Thursday, July 21, 2011

EestiPoiss

Vahepeatus
kodulinnas tulikuumal südasuvel.Eile sündis uus kuumarekord 31,8,aga me olime sunnitud reisima saareriigist korraks suurde kivilinna.Sest noorpere lahkus Rootsi kunni maile latsekesi tuulutama,aga kodus möllavad remondimehed.Polnud neid tõõle suurt loota,kõik tegijad olevat lahkunud üle väikese lombi põdraonudele küprokit panema. Ühtäkki selgus,et viis viimast ikka Maarjamaa tolmuste jalgadega me köögis müttamas. Neli seina ja aknaava sillusetala ootab neid homme hommikul tööposti otsa tagasi. Aiateesillutise tegijad just täna lõpetasidki.Lubasid,et garantii olevat kaks aastat.
Jah,noodsamad stroibati poisid.
Olevat saanud meile tööd tehes kaugemailt üleaedseilt isegi tellimusi lisaks senisele kolmele ootelolevale kliendile.Tegelt lõpptulemuse üle ei nuriseks,täna käidi isegi valmistöö mingi väristajaga üle.Neist sõltumatult on pool hoovi täis vana kodutehnikat ning jäätmejaama staffi.Pean sortima välja kaminakütteks sobiva köögikapipuidu,mida teen homme.Tänasesse päeva mahtus ka uue köögisisustuse tellimine firmast Dietrich,kus tumedajuukselist müügineidu kutsusin Marlene,ks, kuigi ise oli nägus Evelin.Teine firma Ananke tekitab uued kapid,riiulid ja tööpinnad,kraanikausi.Moodsaima,ümera ja kivise.Täna käisime tellimas.
Hakkabki vist kujunema novelli sisu, teemaks Kuidas ma kulutasin esimese miljoni. Sest projekt Kodu korda on nii pagana kapitalimahukas investeering,et kui tahaks midagi mujale paigutada,vast ei õnnestukski.Kärdla kesklinnast kadus Rkiosk,sest Soome firma võtab end koomale.Peaksin sinna looma oma firma nimega P-kiosk,kus oleks kõik keskväljaku putkaga kadumaläinu pluss elektriauto laadimispistik,mis müügil meil Mustamäel elektritarvetefirmas,kust soetasime kaablit väravaajamile.Võimalus selle ideevälgatuse realiseerimiseks sünnib siis kui kodukulud kokku saab arvatud.
Hiiumaal nädalapäevad puhates oli hinges tore tunne,et teen Savionule toreda suvetünga ega maksa pennigi tema ostlemismaksu,mis kilulinna asukaile kodukandis määratud.Samas peaks oravarahvas olema õnnistatud,sest käibemaksutõus kosutas käbinärijate klubi tengelpunga ja rohkendas eliidi rikkusi.Aga hinnad on ikka oh hoh hoo.Väikseimgi liigutus läheb kirja mitmesajakroonisena,bensatanklasse ära alla viisotase lonksu mitte turnigi.Oleme Eesti majandust ikka tugevasti turgutanud.Ja küdiga vaielnudki rohelise, tuulikuelektri hinna üle.Tema,suurfirma president,on oma hinnanguis kui kogenud poliitik.Minu küsimusele,miks ei saa hiidlased oma kannatuste ja loobumiste eest hoopis odavamat elektrit kui tuulikud ka Ristna alla merre paigutatakse,vastas ta kavalalt.See on komplitseeritud küsimus,tuulikuil on arendajad, haldajad ja vooluedastajad.Keda sa kohustaks odavamalt müüma.Küsimuses on poliitklassikat,vastust teab vaid tuul.Sest ega polegi huvigi odavalt midagi käest anda,onju.Põrgusse need pärismaalased oma kolkamentaliteediga.Nagu väidab Sulev Vedler Luigepoju Ekspressenis...eestlased on jubedad virisejad,neile ei meeldi ükski elektritootmise viis.Et ei taheta prügist toodetud energiat ega aatomijaama. Hüdroenergia ei sobi,vene gaasile rajatud jaam samuti mitte.Kuidagi tendentslik paistab see justkui süvitsi läinud ülevaatelugu.Lõpetab mees jutu nii,et elame justkui paradiisis,meist odavam edison olevatki vaid Bulgaarias.Odavuselt oleme justkui seitsmes riik 27 seas ja moosi sees...
Vaimusilmas juba näen Sandor Liivet ja PartsuJukut muheldes lugemas ja käsi hõõrumas.Ometigi leidus üks,kes mõistab teemat ja hoomab kogu partei ja valitsuse loodud õnnestavat olukorda tema ainulaadsuses ja headuses ega kiru ja vannu.Gräzin on juba omaette teema aga sellest ehk homme.
Olge siis terved ja jäägegi, pakub paadikapten
Neemo E.Poldre

No comments:

Post a Comment