Saturday, May 22, 2010

EestiPoiss

poissmehetervitusega siit Nõmme mändide alt lehvab,sest lambasihver Liiza Vihula mail sõbrantsidega jaurab.Teist päeva juba,homme õhtuks lubas laekuda.Meil siin juba igav ei hakka.Eile õhtul veedame pojukestega videvikutundi, TV3 uudistes pajatab diktor Tartu lennundusmuuseumi uutest eksponaatidest, kui hoolega kuulanud
Karl Patrik järsku otsustavalt täiendab: Sinna me peame minema(?)
Loomulikult,sest isa Jensuga õhtuti ema Sennil Lennujaamas tööl vastas käinuna imetlenud nelja-aastane põnn liigagi palju kogu seda hõbelindude pesa ja starte ning maandumisi,nii et koju naasnult jätkus juttu kauemaks. Täna,kui Jussi me aialõunalt tõustes ütleb: Sõidan nüüd Botaanikaaeda lilli pildistama,väidab ninatark kohe vastu:Meil ju ka aed ja lilled...
Vastuargumente Jussilt polnud kuulda. Küll aga on mul neid lugupeetud liiklusjurist Indrek Sirgile, kes EPLis sedastab:"Kui varasem LE lubas teel ilmnenud ohu korral kõrvale põigata,siis nüüd on kõrvalepõikamise võimalus välja jäetud,tuleb pidurdada.
Kui näiteks teele astub loom,siis ärge jumala eest kõrvale keerake. Tagajärg teelt välja sõites või vastasvööndis kellegagi kokku põrgates on oluliselt raskem kui loomale otsa sõites". Kogu mu lugupidamise juures, hr.Sirk juunior, pole see alati nii. Üksühest tõde ei tohiks autoriteet sedasi välja pakkuda. Libastute samal banaanikoorel kui teine liiklusautoriteet Rein Karemäe omal ajal ETV liiklussaates seletades: vöötrajal on jalakäijal alati õigus üle tee minna, kasutage oma eesõigust! Pärnus juhtunud selline stoori, et keegi noormees väljunud sõpradega baarist ja otsejoones vöötrajale. Auto olnudki päris lähedal. Sõbrad jõudnud veel hüüda: Pea kinni, auto tuleb!
-Karemäe ise ütles,et mul on õigus,jäidki ta viimasteks sõnadeks...
Nagu käesolevalgi korral. Olen pimedal ajal jumalaüksi maanteel ja kargab ette suur põdrapull või astub karjamaalt lahkunud hobune-loomulikult põikan kõrvale-vastutulija tuledevihk ju hoiataks hädaohu eest?
Ja kui pidurdada ei jõua, olengi surmalaps kui see mitu tonni liha hooga sülle lendab. Arvestage ise kui raskeks muutub loom teie kiirusel.
Mitte hüpata-mõelda on vaja, nagu öeldakse ühes vanas vene anekdoodis.
Mõelda on vaja ka meil, kes me ägame sääserünnaku käes. Sulalumeveerohke kevad on olnud imetabaseks inkubaatoriks sääsevastseile, keda on liikvel üle aastate rohkesti. Ka pole me maal tänavu seda muret, et iga kodaniku tavis puuki ei jätkuks. Äsjalõppenud õppusel Kevadtorm nopiti ühel sõjamehelt ära 36 isendit, kes olid rõõmsalt laekunud noormeest puukima.
Erinevalt varasemaist aastaist on puugid tänavu õppinud miksima mõlemaid kingitusi-nüüd saate "hea õnne" korral samast laksust nii puukentsefaliidi kui puukborelioosi. Esimese vastu saate end küll vaktsineerida, teist inimkond veel tõrjuma pole õppinud...
Veel tähelepanekuid me igapäevaelust. Kusagil olen juba nimetanud, et paki salasuitsu müümine võib viia teid aastaks tasuta öömajale ja toidule hallitrellihotelli. Nagu ootab teid triibuline päike ja ruuduline kuu kui vinnate poest jupi vorsti,poe tagant võreaiatatud prügikastist riknenud toiduaineid vms.Aga kui leiate,et julge hundi rind olgu rasvane ning söandate nihvida 8-10 miljonit ei käi te käsi sugugi nii haprasti.
Imetabane lugu juhtus sõjaaegse vene partisani Vassili Kononoviga, kes saksa mundreisse pugenud bandiitidesalgas oli rünnanud aastal 1944 ühte läti külakest, seal kümme inimest tapnud ning mõned vägistanud, et fritsude väärilist muljet jätta. Aga kuuevarbalised võtnud nüüd pahandada ning pistnud Vasja vangi,nii paariks aastaks. Vabanenult otsustaski tubli partisan kaevata kuri Läti riik Euroopa Inimõiguste kohtusse-et kuidas siis,kas punapartisanid ei tohigi täita oma kodanikukohust. Ja sai tubli otsuse -tasuks tema kõigi üleelamiste eest tuleb talle maksta valurahaks(?) 30 tuhat euri elik ca pool miljonit eeku. Kuigi valu anti lätlastele,tuleks raha anda nüüd Vasjale. Saldejumsid kaeblesid edasi ning uus kohtuotsus tühistas eelmise, lubas kuti jätta justkui ärateenitud palgata. Retooriline küsimus:kas sellist Euroliitu tahtsimegi, kes tegi esimese otsuse?
Põnevat juhtumas jaanikuueelsel Maarjamaalgi.Rasvaliit käärib ja podiseb. Osa tahab liituda sotsidega,teine jälle laidab otsust. Va Luuavillu on parve põhja lasknud. Mai Treial ja Karel Rüütli on läinud lahingusse,kust ei puudu ka Vanarüütel ise.
Samuti on oma partei kaklusklubi loonud rohelised.
Kel probleem tuvastamaks, kes neist hele-, kes tumeroheline. Peeter Jalakas ja Marek Strandberg on leppimatult tülli pööranud,sest kuna rublamüük laabus sujuvalt ning tõi sisse,ja mitte vähe, on nüüd silmapiiril kohe-kohe tarbetuiks muutuvate eesti kroonide kiire mahaparseldamine, mis erinevalt rublast olnud kulla alusel. Ja näidake mulle inimest olenemata värvist, keda kullalõhn ei erutaks! Nii juhtunudki, et üks rohemeeskond visanud vastaspoole tiimi parteist välja ning otsinud taaskord abi kohtukulli juurest. Kelle omadest juba kolmas kohtunik, seekord tartlane, nabiti KaPo poolt aresti ning toimetati kinnimajja oma patsientide manu, sest oli taaskord hakanud altkäe pakutud rahapakki küünitama.
Pole vist kaugel aeg kui auväärt kohtukolleegium hakkab oma istungeid pidama Rummu laagri kolmandas tsoonis näiteks, seal ju varsti rohkem kohtunikke kui vabaduses(?)
Karistusregistris figureeribki juba tervelt 55,6 % eestimaalasi...
Liiga karmide uudiste lõppu midagi positiivsel lainel.Hiinlased on ostnud kilulinnas Narva mnt.89 maad oma saatkonna tarbeks ning homme väisab suure riigi parlamendidelegatsioon meie Ansipit.
Ja onu Edgar,viljatuks jäänud SaviEts leppinud oma äsjasel visiidil Hiina, et me kilulinn saab endale Hiina trammitehase. Kust kukuvad trammid voolama laiali mööda Euroopat.
Päevajutlusele paneks eelpunkti lõbusa uudisega Shanghaist.Berit teatas, et enam ei pea tema maailmanäituse tiim tegema justkui rahvaloendust sipelgapesas elik märkima Eesti paviljoni uksel kõiki 17 tuhandet päevakülastajat pliiatsiga märkmikulehele, vaid nüüd seati uksele masinloendur. Milline progress tehnikasajandil riigilt, kus loodi Skype ning äsja isegi virtuaalne proovikabiin valmisriietele !!!
Lisaks sai just nüüd,grillihooaja hakul Eestis valmis maailma kiireim grillahi,mis töötab autol,erkpunasel kastikal Chevrolet El Camino aastast 1974 ning on automaatse vesijahutusega ja grillib korraga 250 kg liha oma 350 kg kaalu juures.
Nii et nüüd on meil Eestis pritsuautole ehitet Tuve Kärneri soome saun,veel üks moodsama veoauto furgoonis olev saun (vt.ka www.saunaauto.ee ning vast ehk veel midagi,millest ma veel kuulnud pole.
Olge siis mõnusad ja kaifige iga üürikese suve hetke!
Sama siin. Kõige austusega
teie Neemo E.Poldre

No comments:

Post a Comment