Tuesday, November 23, 2010

EestiPoiss

Tere kena teisipäeva.Pisuke mureke vaid see,et kergelt lund saanud halud ei kipu kaminas rõõmust praksuma. Aga pole hullu -väikese eelsoojenduse järel ongi asi parem. "Rohelistesse minek" lükkus homsele,keegi kolleegist suhtekorraldaja-daam pakkus uue päeva ja aja.
Eilne tädi Aino ärateele saatmine sujus perfektselt,mille eest ka õeraasu meilitsi tänasin.Midagi paremat-südamlikumat poleks minagi välja mõelda suutnud.Jaani kiriku õpetaja ütles hüvastijätusõnad.Muu pühakoja valik ei tulnuks kõneallagi,sest samas kirikus ju õeksed,mu ema Endla ja Aino pärast Narva-Jõesuust linnatulekut suure sõja eel leeris käisid. Kolmanda õe Hilda poeg Heldor Rootsist esindas oma peret ja rootsieestlasi.Samas Pärnamäe krematooriumis oli ka peielaud,mis samuti oli sündsalt välja kukkunud.Sai seal lepitud,et kevadel sõidan koos Liiza ja Annikaga urni Stockholmi Metsakalmistule viima,et tädike saaks talle lubatud paika oma abikaas Haraldi kõrvale.Mai-Liisi poja Hendrik istus vankris kui näidislapsuke kogu talituse aja.
Meie Xenia oli Sepoga,kes silmaoperatsioonil ning haige Jensu kodus teist pojukest hoidmas.Berit oli meiega,Eero ametiposti otsas.
Ärevaks teeb hommikune uudis,et leninlikud pilusilmad Põhja-Koreast asusid rahvaste sõpruse nimel tapma oma sugulasi Lõuna-Koreast.Sest kuidas tohivad teised samasugused pilusilmsed riisikotid elada paremini kui punased riisikotid? Ajab ju vihale,lausa ekskremendi keema.
Ilmatargad, kommimeistrid internetis ennustasid loomulikult kolmanda maailmasõja puhkemist.Varasem ennustaja Nostradamus olevatki ennustanud just seda,suure sõja hakatust novembris 2010 mis kestvat oktoobrini 2014.Tegelik tõde selles,et too vanake pole seda küll väitnud.
Raadiost kostis kuulutus,kus otsitakse jooksuläinud koera,kes reageerib nimele Saku. Aga kus on koerad Rock ja Bock ning Pilsner ja Hele?
Värske skandaal tõusetus sellestki,et Jänes Laine pööras pahuksisse maestro Neeme Järviga.Kui too sai teada,et ERSO pillimehed saavad kah mingit väikest,tühist palka nagu me teisedki inimesed,kes eliitkodanike rea pealt maha kukutatud.
Maestro vihastus sedavõrd,et lubas me hädaoru tolmugi oma dirigendikepikeselt pühkida. Tagatipuks ütles eile lahti oma väljateenitud palgastki,mida polnud seni näinud rohkem kui oma kõrvu,ja astus lennukisse et minna sinna kus korralikumalt tasustatakse.Oleks ta ikka päriseestlane,mitte ilmakodanik,siis teadnuks me realiteeti.Tänast kurba pilti,mil lastehaiglate aparatuuri rahvalt heategevusena kroonihaaval kerjatakse.Siis jätnuks ta saadaolevad sada kuuskümmend või kolmsadagi tuhat hooldamatute laste tarvis.Sest riik eelistab osta kas vanu Pasi soomukeid või sõdalastele kõrbevormid selga,sest äkki tuleb minna Korea sõtta kuna püssitorud juba kahel rindel soojaks lastud...
Saatsin just sõpsidele tsaari kaardiväelaste päevakäsu originaali.Kusagil 18.saj lõpul oli saadetud tsaarivalitsuse poolt husaaripolgule käskkiri,mis keelas Poola shlahta ballile kutsutud ohvitseridel ropendada,tatti ninast põrandale kraaksuda, tantsulekutsutud daame kannikaist näpistada ning roppusi seintele kirjutada.Kui oleks arvutioskusi rohkem,pistaksin originaali siiasamasse.Et saaksite vaimustuda slaavi toonasest kõrgkultuurist ja selle toojatest.
Üleeile käisime Liizaga Männiku tee äärest rohelisi oksakesi toomas.Armee polügooni ääremailt.Pärast busside lõpp-peatust jooksid metsa all ringi laigulised,keda turvas sissesõidukeelumärk lisatahvliga: Sissesõit valdaja kirjalikul loal.Pakkusin sohvrile : sõitku edasi,peatamise korral ütleme,lähemegi just luba otsima...Tuli meelde oma isa pärast sõda,kui tahtis minna Vääna jõe äärde ujuma.Sillal oli püssimees,automaat risti rinnal ja valvas umbes sama sisuga kurja silti.Kuidas saan selle loa,küsib isa solbakult.Linnast antakse,vastab too.Kohe lähen ja toon,räägib isa.Minna ju võite,vaevalt teile antakse,irvitab vene sõdur.
Viisakusprobleemid vaevasid ka ühte kolme gümnasisti vanaemakest,kes nõudis õpsidelt lugupidamist ka nonde õpilaste vastu,kes trolliga kooli saabuvad.Muidu ollakse lugupidavad pelgalt selliste suhtes,keda tuuakse turvameestega koolidesse mersudega.
Kust võtate õiguse alandada lapsi,kes piisavalt alandatud,kuna vanemad ei saa piisavalt palka,küsib vanadaam.Ja ütle,et tal pole õigus.
Mõni õitseb kui lill,aga miks kümnete tuhandete alandamise hinnaga?
Prof.Raig ütles loengul õigesti: maailmas on küllaga rikkust ja vaesust kõrvuti.
Aga sotsiaalselt tõrjutute toetamine samuti aktsepteeritud.
Kui teil pole sellest halli aimugi
ärge kirjutage ega helistage
joonistamisest kõnelemata
Parimatega teie metskapten
Neemo E.Poldre

No comments:

Post a Comment