Saturday, November 6, 2010

EestiPoiss

on ilma Indiasse sõitmata sattunud kastiühiskonda.Kõrgemasse kasti kuuluvad eliitkodanikud leidsid,nagu ma eilses sissekandes märkisin: vaegurid kasutavad puudetoetust endi ellujäämiseks.Mida teeksid eliitinimesed 400...800 krooniga,ei oska arvata keegi.Seepärast nad ei mõistagi inimeste huvi nii tühise summa vastu.
Soome raadio reklaamsõnum oli vaimukas: "Öljylämmitus - polee pahaa!No shit!"Olin arvamusel-see kõlaks intrigeerivalt ka eestikeelses kõnelevas meedias,ärataks tähelepanu.
Aitaks lõimumisele kaasa.Nagu ka dialoog: "Kas tel kärbsepiitsa on?Ei,aga meil on juustupiitsa,singipiitsa ja seenepiitsa ja..."
Väike vahepala.Tallinnasse nukumuuseumi luua tahtnud ärimees ostis vanalinna korteri.Korstnapühkija läks katusele ja asus tööle.Mees oli toas kamina kõrval: järsku pudenes sinna märss oma veerandsaja antiikse portselannukuga,millest üks müüdi äripartneri poolt Moskvas 30 tuh euro eest(?)Küsin nüüd:kui leian põldu kündes peitaarde,kus haruldased viikingiaegsed hõbemündid,tuleb see anda riigile.Kas rikkurite Rahariigis on majaomanik eelisseisundis,et tema leitu kuulub talle?
Tulime just Liizaga linnast.Kus nägin kuidas Kaumaja juures autoteisaldajad välgukiirusel Shkoda Fabia keelumärgi alt minema sikutasid.Keegi väike neiu oli just jätnud auto ning lipanud sisse. Kujutan ette tema üllatust kui väljudes näeb-autoke on pätsatud. Seekord ma küll kiirreageerijaid ei tümitaks-selgelt peatumiskeelu alla see auto sätiti.Kuna minu auto seisis kriitilise piiri pääl oma invaparkimise kaartiga ning omamoodi peibutusena toimis.Ta vaatas:näe,üks juba seisab.Ju siis tohibki siin veidike rikkuda.
Uus Liiklusseadus mis aasta alguses rakendub,on juba valmis LE rikkujaid sünnitama. Kuna rakendub seadusepügal,mis nõuab tervisetõendit et juhiluba kehtiks.Oli just hiljuti kord,mil tervisetõendita tehnoülevaatusele minna polnud mõtet.Sellest nõudest tasahilju loobuti.Enne vastse seaduse rakendamist pidanuks tegema paberivaba ARK leheküljele võimaluse et igaüks saaks vaadata kas tõend jõus ehk mitte. Liikluskindlustus sai sellega hakkama küll:lööd oma autonumbri portaali aknakesse ning kohe näed,kas ja kui kaua kehtib kohustuslik liikluskindlustus .Nüüd inimesed ei suuda tuvastada oma tervisetõendit ning toovad poolkogemata trahviraha riigikassa altarile.
Miks ei võinuks juhiloa kontrollimisega samamoodi teha? Näen siis plaani B sest riigikassas ulub vaid tuul.Ja me pole hoolitsenud selle eest,et NATO riigid saaks vastavalt kokkulepetele osta Eestist midagi vastukaubaks selle eest,et meie ostame neilt ohtralt sõjavarustust.Ja mitte vähe.Sadade miljonitega oleme vist juba miinuses. Ja mina olen pressile võlgu uuriva ajakirjaniku loo,mis kajastaks Kaitseministeeriumi loobumist miiniotsija arendustööst,mille autoriks Eesti leiutaja.Miks need,kes saavad kopsakat palgalisa nö vastutuse eest,ei vastuta tegelikult mittemillegi eest?
Püsige tervena,kuigi mina olen nohune.
Sügis,misteha.Üleminekuaeg,noh.
alati teie metskapten
Neemo E.Poldre
NB!Liiklusseadus pani maha teisegi ohumärgi:nüüd tohib mopo ja jalgrattaga sõita piki vöötrada,aga vaid jalakäija kiirusega(?)Kes sellest hoolib,ja ongi laibarivi järel.Kas te laste mõistusega üldse ei arvesta?

No comments:

Post a Comment