Tuesday, May 11, 2010

EestiPoiss

Moens,kutid ja mutid! Elupilt on nii kirju,et anna aga olla.Ainult segadused nii siin kui seal-eriti seal.
Kreekas näiteks,kus massid mäslevad euro pärast...Akadeemia Nord professor Ivar Raig hoiatab maffia kohalelaekumise eest kui euro meil 2011.a.päral. Narko-,inimkaubandus ja kinnisvaraäri saavad esimese allilmalaksu kui oleme rikaste ja ilusate kambas. Samas kostab hääli,et nö vana euroga liitudes hävime raskelt.Etem oleks ühisraha Põhjamaade ning sakslastega(?)
Jutuks hea küll,aga kost toda võetass?On ka postitiivseid uudiseid.Eesti plaanib täita NATO-le antud tõotust ja kulutada neli miljardit eeku soomusvägede soetamiseks ning juba tuleval aastal hankida Tanki-Antsu rõõmuks esimesed viiskümmend terashobu. Täitubki Laaneotsa "helesinine unistus". Kremli poiste Kõrgema Tankiakadeemia (vist Rjazanis) lõpetanu saabki oma ilusa,helesinise lahingulooma(?)
Järgneb innovatiivse Enno remark: Paslik oleks teha Tallinna hoopiski asutus nimega"tankihotell" sarnaselt vanaaautode hoiukoha-hotelliga. Mille äsja avas mu vana semu,Saue mõisahärra Kriisa.
Poleks vaja rasket rauda oma nimele mitte ostagi.Jäävad ära kõik registrimaksud ja muud jamad. Ka pisike Putin ei peaks taaskord käratama : "Kelle eest kavatsete end kaitsta,seltsimehed!"
Veel sõjateemal. Kunagi,Stalingradi lahingu päevil 1943, sai mu isa Eduard vist miini lõhkemisel raskelt põrutada ja kanti vaenuväljalt punaväe laatsaretti. Tõsise eesti mehena oli tal sinelihõlma sisse õmmeldud sinimustvalge Eesti laualipuke,lausa kodust kaasahaaratud mälestus.
Kuna laatsaretis oli ta sinel lõhki lõigatud,et haavatud meest tohterdada, ärkas ja toibus ta hirmuhigi laubal-sellise reliikvia leidmisel oleksid kaaspunaväelased jätnudki ta abitult ja oimetult surema-ikkagi rahvavaenlane! Nii ta vähemasti laatsaretis mõtelnud ning pärast matnud oma tääki kasutades trikoloori Stalingradi alla mäekülje sisse. Nüüd aga loen lehest,et 9. mai võiduparaadil Stalingardi linnas lehvinud seekord samas värvigammas Eesti lipp. "Sest ka eestlased olid aidanud linna vaenlase käest ära võtta!" Nii et taadi üleelamistest oli kasu kuipalju! Hea,et ainult ühe sõrme sinna jättis,mille snaiprikuul purustas...
Ja tasus me tänase päeva nimel ikka sõdida! Savisaare müügimaks, millega onkel pealinlasi karistas, plaanitakse ostuhinna sisse ära uputada, et mittekeegi sulitempu ei märkaks!
Kuidas nagu kassipoegi uputatakse äsjatekitatud paadimaks, sellest ajalugu ei pajata.Küll aga lekivad meediasse raevused kõlakad,et Tallinna paadimaks tuleb kraesse ka Viljandi Paadimehele kui too on soetanud veesõiduki pealinnas paikneva liisingfirma abil. Minu küsimus: millise uue klaveriõpetaja-maksu nuputab vana ja viljatuks jäänud Hundisilm nüüd, mil emand Vilja musapedagoogist austajaga põgenenud Bruxelles,i linna kaitsvate müüride varju?
Jumal, kaitse ukrainlasi, tahaks hüüda. Sest Kiievi Ülemraada oli pandud sundseisu: tuli alluda Vanema Venna soovile ja jätkata Sevastoopoli sõjasadama väljarentimist, mereväebaasina Kremli sõjakatele meremeestele, sest vastukaubana pakuti Venemaalt odavaid gaasitarneid. Leping tehti heast jossiflikus Beria vaimus: 25 pluss viis(?) Kaup kauba vastu läheb üldse sõjamerenduses hästi kaubaks.
Kas just kurjad keeled,aga teadjad väidavad.
Kuulus ja paljukirutud lahinglaeva-diil elik kopterikandja Mistral ost prantslastelt saigi teoks pelgalt seetõttu,et Moskvas olnud senini hoiul üks konnasõõjate aardeid: sakslaste poolt viimase sõja ajal Prantsusmaalt äravinnatud Vabamüürlaste Ordu arhiiv.Mille vana Aadu poiste käest omakorda pätsasid punaväelased. Et kogu lugu oli jäädvustatud "nemetskimi bukvami",jäi venelaste rõõmuks vaid röövitu säilitamine ja koopiate tegemine. Ning nüüd,ihaldet karmi baaslaeva ostu juures oli "täiendavat argumenti" hädasti vaja. Olid ju teised natokad tagajalgadel: kuidas tohite anda püssi nii hullu mõrvari kätte! Aga vana rammus kondike hõljus konnasööjate nina ees ning ahvatles na kenaste...
Ja saadi teisedki nõusse,ime küll.
Ju seepärast,et neilegi pole vabamüürlaste aated ja ideaalid päris klaarid. Tean ju minagi asja vaid üldjoontes.Küll aga olen rohkem kursis Rooma Klubiga, mille nö sõsarorganisatsiooni Eesti Klubi avastasin vihje pääle äsja googeldamise teel. Kus asjapulkade reas ka vana semu Andres Raidi nimi seisis.
Olge siis kõik terved ja tervitatud!
Parimatega
väsimatult teie
Neemo E. Poldre

No comments:

Post a Comment