Tuesday, December 13, 2011

EestiPoiss

Inflatsioonivänta
keerutades
kiirelt möödub öö
idakaares päev
peagi koitma lööb...laulavad rõõmsalt kindlustusseltside töötajad,kes tulid välja värske uudisega. Et tõstavad kindlustusmakseid tootjafirmadel ja ladudel,mis jäävad masu poolt kaotatud/suletud päästekomandode tööpiirkonda.Jääb vaid oodata et elektriaferistide kamp tõstab tariife neil,kes elavad kaugemais piirkondades.Sest puud langevad liinidele ja neid peab tiim ära koristama et jaotusvõrk toibuks.Kas peagi märkavad kindlustajad,et ka kodanike eravara on jäämas kaitseta kui luuakse iseteenindavad päästekomandod kus sõiduvalmis pritsuautod vabatahtlike ootel.Ja taas lisandub pöördeid elukalliduse tõusu rattale,sest tariife saab tõsta alati. Midagi kummalist nad ise selles ei näe,sest kui inimene vahetab auto uuema vastu,saab kohe kraesse algaja juhi riskikoefitsiendi.Vähemasti Ergo minuga nii kippus tegema.Ja need,kes omad palgad löönud eurokõlblikeks ei keela seda mitte.Sest ei märkagi.
Küll aga on märgata idanaabri valimissüsteemi kohutavat sarnasust me omamaisega,millele on tähelepanu pööranud ka siinsed politoloogid.
Ühed ja samad inimesed on pidevalt võimul ja lihtsalt vahetavad kohti.Keegi mu sõpradest ei hääletanud Ühtse Venemaa poolt ja me ei tea kedagi,kes oleks hääletanud,aga nad ikka võitsid
Need sõnad kuuluvad Moskva juristile,27aastasele Nikolaile,aga parafraseerides saaks täpselt sedasama väita ka Stenbocki poiste kohta.Ainult partei nime peaks vahetama meie ajastu au,mõistuse ja südametunnistuse võrdkuju vastu.
Vastu- või poolthääli kuulaks
teie paadikapten Neemo E Poldre

No comments:

Post a Comment