Wednesday, July 1, 2009

EestiPoiss

ullult kõike asja uurib,misiganes elusse puutub.Et mõte oleks vahe kut abemenuga.Ja et dementsus kaugemale kollitada.Sel eesmärgil veetsingi eilse päeva lõpu Meriton Grand Hotel,i uues konverentsikeskuses.Kus Moskvast saabunud seltsimees,Saksast laekunud von,i tiitliga vene majandusteoreetik,veel üks majandusspets ja lugupeet fiskaalnõunik ning eesti krooni isakesi Bo Kragh Ruotsi Kunni mailt muljetasid meile igast lugusid ja hüpoteese teemal: Mis saab Balti riikidest kui kriis lõpeb ja MaSu lahkub.
Tegelt väärinuks diskussioonile eelnenud sõnavõttude tulevärk diktofonile jäädvustamist.sest eriti andekaid mõttevälgatusi serveeriti hästi erudeeritud ning laialdase silmaringiga härraste poolt.
Auditoorium käitus vaoshoitult kuni Bo Kragh julges pillata lause:kui Anna Politkovskaya elanuks Maardus või Kohtla-Järvel,elanuks ta rahus kõrge vanaduseni...Pahameeleporin veeres seepeale üle Kremli-meelsete venelaste- saalisistujate peade.Sest Putin neile üks Püha Isa on.Hilisemas jutus üleskerkinud küsimus:Kui keskklass vaesub,kas sünnib proletariaat ? kergitas saali rõõmsameelse naerümina. Huvitavaks tõdemuseks pean järgmist:kui ärimees(kapitalism) võidab postkommunistlikus riigis,peab ta pidurdama/takistama sealset arengut(?)
Muuseas väideti sedagi,et USA ei oma instrumenti kriisi remondiks.
Ja veel:kui kriis aastal 2000 sealmaal algas,lõppes muusika,kuid tants kestis ikka edasi(!) Kõlas ka arvamusi,et tuleks loobuda eurost ja haakida ennast lahti NATOst.
Ja mis eriti jahmatav sõnum:Leedust sõidetakse Valgevenesse hankima ehtsat hapukoort jms.Kuna euroliidu nõuded olevat leedukate söögilaua puhta kihva keeranud.
Nonii.Eimidagi rõõmustavat seega.Lõpuks tõdeti,et maailm on pärast kriisi lõppemist teine.Ja Baltikum satub tagasi 30-ndate õitseaega,millest tänagi unistavat natsionalistid.Venemaa väljub kriisist 2013...
Paralleelselt tõdeti sedagi,et Euroliit ise võib kriisist välja rabelda, jättes kolm Balti riiki saatuse hooleks.Selline võimalus võeti vastu suht heakskiitva vaikimisega.Ent - kriis on alati šanss,võttis Saksamaa venelane Greg otsad kokku võrdlemisi soliidselt.
Pikemalt refereerida pole siinkohal mõtet,sest tänase päeva veetsin nagu Vassili Ivanõch,kes Sõjaväeakadeemiasse sisse astumas käis.Kui õhtul Petkaga kohtus ja too päris:kuidas sisseastumine sujus,vastas Tšapajev "Täna läks väga hästi,sest andsin analüüse..."
Mina käisin Tallinna Ülikoolis,et üldisse haridusvaimustusse sukeldudes elukestvat õpet käivitada.Tahtsin loomkatsete najal veenduda, kas on võimalik saada kommunikatsioonialast haridust,alustada magistriõpet.Sest seda võimalust serveeris üks TLÜ teatmik,kuigi hiljem selgus: poolikult Põhihuvi oli tänapäevase harituse suunal, mis pakuks mulle väga tarvilist kriisijuhtimise- oskust.Ja ühtaegu veendusin,et suured pingutused võimaldamaks hästi paljudel saada osa projektist VÕTA elik Varasemate Õpingute ja Töökogemuste Arvestamine ei kanna loodetud vilju.Miks? Sest minu eluaegsed kogemused pressiesindaja,PR-juhi, suhtekorraldaja, kõneisiku või kommunikatsioonijuhina ei lähe sugugi loosi magistriõppes,kuhu lootsin saada.Sest seal on loengud tasulised a 700.- eeku.Tallinna Ülikooli bakalaureuseõppesse sissesaamiseks tuli kirjutada avaldus kooli omavahenditest mulle kui haavatule ekstra rahastatavale õpinguviisile,kus hakkan käima päevases loenguvormis kolm aastat.Ja olevat lootust,et mõningais aineis saan vajalikud punktid kätte internetiõppe käigus.No pole hullu,nii või naa peab see siis sündima. Avalduse vastuvõtmise kinnitus tuli hetkel juba internettigi.Kas mu papritekomplekt sobis,pidi vastatama homseks telefonitsi. Karjäärikonsultant Mari-Liis Keskküla ise lubas nii.
No saame siis imet näha.Kas seitsmekümneselt on valmis üks põrunud professor - sest ega ma enne pidama jää.Magistriõppest juba unistasin täna suurkooli vastuvõturuumides...Ja miskipärast on mul tunne,et kommunikatsiooni ja suhtekorralduse vallas suudaksin pidada mõningaid loeguidki.Nagu mu tuttav piltnik Peeter Laurits koolitas ennast USA ülikoolis,tasudes õppemaksu kaastudengitelt loengutega teenitud rahast
Aga esialgne rõõm sellest,et mu sisseastumise-avaldus TLU-W--0290-2009 on registreeritud:Referent-Toimetaja(eesti keel, päevaõpe,REV,avaldus antud 01.07.2009)
Ja nüüd lõpetuseks- lehva-lehva!
Endiselt teie Neemo

No comments:

Post a Comment