Tuesday, November 9, 2010

EestiPoiss

on vist hingelt revolutsionäär,mässaja.No ei saa püsida riigitruuduse lainel kohe mitte,ebakohti aina torgib silma.Äsja kilgati meedias,et kusagilt /vist piirijõe alkotorust/ tollest Narva jõge ületavast Sõpruse torujuhtmest immitsenud vabasse riiki aktsiisivabalt miljon liitrit joovastavat vedelat kaupa,sest riigikassas just seesuur auk haigutab.Eilne press levitas aga sõnumit,et viimase aja statistika peegeldavat janu vähenemist.Märgatavalt väiksem arv joobes kodanikke on liikluses end vigaseks või surnuks põrutanud,vähem on kiirabi vajavaid alkonautegi. Järelikult on kurbloolisus selles,et riigitruudus on kahanemas,inimesed ei toeta riigitruult, ennastsalgavalt,oma neerude ja maksa hinnaga elu põhiväärtuste püsimajäämist.Kuhu me niiviisi jõuame? Varsti keelduvad ehk noored mehed isegi sõjaväeteenistusest?Marje Josing,meie tubli konjunktuuriinstituudi direktriss kirub alkopoodide tihedust ruutkilomeetril,kuna 19 prossa eestimaalastest saavat oma mürgiampulli kätte suisa oma elukohast või naabermajast(?)Seevastu 68 prossa kulutavat tervelt kümme minutit armsa putlini jõudmiseks.Milline ajaraisk,seltsimehed!
Pole siis ime,et oleme Euroopas joomise poolest alles teisel kohal!Eluterve lähenemise korral piisaks edetabeli tippu jõudmiseks asumi igasse suuremasse korterelamusse baari või kärakapoe rajamisest.Nagu me mahajäämusest veel vähe oleks, tahaks vanaproua viia sisse alkomüügi litsentsi.Et rikkaid viinaärikaid lüpsta.Aga riigiisad rohkendavad semudest rikkurite vara.Maksavad peale taastuvenergia toojatele,kuigi vooluühiku hind niigi tuulte meelevallas kõrgustesse pürginud.Ka ühisveonduse dotatsioon liigub riigikassast omade poiste karmani.Riigilt koguja Arvo Sarapuu veofirma Atko päris lõviosa riigi juurdemaksust bussiveondusele.Sest kes seaduseandjale ligidal või ise suurte poiste mängus sees, on kohe käsi pikalt ees jaole kippumas.Mis inimlik ja loomulik.Kui antakse,võta.Kui pekstakse, jookse,ütleb slaavi rahvasõnagi.
Vahelepõige.Tööandjad ja ametiühingud on algatamas avaliku teenistuse reformi.Vist seks, et ametnikearmee kasv ja toimetamised püsiks raamides.Muidu jätkuvad naljakad lood, mil klassivend Jaanus,põline nõmmekas, saab ümbrikus maamaksunõudeid kord Pärnu-, kord Valgamaa maksukontoreist,mullegi laekus kevadel ühelt daamilt vallatu rahanõudmine kord...Läänemaa maksuametist.Mispeale helistasin sinna ja küsisin,et võin end õnnitleda,et olen sinnakanti ohtralt maad pärinud või ostnud?
Nii ei lähe päevakesed igavaks.Lisaks hoolitsevad selle eest ka mu valvehumoristid Patrik ja Sebastian.Viimane avas eile õhtul Peetri talutehnika müügisaiti.Minul tuli seletada,mis on pildiloleva traktori nimi - Dong Feng.Naerev noorsand täiendas mind, näidates sõrmega pildil kahe eesti müügimehe vahel seisvale hiinlasele:
"Ja tema nimi on Ping Ping Pung Pung"
No on sul sõnu?Naljaprii pole ka Patrik,kes eileõhtuse magamamineku vastu kõvasti protestides vaikis alles siis kui näitasin käekellalt:aeg on juba 21.30.Nii ongi,nõustus kella mittetundev nutimees,ja läks rahumeeli magama.Etüüdimeister, nagu ma teda kutsun.
Sebastianiga aga tasub juba naistest rääkida.Saates Tantsud tähtedega leiab ta ikka ekraanilt ilmeksimatult neeed tibid,kes sarnanevad tema lemmikuile lasteaiast - see on nagu mu Katja,aga see justkui Nastja (?)Eks vene lasteaeda ikka neid särtsakamaid tibisid kogune!
Patrik palus eile arvutist saiti punky24.ee.Reetes nii poolkogemata endagi hobi: mulatitarid.Kes kargasid esile Playboy egiidi all.Näedsa,mul noorestmehest juba abi,ütlesin Liizale.
Ah,ju ta seda kuulnud oli,arvas too.
Kui,siis kõikiharivast lasteaiast,usun.Sest isa Jens küll midagi sarnast pakkunud pole,täna tundis isegi huvi kui poja uut hobi serveerisin.
Mina jälgin aga huviga meediat,kus uudis võimalikust GasPromi gaasitoru fiaskost. Miks mulle hea üks londiste koduukse alla merepõhja kui Poolas,
Läänemere rannikul juba puuritakse seda savikilda-gaasi USA eeskujul ja Kanada abil.Varud olevat enam kui kolmsada korda suuremad riigi aastavajadusest.Vastav telesaade jutustab Vene riigi fiaskost ning Schröderi kurikavala plaani ära vajumisest.
Lõpetuseks naaseks ametnikearmee manu.Leidsin fakti rahvavaenulikust lähenemisest. Kõik loetakse liitunuks jäätmevedajaga kui KOV sõlminud lepingu mõne prügivedajaga sinu kodukandis.Teisisõnu:igaüks kes teinud prügiveofirma,saab endale komplekti sundkliente.Nüüd mõistan,miks mitmed keskerakonna prominendid asutasid paari aasta eest lõbumaju.Nad lootsid,et ostavad seadusetegijailt määruse,mis kohustab iga püksikandjat end bordellis arvele võtma ning kuumaksu tasuma.Sest minetea,millal teenust vaja läheb.
Elu on imelihtne kui oled parteis.
Või ka parteitute bloki kandidaat
nagu õigeusklikud kommunistid kõnelesid.
Jääge terveks,soovib metskapten
Neemo E.Poldre
mina lähen klubisse.
Auto omasse,mitte Angelisse.loomulikult

No comments:

Post a Comment