
paadikapten Neemo E Poldre

No comments:

Post a Comment