Monday, May 31, 2010

EestiPoiss

terrvist oma Nõmme mändide alt põrristab.
Ja näeb ning loeb igast meediaväljundist lõbusat parastamist,et LuuaVillule sulg sinna, Saksamaale öökulliks lähetati.Ehk kriminaalkorras süüdi mõisteti,kõik riiklikud aurahad ja relvaluba käest korjati ning poliitilise väljalüpsi meistrina edasitegutsemine võimatuks tehti.Nüüd läksid nii riigilt koguja hea ametipost ning parlamendipension kah kõige liha teed.
Poleks ikka tasunud end kõikvõimsaks Issandaks Jumalaks kujutada ning kukkuda rikkurite rannamajade eest veepiiri nõutavale kaugusele nihutama. Loe:väljastama korraliku raha eest erilube eriti headele rikastele ja ilusatele miska nemad lammutamiskäsust pääsesid.
Ka rohkesti rikkust ja vara lisanud maadevahetused alles aegapidi mürisevate kohtuveskite poolt läbi jahvatamata.
Teinegi poliitik,va täitmatu Hundisilma isand täna hoobi oma juba olematule mainele sai:
Isamaaliitlased tõotasid.et jaanuarikuu esimesest päevast kaovad Eesti loodusest nii paadimaks kui ostlemismaks.Huvitav,seni on rahvas jäänud riigi ja pealinna parteipoliitilise poksi süül ikka kaotajaks pooleks!
Kuidas siis nüüd medalil teine pool pöörati?
Kas seetõttu,et eilne meedia teavitas rahvast justkui pürgivat VanaEts juba presidendikski. Et mitte lasta kurja püünele tuligi tema lollustele prozevalgus suunata. Et iga siil mõistaks:viljatuks jäänul pole Kadriorgu asja.
Kuigi neiu Sasiska väitis,et esimese leedi peleriin easte temagi õblukestel õlgadel sillerdaks. Või just sellest väitest ehmunult võetigi abinõud elimineerivad tarvitusele?
Tänane EPL paneb paugu ka hiilivale revolutsioonile või hiilivale rahanoolijale:rahalüpsiparkingule.
Juba kui kunagi alustati Tallinna kesklinnas tasulist parkimist ning pasundati kuidas seda ainult olude leevendamiseks ning autovaba kesklinna nimel tehakse,ei uskunud ma mesikeelseid vanu kommuniste rohkem kui Breznjovi Leonidi,kes lubas meid kõiki viia helgesse tulevikku ja kaugemalegi veel. Äsja tõotas sama ta parteikaaslane leninlikust ja murdumatust.
Kes olevat meie ajastu au,mõistus ja südametunnistus.
Lugedes nüüd meediast,kus Tulnukas Tule taevas appi Ansip pakub välja:tööpuudus on meil näiline-inimesed saavat viis tuhat kuus ning registreeruvat end maiaste näudega töötuiks saamaks lisaks tuhandekroonist abiraha(?)
Kas ja kes tohiks veel ajuvabamat kildu viljeleda ?
Remark: deja vu ilmnes täna kui olin sunnitud tehnoülevaatuse pärast otsima leebemaid abinõusid vältimaks ülevaatusel esinevaid karisid-kuigi klaasimõra pole ruudupühkija tööpiirkonnas,you never know.
Ka isal oli vana Mossega muresid-enne tehnoülevaatust tuli tagapidurite klotse ikka koomale vedada, et auto seiskamine järsem oleks kui tehas tahtnud. Käsipidur e. kässer tuli lausa peale vedada,muidu ülevaataja ei tunnistanud käulat tehnokõlblikuks.Kui tempel käes,kohe koju ja bremzed lõdvemaks:muidu kiskus trumlid kuumaks ja veojõud oli kah kadunud...
Vat eluring täis on saanud- et tehosmotr läbida,tuleb nipitada. Ja kuna teedel vedelevat fillerit eessõitja ikka lennutab,ongi kurb uus esiklaas aretada-kohe selleski kivipraod sees on.
Jah,aga nüüd Kalamajja hiilinud tasulisest parkingust.Väidetavalt olevat sealtkandi inimestel nüüd mure-kesklinnast pagenud autod ei jätvat omadele mitte ruumi. Arhiteks Indrek Saarepera loost loeme : kuna agulirahva elujärg ei võimalda autodetulva tekitada, olevatki rahalüps linnaisade seatemp.Mis ka tõsi on.
Nii et sigatsev talunik Võsumaalt,Hundisilmalt sai siingi valusaste vasta näppe. Vastuargument on nii hea,justkui ma ise oleksin kirjutanud! Nädal tagasi ilmus EPL-is tellitud nupuke.EVs on elekter veel sigaodav muu Euroliiduga võrreldes.Ja kohe paaripäevase viivitusega oodatud messidz:1.juunist tõuseb elektrihind.
Homme siis tuleb EE esindaja ning monteerib me seinale uue raharöövli- suuremaid numbreid näitava voolumõõdiku. Põhjendusega,et jaotusvõrgu teenused läind kallimaks. No kuda nad said minna, seltsimehed? Seda, kuidas siga läheb rukkisse usun küll. Aga et teenusehind ise kallimaks läks-ei usu ma mitte!
Eks see Sandor,kes jatkuvalt 170 000 kuus palka nõuab,käinud ise seiereid nihutamas?

Olge terved ja tervitet !
Kui palganumber pisuke-sättige juurde.

Parimate tervitustega
teie Neemo E.Poldre

No comments:

Post a Comment