Sunday, July 3, 2011

EestiPoiss

Lasen pisaratel enda pääle tulla
sel tänasel kaunil päikeselise pühapäeva hommikul,sest pojuke Patrik on nii pagana südamlik noormees,et teeb meele kurvaks.Söön hommikust kui Pätu tervitades sisse astub.Tuleb joonelt laua juurde ning nõuab:Kus su Liis on? Tööl,vastan.Siis võtab mul ümbert kinni ja pärib hellalt:Ja mis sina siin üksinda teed?Ma valetaks,kui ütleks et ei läinud meel härdaks.Astun õue,kus Jensu toksib heki mahasaetud oksi purustada ja kurdan:su poeg ajab mind nutma...
Kurikuulus Õllesummeri-ema Marje Hansar üritas nutma ajada sadu lapsevanemaid, kelle võsukesed Tallinna lauluväljakul koolinoorte laulu-ja tantsupeol hüppavad ja kargavad,rõõmust hulluvad.Tädi Marje, see oravarahva õnnelik leid ja parteikassa täitja,teatas meediale:Lapsed õitsegu,aga mitte lauluväljakul(?)No loomulikult kui iga jalatäis lauluga kastetud maad peab lauluõli müügist saadud raha kokku ajama,mis need latsekesed siin merekalda pääl kaunil suisel aal jalus kakerdavad?Pigem siis kakerdagu juba Wabariigi Joodikud, sest neid ei leina neiu rind!
Põgus põige poliitikalainele.Meie Andruse kaeblemine on tõstnud tagajalgadele Luigepoju Ekspresseni vastse peatoimetaja Janek Lutsu ja tema juhitud toimetuse tööka kollektiivi.Andrus poleks pidanud käppima Avaliku Sõna Nõukogu ust mitte.Sest nüüd pekstakse poissi kui rannamees rotti.Kõik ta valelegendid Kreeka abipaketi kasumlikkusest vaesele, kuid töökale Eesti rahvale on suisa mustvalgel kirjas.
Siit ka küsimus lugejate laiale ringile:kui paljud teist suudavad sovjetiaja kombe kohaselt lugeda ridade vahelt?
Kui ajalehepealkiri kõlab-Afganistanis haavatud sõdur:"Pole ju vahet,kas suren siin või Eestis" on see teemasse ja Maarjamaa elusse süvenenud lugejale mõistukõneks.Elu pole niiehknii midagi väärt,surmaminek kui puhastustuli vabastab su piinadest ning elumurede koormast...Kas siin ongi vastus küsimusele,miks eestlased on parimad sõdurid liitlasvägede ohvitserkonna sõnutsi.Meie poistel pole ju midagi kaotada(?)Kui seletasin seda vaatenurka Mimmile,osundas võitjate poolele,oravarahva leeri ja positsioonidele üleläinud Liiza:eks see ole igaühe vaba valik,läheb sõdima või mitte. Väide õige vaid osaliselt.Kodumail ei teeni leiba ega sellele vorsti,nii ei jäägi valikuid. Palju neid Soome küprokipanijaid orjalaeva pardale ikka mahub?
Lõpetaks rõõmusõnumiga.Kui Buldogi Pubi nimevahetusega uuestisünni läbi tegi ja Nõmme Pubiks moondus,jäeti buldogi kuri lõust ukselogole alles.Kas vihjeks,et tule ja kummuta topsi.Päästa endas loom valla,mees.
Astuge teiegi vahetevahel kaevule
soovitab paadikapten Neemo E.Poldre

No comments:

Post a Comment