Friday, May 21, 2010

EestiPoiss

Servus,inimesed armsad! suur suvi möllab õuel-ning Taevaisal inimestest hea meel. Küll mitte kauaks:kohe kipub jahenema tänase pealt paarikümne kraadi päält ning ülalt lubati vähe vettki visata.
Aga meil maa peal hoopiski maisemad probleemid.Jälle euroga. Facebookis kogutakse protestiallkirju et miks pangahärrad loobuvad viieeuroste rahatähtede panekust pangaautomaati- see ei olevatki võimalik. No kuidas sa hing pistad kupüürid massinasse mis need täiendava tasuta loovutab? Väidetavalt saab pangateller jätta iga viieka pealt üks-kaks euri pangale(?) teenustasuks,muide.
Kogub hoogu Voldemar Kuslapi toetuskampaania.Mai lõpupoole tuleb Estonias heategevuskontsert,mis üritab teenida need üle 60 tuh. eegu, mis Volli peab kohtuotsuse järgi tasuma. Laulumehel tuli Mustamäe korteris taluda majanaabreist noorte lärmakat pidu,mille kandumisel üle öörahu piiri läks ta teistkordselt keelama. Et vanaonu jutt ei sobinud nooralkonautidele,tekkis ühe pidulisega väike rüselus peopaiga uksel, mille käigus Kuslap lükkas ukse kinni ja sõjaka kuti sõrm jäänud ukse vahele.Valus olnud vaatamata joobele ning asi läks kohtuni. Loomulikult jäi süüdlaseks laulja, eks kõrge aktsiisiga maksustet jookidega vallatlejad toetasid ju omariiklust! Estoonlased pole otsusega rahul nagu kõik normaalsed inimesedki, sealt ka vastupanuliikumise algatus...
Mõne reaga veel elust enesest.
Olen ammugi mõelnud, et Männikult Koplisse liikuv buss nr 33 sõidab ju agulist slummi.
Eile,sõites samas bussis selle kevade viimasesse arvutitundi,sain jälgida ehedat agulielu.
Kusagil pärast Hiiu õlletuba tõmbas üks mutike bussi õhuakna kinni. Teine röögatas:kuidas nüüd õhku saan? Esimene: "Mul juba köha-nohu, tuul tõmbab ju läbi! "Mis,sa oled ju siis haige,püsi kodus ja ravi end - ma näen niigi,et oled läbitõmmatu!" Ja kobizemist jätkus kauemaks...agulimutid omavahel,noh. 18. bussis vist rohkem endast ja teistest lugu pidavad kulgevad, seal taolist pröökamist ei kuule. Aga nüüd mul sügiseni koolivaheaeg,siis lähen aste kõrgemat pilotaazi näppima: pilditöötlus jms tulevad teemaks.
Remark Rohke Debelaku Libauudiste teemal.
Kuna iga päev on toonud uudiseid Tartu mnt kiiruskaamerate agarast trahvitegevusest,tuli teemat täiendada. Nupumees teatas:nüüd hakkavad kiiruskaamerad punase välgu asemel pildistama rohelisega neid,kes ei kihuta. Ning määratakse preemiad sel teel kiirusnormide täitjatele.
Ka tasuta koolitoidu andmise vastased on saanud meedias sõna: taolist asja ei tohiks mitte olla- nii tekkivat õpitud abitus.Ning lapsed suureks saades muudkui tahtvat saada tasuta kõike,mille eest tuleks maksta. Täiesti rikkurite riigi vääriline avaldus,ma ütlen.
Kooliteemal veel. Berit on Shanghais tööl olles saanud valmis oma Kunstiakadeemia graafikakursuse töö: plakatiprojekti China Daily. On väga huvitavad-intrigeerivad pildid.Palju hiinamaalasi punase raamatukesega kuldse pealkirjaga iMao, mis tähendab: "Ma armastan Maod", paralleel IPod-ist... või hoopis raamatukesest Mein Kampf? Suur Juht ise mängus ning jumaldajate näod suht anonüümsed, päris lõigatud...Tänu internetile oli võimalik riputada oma tööd netti, anda parool,vihjed,meil võtta Tallinnas mällarikepikezele ning lasta JaJaa keskuses paberkandjale vormistada. Täielik ulme, ma ütlen.
Muideks. Äsja Laulud tähtedega koos Mati Talvikuga võitnud Lenna Kuurmaa on sõitmas Shanghai Expole. Googeldasin noort neidist ja palusin, et kas ta viiks mu Beritile Fazeri musta teraleiva koos tervitustega kodust.
Vastas miskipärast hoopis keegi Loviisa. Väites et pole Lenna ja kipubki asi sinnapaika jääma. Kui leian Meie Arturi moblanumbri, siis jätkan samas sihis.
Kui ei,tuleb mõte katki jätta.
Aga nüüd hõlmad vöövahele ja Reti Saksa uue graafika näitusele Kunstihoonesse. Ma olin ju tema kurvasilmsete neidisepiltide suur austaja kunagi. Isegi üritasin saata veneajal Reti Laanemäe nime all toimetanud daami pilte Soome, Tammisaari kunstisalongi punaste eest salaja lausa müüki...

Parimate tervitustega
elu-ja muidukunstnik
Neemo E. Poldre

No comments:

Post a Comment