Friday, July 8, 2011

EestiPoiss

Esimese leedi
vääriline väljakutse lõpuks leitud! Me Evelin on ju pidevais otsinguis:kompimas omi piire. Kord küpsetab leiba,siis sõdib transrasvadega.Siis tegeleb taaraautomaatide projektiga Lapsed tasuta teatrisse,siis hüppab rulluiskudele ja vuhistab kuis jaksab. Turvamehed vaevu kannul.Nüüd kukkus kirjutama.Kavatseb hakata kirjanikuks nagu meedia väidab:üllitada kokaraamatu.
Täna loen Luigepoju Ekspressenist,et kaugel Malaisias sündinud Kuulekate Naiste Klubi. Mille üks juhte,noor abielunaine Ummu,kes vist veits Ummamuudu,kinnitab: moslemiusk nõudvat naistelt kuulekust ning ülimalt jumalale meelepärane olevat oma meeste seksuaalsete soovide täielik rahuldamine magamistoas.Naine pole hea abikaasa, kui ta ainult keedab,küpsetab ja koob."Klubi asutajad loodavad,et kui kõik abielunaised oma meest seksikas kostüümis koduuksel tervitavad ning magamistoas innukalt mängivad, on kriips peal prostitutsioonil ja abielulahutustel."(tsitaadi lõpp).On siin midagi keerukat,vastuvõetamatut? Miks ei võiks me väsimatu Evelin olla Kuulekate Naiste klubi patroon? Just Eesti Nokia,need tegijad naised- ma olen isegi mõelnud-miks peab tubli eesti mees otsima sedasama külapealt,mis on oma lambasihvril kodus - vehvertopsike ju olemas miska rahu majja ja õnne õuele tuua ? Prestiizikas oleks Esimesel Evelinil olla meie hapraid peresid tugevdava liikumise eesotsas, justkui Jeanne,dArc juhiks daam kogu meie hääbuva ja vananeva rahvakillu võidukale teerajale.Mille lõpus koidab ergav õnnepäike.
Lausa vastupidist-sügavat õnnetust-kraaksuvad me rahvale elektritootjad,kes oravate valitsuse suures soosingus.Sest just Eesti Energia peksab rahvalt välja omariikluse eksitentsiks vajalikud vahendid.Täna hakkas riiklik struktuur neile vastu väikest räpast koonu andma.Oli ka põhjust.Nii EE kui Eesti Põlevkivi kui Narva elektritootjad esitasid üheaegselt eri suurusjärgus hinnatõusutaotlusi(?) Mis paistsid läbi ning kergitasid asjapulkade armee tagajalgadele.Lärm majas ning punn habemes: mõneks ajaks aeg/teema maha võetud.
Remark:kui eilsel reisipäeval suundusime Laitse Rallipargist Kurtna muuseumisse,tuli teel pisuke peatus ning vajadus teha suu maasikaseks . Liisa ja pojukesed liikusid mammusid nosides piki tee-ja metsaserva edasi,Mimmi helistas ja palus mul järele sõita.Ja oh seda suurt ja puhast üllatust kui pojukesed nägid oma Papa Ennot esmakordselt autoroolis. Seni olid suured juhid olnud vaid Jensu või Ksenia,alati ka Mimmi aga eikunagi vanaisa kes lonkab ja liigub väga aeglaselt...
Remark2.Täna olid kaks Jensu palgatud vene noormeest ooteasendis,et toodaks killustikku miska alustada aiasillutisele teeküna tegemist.Kuidagi sovetlikus tempos see diil liigub.Juba üleeile olid mehed kohal,nokkisid maha ühe kuivanud männitüve ja ajasid täis liivaaugu noorte uue maja ees.Paar tunnikest labidaliigutamist päevas ei riku konti.Pakkusin poistele külma vett,sest kuuma oli õhus veerandsada kraadi ja päike lõõskas taevakummi tipus.Homme tulevat juba traktor appi-justkui stroibati tegelased,mõtlesin.Ja homme nii ka ütlen.Sest meile vajalikku tempot pole ega tule. Kuigi mina maksan-ja mitte vähe.Kahju,et piirdeaia materjali veel kohal pole-oleksin teistki tööd pakkunud.
Elu on ilus - kuni ilu on elus-mõtlen ikka kui oma Mimmi igahommikust ilu-ja kaunistamisprotseduuri näen. Samas tean,et õige naise valik on kui loteriivõit.Nagu seegi,et läksin kutseliseks sohvriks õppima ajal,mil mitmed koolivennad tegelesid terviserikkumisega,miska punaarmee kolmeaastasest orjusest pääseda.Lollus,mõtlesin mina.Saad vene kroonust priiks,aga põed pärast terve elu.No ei sobi,ei passi minule selline lifestyle.Nagu ei passinud ka ka eluaegne sohvriamet,mis tegelt väga mõnus jsa vaheldustpakkuv on.No ei meeldinud see pidev allumine ülbetele mentidele.Kellele astusin vastub seaduse täie rangusega.Kuna seadsin enesele nõudeks olla alati roolis kaine,mitte rikkuda LE-d.Ning olin lisaks roolikeeramisele ka tegev autoajakirjanik.Sest mulle see sobis,oli igati jõukohane.Korduvalt küsiti seltskonnas: miks sa ei joo,kui sõidad?Tunned ju RAI ülemat Hellat Rumvolti,teed temaga intervjuusid? Vat just seepärast ei tohi: see mees ei talu roolijoodiku varjugi...
Eluteele tagasi vaadates-midagi poleks tulnud teisiti teha.Kui,siis vaid veidi.Aga sellest ajalugu vaikib. "Las jääda nii,kuis oli,las jääda nii kuis on,"laulab me vana naabripoiss,see Toomas-kukerpill.Ja õigesti laulab.
Ja jäägegi terveks,soovib paadikapten
endiselt teie Neemo E.Poldre

No comments:

Post a Comment