Wednesday, November 24, 2010

EestiPoiss

Nonii.tehtud.See esimene sammuke.Tänase talve esimese lumetuisu järgses suht puhastet linnas, keskpäeval, sai ronitud Toompea mäkke,Eestimaa Roheliste peamajja.Kui eile õhtul googeldasin ja Regio ning Tallinna saitilt Toom-Rüütli uulitsat otsisin,jäin kimpu.Sest pakuti kõike,aga mitte tänase Toompea tänavavõrgustikku.Nii käisin ülal ringi päris lähedal ja kolmas inimene oli teadjaim,kes ise samasse suunda minnes pakkus:läheme koos.Kohe sai selgeks,et minu kõrval sammuv noorsand oli elav ja kõnelev loosung: Keskerakond hoolib! Teel katsus uurida,kas ehk keskerakonda suundun.Temalgi just tee sinna-mingem ühes(!)Tänasin vabandades,et roheliste parteid hoopis otsin.Tema kohe uudistama, et kas lähen konkreetse parteistumise-mõttega ja miks just sinna? Tutvumiskäigule kipun, ei tahtnud ma valetada.Nojah,seal raudvärav ees ja lukus ning majas trepist ronida tuleb,kas ma saan hakkama,kahtles.Mina tarmukalt vastu,et kui parempoolne käsipuu paigas, pole viieski korrus mureks.
Remark.Kesikuil valimiste eel mure majas-vaja tänavailtki hingi püüda.Ja kui mõni näib positiivsem-kohe konks külge!
Suhtejuht Mari-Eva võttiski mind kenasti vastu,tutvustas kapmaaniajuhiga ja pakkus tutvumiseks Eestimaa Roheliste mõttemaailma valgustavat ajalehte Grüüne. Seda vestluse vaheajal tiba diagonaalis lugedes leidsin pisukese vajaku:alapealkirja Tervis korda nupukeses oli viie punkti lõpust jäänud ära minusuguste tarvis olulisim-Haiguste ennetamine.Kuna viis-kuus tuhat inimest aastas kukuvad insulti tõttu jalalt ning toodavad riigile kulutusi, endile ja peredele muret ja viletsust. See oleks ennetustöö kaudu isegi välditav,minuarust pooltel juhtudel.Kui tervis pole lõplikult ruineeritud.Oli ca paaritunnine vestlus mõlemaid pooli huvitavates küsimustes. Minule jäi mulje rohelistest kui tegusatest,ent seni paraku meie poliitmaastikul napilt väljapaistnud inimestest. Ju minustki mingi mulje jäi,sest pakkusin välja oma kreedod: A.mure,millise Eestimaa jätame oma järglastele ning B.vaegureid,kehval elujärjel põduraid ei tohiks peksta näkku ja makku.Kinnitasin sedagi,et sotsiaalküsimusis pädevad Urmas Reinsalu ja Eiki Nestor vajavad Riigikokku endale kõrvale ilmselt toetajahäält,kes kursis Tallinna Invaliidide Koja rahva elu-olu ja muredega.Lähinaabrite roheliste liikumiste ettevõtmistestki teab avalikkus vähe.Ja et Maaülikooli teemaderingi tõttu sirgub sealtki roheliste järelkasv.Kui taimekesi hästi kasta ja hooldada,rõhutasin.
Oma Liisatki ei saa siinkohal hea sõnaga jätta meenutamata.Kui talle eile teatasin, et peaksin parlamenti kandideerima,sain ülihea vastuse:siis saab minust ju su kampaaniajuht, teatas ta naerusuiselt.Mis viga sellise toetusega poliitikasse pürgida!Ta pole mitte naine,vaid unelm!
Huvitav küll-midaiganes ekstreemset ma ette ka ei võtaks,seedib ta uudise ikka rahulikult,hukkamõistu ja nöögeteta.No tuleb mõte,et jätkaks haridusteed suurkoolis veel invaliidina või hakkan käima arvutikursusel ehk englishivestlusklubis pole ilmaski vastuväiteid.
Kas olen endale väärt naise koolitanud
või loomupärane intelligents avaldub?
Teemat tasub alati uurida,Watson.
Ja nii ongi,kinnitab metskapten
teie Neemo E.Poldre
Kes peaks kurvastama masu pärast,kes nosis põske
kõik päevalehtede autorubriigid.Pole kusagil
juhendada noori autosõpru,kuidas mitte osta
vana ronti,surnud hobust 15 tuhande eest ning
pärast telesaates Kaua võib? süüdistada tehnoülevaatuspunkti...

No comments:

Post a Comment