Saturday, May 1, 2010

EestiPoiss

hommik,sõbrad lähedalt ja kaugelt! Mõttes valmistun juba äratuseks enne kukke ja koitu -homme on Kurtna-päev, mil vanaraua vennaskond kohtub Tagadil, et värskendada verevannet:kinnitust vanarauasõprade soontes voolavate rauaebemete olemasolust. Koos MatiLaosega kimame sinna stardiajaga kell kuus hommikul, tutvustama/pakkuma vendadele hiljutivalminud DVD staffi: 333 vanaautot.
Veel maipühade-teemal. Harju maavanem on taas keelustanud alkomüügi 30.aprilli lõunast kuni volbrijärgse pohmahommikuni. Midagi legendaarse Tshapajevi mõttepärandist on ses tembus. Kui Vassili Ivanõch pakkus,et vangivõetud valged tuleks täis joota ning hommikul peaparandust mitte anda - küll siis kõik saladused välja lobisevad... Oled ikka sadist,komandir,ütles Petka, kes oli tahtnud nööpnõelu küünte alla torkida(?)
Nagunii ostavad ja lakuvad need sotsialismusest siiataritud alkonaudid. Kas peame üldise viinakeelu abil õpetama noid kõrvupidi Euroopasse tassitud inimesi inimlikult jooma: kodus baarikapis on euroinimesel ikka paari nädala varu eri jookidest. Nii peate õppima elama, seltsimehed, kinnitab meile perefirmas Harju maavanemaks pürginud Värner Lootsmanni abikaas Loksalt.
Aga pole minusuguste mure : isegi alkoreklaamid ei aja jooma, nagu väärikad kodanikud kurdavad. Mida sa jood,aknooli ehk? No way,pole minu teema ega minu valik.
Aga teemaks on hoopiski kunstiinimene Patrik,kes küsimusele : Mida soovid oma neljandaks sünnipäevaks 2.mail, vastab noormees alati kavala muigega: Lilli! Kas see oli üks tema etüüde nagu ta neid ikka harrastab või siiras soov, mina ei mõista. Kavalpea nagu noormees meil on. Sebastian vaikib tähendusrikkalt,vist mõtleb: otsustage ise.
Aga Nõmme linnaisad peavad otsustama,kas ja kuidas avalikustada Nõmme turuhoone süttimine. Nõmme peamees Rainer Vakra teatas eile pressile: See oli pahatahtlik süütamine(?) No minu haritusest ei piisa eristamaks h e a tahtlikku süütamist mõnest pahatahtlikust. Mina vaid loodan, et pronksiöö aastapäeva künnisel polnud asjal need nö vabastajate lapselapsed firmast Nocnoi Pazor, kes otsustasid tsuhnaasid karistada tigeda takistamise eest Tallinna mahapõletamisel ja purukspeksmisel. Oli ju laamendajate loosungiks: Pobeda deda-moja pobeda! Kusjuures vanaätil polnud Pobedat GAZ-20 mitte ollagi...
Et jutulõng piiriüleste seltsimeeste pool maandus:
"Hirmus pole mitte see, et Venemaal alailma juhtub kõike, vaid see, et sama kordub ikka ja jälle!"
"Alkohol ei aita lahendada teie probleeme. Muide, piimal on samad omadused..."
"Ainult Venemaa ülikoolis võib riigieelarveline koht osutuda kallimaks tasulisest"
Tagasipööre joomakultuuri arendamise poole. Loen Maarjamaal ilmunud venekeelset lehte,kus alkokoolitus sees: Kui lähed mättapeole kus sütel grillitakse liha. Ära kuku kohe lakkuma: esimese ja teise lõuatäie vahe olgu pooltunnike, enne tasuks midagi hamba alla võtta-muidu oledki varsti koomas. Kui päike tõuseb ja kupli all pöriseb, vala tl nuuskpiiritust klaasi vette ning joo ainsa sõõmuga. Ka manusta ööpäevas kolm liitrit vett kak minimum.Kuivainekompott, piim,keefir ja mahlad on kah abiks, eriti õunamahl ja hapukurgi ning -kapsa vedelikud.Spl 9% äädikat lahusta liitris keeduvees ning libista kurku. Tablett kardi-aspiriini hommikul,teine õhtul, vist on mõeldud Hjertemagnyl,i. Ka mineralveed Narsaan,Jessentuki jms. on abiks. Polüvitamiin, lahustuv C-vitamiin.Kui võtate vaheldumisi külma ju kuuma dushi, tulevadki rahustav uni ja hea isu,mis ongi märguandeks, et kõrvulukustav pohmelidze on teid maha jätnud. Järgmise korrani.
Ja saage terveks!
Parimatega
teie Neemo E.Poldre
mõõdukas
P.S.Beriti esimesest tööpäevast Shanghai Expol.Eile oli pidulik avamine.Piigadel korter VIP-ala naabruses,nii kuulasid Botticelli kuulsat häält ja kaesid hirmsuurt ja kolmveerandtunnist feierwerki mis päädis kullavihmaga. Täna näituse esimene, täismõõduline tööpäev, nati hirmuäratav kuid ahvatlevgi.Usun,et midagi pelutavat selles pole.Kui oled nii kena ja tragi ja noor ning piisava ettevalmistusega.

No comments:

Post a Comment