Sunday, November 28, 2010

EestiPoiss

tervab ja muljetab eilset fantastilist kukerpill-Toomase 65.juubelit.Me endine naabrimees Moonist säras seal Moonis tuntud headuses.Kui ülilõbus musitseerimine järsku startis.Oli hakatus nagu sünnadel ikka.Emand Tiiu oli omal tuntud tasemel hõrgutisi tekitanud miska kõiki vanu häid sõpru rõõmustada oma vanade ja uute üllatustega.
Nagu tavaliselt polnud tal raskusi me maitsemeelte pihta märkitabamistega:heale sakummile sekundeeris kodubaari joogivalik.Kuna veendunud alkonaute me seltskonnas tavaliselt pole,ei uputanud keegi end selgi korral viinapitsi.Vastupidi-kui tuju tõusis, jäeti baarivisiidid harvemaks.Millist kommet teiegi alandlik teener alati aktsepteerinud.Viin on tarkade inimeste jook,brändi ja liköörid seda enam.Ja miks manustada nii,et loksub kõhus ja vahutab peas?
Olles mitme hea sünnipäevalisega muljetanud Karepa-päevist oma kunagise toreda kolleegi,osakonnatoimetaja Harri Kõrvits sen seltsis,keda viisin toimetuse Volgaga korduvalt suvemajja.Ajakirjandusmaja autojuht saadi kergesti nõusse,kuna olin just tulnud eraellu punaarmeest ning mu tüdruksõber oli alati hakkamas,väikese seikluse jahil.Tulevane algklasside õpetaja Helga,rõõmsameelne neidis Väikesest Maarjast oli ka Harri meelest lahe piiga.Heal meelel pakkus võõrustaja meile koduse grilliõhtu kõrvale imehead omavalmistet pihlakaveini, mille järgmise laari tarvis ta meid päev hiljem sujuvalt pihlapuude otsadesse lähetas:tahate ju tuleval aastal jälle sedasama jooki mekkida? Muidugi tahtsime,pealegi oli hea Helilooja Liidu asjamees meile õhtul mitugi head klaverilugu ette mänginud.Ma ütleks-sellisest mõnusast miljööst ei oskaks te mitte unistadagi!
Nagu ei kujuta te ette ka eilset õhtut,mil perepoeg Mihkli rõõmsaste algatatud musitseerimisest: arvutiloo põhjale saateks vormistet basskitarrilugudest kasvas välja täielik jammimine kolmel kitarril,viiulil ja löökriistadel.Absolut ulme,me kõik nautisime täiega. Seda ei kirjelda nõder sulg ega arvutiklavergi mitte-selle peab ise läbi elama!
Vahel öeldakse-inimene ei mõista tabada oma tundeis hetke,mil ta on õnnelik.Usun,et meie,juubilari paarkümmend lähedasemat,tegime seda ometi!Õnnejumalanna tiivasahinat me kohal ma igatahes kuulsin.Ja teiste nägudel oli seesama tabamatult õnnis ilme.
Kosuva rahvamajanduse ja tõusva keskmise palganumbri tõttu peaksime meiegi olema õnnetundest puudutet,kuigi peamise ministri Andruse saavutusi me hinnata ei oska. Kohe tuleb õnn meie õuele,saabub kauaoodatud euro ning hinnanumbrid pudenevad hoopis imeväikesteks.Välisinvestorite ,eurorikkurite luksautode tohutud järjekorrad piiripunktides ületavad lausa kahekuulisi ooteaegu.Neile viiakse sinna teeveerde plastist välikäimlaid ning Kofkini euroviineriputkasid.Sest Savisaare sõber hoolib. Nagu ka K-kohuke ise.Kui üldise tööhõive plaani kohaselt palkab reisisaatjaid ja pargivahte.Et mingisugunegi pennike heidutatute kaukasse pudeneks.Vastaspartei,suure R-i juht seevastu mõtleb suurelt.Tema isaliku hoole all võrsunud tegijad võivad end rõõmustada villadega Vahemere kaldal ning tarbeautona kasutada rasketanki nimega Hummer.Miks tõin sellise näite:Pealtnägijas just säranud tagasihoidlik nooruke Rahumägi tegi Vähit kui kiitis: mul tühjal pole vara ega midagist,õnnetumalt vaene parlamendisaadik nagu ma olen.Aga naine on mul rikas.Teenib rasket raha ja ostabki villa ning Hummeri kui tahab.Mäletan kuidas mu viimane ülemus-transpordiminister Vähi selgitas kunagise peaministrina just sedasama: pole mul deklareerida miskit vara-mul pelgalt pruugitud Lada ja üks vana ülikond(?). Aga kaasa Raine-Lea on mul rikas:tal terve autobaas.Ju on Tiidu-isand tänaseks tabanud,kus kivi all vähjad elavad. Tema mantlipärija olevat kah peagi Euroopa viie rikkaima hulgas.Kuigi paljud vannuvad kui Breznevit: üks juhib,kõik oksendavad, pole see ometi nii.Parteijuht on saanud selgeks käibetõed: inflatsioon, elatustase,käibemaksutõus,aktsiisid jpm. Nii lähebki rahva elu peatselt veel paremaks ja lõbusamaks,nagu kunagi lubas teise suure partei Suur Juht...
Olge siis valmis sammuma tõotatud maale.
Kasvõi pärast tänast Esimest Adventi läbi kohutavate hangede,millele tänu kõrgemaile jõududele iga hetk 24/7 järjest lisa pudeneb.
Jääge rõõmsaiks ning saage õnnelikuks!
Igavest teie metskapten
Neemo E. Poldre
kes teinud väheke harrastusGallupit tutvuskonnas
ning kuulnud,et Rohelistel pole mingit arvestatavat mainet
sisutu seltskond,kes vaid iseend promob-
kuna säravaid,tõelisi tulemusi pole ette näidata
ei meil ega mujal.Isegi säästupirnide läbilöök ebaõnnestus.
Kas pean hr.Lotmanile pretensioonid edastama?
Need jpt tulevad kindlasti jutuks.

No comments:

Post a Comment