Saturday, July 11, 2009

EestiPoiss

tervitamast teid ei väsi-kukkugu või otsast parem käsi. Eks old ju pomoriini alge?Otsekui suurmeister Marko Pomerantsi õpilaselt.Nüüd tahaks ütelda, et inimese elu pole muud kui mälestused.Või mälestuste kogum.Eile siis tuhlasin internetis.Põrutasin NETI otsimootorisse E.Poldre -ja oh mis asju sealt pudenema hakkas!?Minu vanu autoartikleid Postimehes ja Maalehes, lisaks meenutusi/seiku missivalimistelt ja mu esimesest Soome sõidust aastal 1978 (koos piltidega)mille oli ilmsesti sinna pistnud maestro Valeri Kirss.Isegi Beriti õpinguteave EHI-s, Aasia kultuurilugu, oli kirjas koos ta inglise keele kursusega ning ka teave mu esimese abikaasa Eha osalusega firma raamatupidamisteenusest.Kõige enam oli siiski minia Ksenia Wris Toursi tegemistest/pakkumistest.
Aga täna on ta koos Jens-Jesperi ja sõpradega Soomes lõõgastumas -otsekui lõast lahti pääsenud noored ikka.Lapsed ju vastutaval hoiul Beriti ja Eero pool Rohuneemes.
Kellega me Liizaga lõõgastusime korralikult eileõhtusel teatrietendusel Alatskivi lossis.Kus Marko Matvere etendas vapustavalt hästi ühe räige, armastusest liimist lahti raputatud mehena peaosa-Heatcliffi rolli lavastuses Vihurimäe.Kord viskas lüpsikuga sisse lossiakna,kord heitis antiiktooli lossiaknast vastu mööblit,kord paugutas jahipüssi või kappas hobusega ümber ajaloolise hoone. No tasus ikka seigelda Eestimaa teise otsa ning ööpimeduses tagasi kui lähemal midagi võrdväärset ei pakuta.Kell kaks kukkusime kui kaks notti koikule,uni laekus enne pea maandumist padjale (?) Minu kreedo:üks kena suvelavastus kuulub korraliku suve juurde,sai ka nagu boonusena juurde teise tavakohase suverituaali-tuleb augustis taas kena pulmapidu. Saabus pulmakutse tütar Mai-Liisilt ja Gertilt,kes plaanivad lõikuskuul lõpetada oma vabaabielu suure pauguga- pulmapeoga Viimsis villa Marys.
Miks võin ja pean end lugema õnnetähe all sündinuks?Kasvõi seepärast,et minu järeltulijail on väärtushinnangud paigas- pereväärtused ja eestlaste traditsioonid on nende silmis väärt järgimist.Mitte nagu neil poliitikas asjatavail noortel,kes IRLi kutsel kimavad peagi Ungarisse,Balatoni äärde, seksilaagrisse(?).
Tervisliku seksi laagri eest maksab Euroopa Komisjon, projekti Light & Love raames.Point on selles,et juba eelmise liidu päevil oli see kant Ungari kepivendade ja fertiilsete tibide silmis hinnatud kui kõige populaarsem süütuse kaotamise koht.Nagu USA-s oli maanteeristlejate tagaiste kuldseil kuuekümnendail.
Nojah,minu pere noored hindavad samu toiminguid mitte seksilaagreis ega bensiinineelajais vaid omas perekonnas,lähedaste inimestega.Tava,mis geenidega edasikantuna liikvel.Kuidas oli suguelu küsimused lahendet mu vanaisal Jüril,andmed paraku puuduvad.Viie lapse omamine räägib ehk ise?Kuid tegija oli see mees kindlasti.Kuna äsja leidis mo Liiza,lambasihver, Männiku Raamatukogust Saku valla ja Kulka poolt väljaantud ajalooteose Jälgimäe-Pääsküla-Nõmme (2009) kuhu ajaloolisi dokumente kogunud Lembit Teinbas. Kaante vahele on Jüri Polbergi tegemistest ja taotlustest mahtunud nii mõndagi,millest olin kuulnud isa Eduardi õelt lahkelt tädi Aurelielt,kelle matsime mullu 89-aastaselt,kui õigesti mäletan.
Nuujah,see kord siis sedapidi.Mina ootan ikka otsust Tallinna Ülikoolilt ja hoian tagataskus Suuremõisa Tehnikumi pakutavat võimalust muutuda invapenskarist väikesadama spetsialistiks,kuna kipperitunnistus mul ammu taskus.Mis ekstrahea-- seal on e-õpe,nii et päevad läbi internetis asjatava inimesena saaksin oma lugematud arvutitunnid muuta millekski materiaalseks.Kas just lõdva randmega,kahtlen.Kuid matemaatikast priiks lastuna on see variant enam kui kindel.Ja milleks meile matemaatika,kui igamehel juba töölaual ARVUTI.Laskegi käia,asjapulgad!
Arvutage nii et higipull arvutil otsaees.Mateõps Mehikas ütles ikka:Enno,sa oled nii rumal,.et sind õpetades ma lihtsalt raiskaks klassi aega !? Ei eesti keele õps Pärna-mutt ega inglanna saanud kunagi sedasi väita.Isegi füüsika vend Koba- vana e. Kolbre hindas mu oskust teha ise valmis korralik,väike transistorraadio ülemäärase "viiega" mis kenasti täiendas neljade-viite paraadi füüsikas ja keemias.
Aga teie - muudkui õppige kui hullud! sest MaSu aegu tuleb just panustada teadmiste hankimisele,väidavad targad majandusteoreetikud.Aga kus olid nad siis,kui käru kraavi kummuli keerati?
Mõnusat laupäevaõhtut siin ja seal!Eriti seal,et te teaks!
Parimate tervitustega teie
Neemo E.Poldre

No comments:

Post a Comment